Deze frangipanetaart met peren en butterscotch is zó lekker, hij was zo op! Je kunt hem zo serveren bij de koffie, maar hij is ook zalig als toetje. De frangipanetaart is vers en warm uit de oven het allerlekkerste, maar je kunt hem eventueel een dagje bewaren. Ook koud is hij nog steeds erg lekker.
Warme frangipanetaart
Maar warm is deze frangipanetaart toch het allerlekkerst. Zeker als je er nog een bol vanille-ijs bij serveert. De zoete laag frangipane is namelijk onweerstaanbaar lekker in combinatie met de frisse plakjes peer.
En als je ‘m dan warm serveert, met een koude bol vanille-ijs erbij en de butterscotch-saus erover gesprenkeld… Maak me gek, ik ga deze taart met peer en frangipane zéker vaker maken!
Wat is frangipane?
Frangipane, waarschijnlijk heb je het wel eens gegeten, maar wat is het eigenlijk? Frangipane lijkt een beetje op amandelspijs, maar het is iets zachter en ‘voller’ van smaak.
Dat komt omdat amandelspijs wordt gemaakt van enkel gemalen amandelen en suiker, en frangipane maak je van gemalen amandelen, suiker, ei en boter. Net even romiger dus.
In dit recept doe ik er ook nog wat amaretto door om het extra lekker te maken, maar als je liever een perentaart zonder alcohol wilt maken, kun je dat ook weglaten.
Perentaart bewaren
Deze frangipanetaart is gemaakt met een bodem van bladerdeeg. Het voordeel daarvan is dat deze perentaart erg snel klaar is, het nadeel is dat je hem niet zo lang kunt bewaren.
Ik zou de taart maximaal een dag bewaren, in de koelkast. Hij is koud ook lekker, maar warm het allerlekkerste. Je zou hem eventueel in de oven weer op kunnen warmen, maar dan zou ik de stukken taart wel afdekken met aluminiumfolie, om verbranden tegen te gaan.
Variatietips
- Je kunt de peer ook vervangen door plakjes appel
- In plaats van de butterscotchsaus zou je ook kunnen variëren met warme, zelfgemaakte vanillesaus
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


2 Reacties
Lianne
9 januari 2019 at 15:09Ziet er heerlijk uit! Die butterscotch saus moet ik ook eens maken, lijkt mij heerlijk! :)
Sandra
11 januari 2019 at 12:41Dankjewel Lianne! En ja die saus is heerlijk en je kunt hem ook eten bij een bolletje ijs bijvoorbeeld :-)