• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Kaasstengels van bladerdeeg

    Bijgewerkt: nov 2023 · Geplaatst: dec 2019 door Sandra

    Nog op zoek naar een makkelijk kaas hapje met bladerdeeg, bijvoorbeeld voor een verjaardag of voor Oud & Nieuw? Probeer dan eens deze kaasstengels van bladerdeeg.

    Naar recept
    Een mandje met een rood-wit geblokte theedoek, met daarin een stapel bladerdeeg kaas hapjes.

    Bladerdeeghapjes

    Met bladerdeeg kun je allerlei verschillende soorten hapjes maken. Kleine saucijzenbroodjes, mini frikandellenbroodjes, of deze makkelijke kaasstengels.

    Ingrediënten bladerdeeg kaashapjes

    Deze lekkere kaasstengels zijn zo gemaakt en de ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis:

    Bladerdeeg - is goed verkrijgbaar in de supermarkt. Je kunt bladerdeeg uit de diepvries gebruiken, maar zelf vind ik zo'n groot vel vers bladerdeeg het makkelijkste werken. Je vindt dit in het koelschap bij de kant en klaar producten.

    Kaas - is de smaakmaker voor deze kaas hapjes met bladerdeeg, dus gebruik vooral een smaakvolle kaas! Ik gebruikt zelf graag komijnekaas of gewone kaas die ik op smaak breng met komijn. Maar je kunt natuurlijk ook een andere soort kaas gebruiken die je lekker vindt. Ik zou wel aanraden om een beetje een pittige kaas te gebruiken, dan krijgen de bladerdeeghapjes lekker veel smaak.

    Ei - door het bladerdeeg te bestrijken met wat geklutst ei, gaat het deeg mooi glanzen en blijft de gerapste kaas beter plakken.

    Peper - om de kaasstengels lekker op smaak te brengen, maal je er wat versgemalen peper over.

    De hapjes voorbereiden en bewaren

    Een mandje vol bladerdeeg kaasstengels met op de achtergrond een potje komijn en een pepermolen.

    Ik zou aanraden om de bladerdeeghapjes niet al te lang van te voren klaar te maken. Ze blijven wel een paar uur lekker, maar eet ze het liefste dezelfde dag nog op. Je kunt ze het beste bewaren in een luchtdichte trommel.

    Recept

    Een mandje met een rood-wit geblokte theedoek, met daarin een stapel bladerdeeg kaas hapjes.

    Kaasstengels van bladerdeeg

    Op zoek naar een makkelijk hapje? Probeer dan eens deze kaasstengels van bladerdeeg. Zo gemaakt en de ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis.
    4.67 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 25 minuten minuten
    Servings: 20 stuks
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • pizzasnijder
    • bakkwastje

    Ingrediënten

    • 1 pak vers bladerdeeg
    • 1 ei
    • 0,5 tl komijn (gemalen)
    • peper
    • 75 gr geraspte kaas
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Rol het bladerdeeg uit, leg het inclusief bakpapier op een bakplaat, en snijd het eerst in de lengte doormidden. Dat gaat het makkelijkste met een pizzasnijder. Snijd daarna elke lap deeg in 10 repen.
    • Pak een reep vast en rol deze in tegengestelde richting een paar keer op, zodat er een twistervorm ontstaat. Herhaal dit met alle repen bladerdeeg en leg ze op het bijgeleverde bakpapier.
    • Kluts het ei en besmeer de twisters van bladerdeeg met het ei.
    • Breng de kaasstengels op smaak met peper en wat komijn. Verdeel de geraspte kaas erover.
      Bladerdeeghapjes - ongebakken kaasstengels net voordat ze de oven ingaan.
    • Bak de kaasstengels in 15 minuten goudbruin en knapperig.

    Notities

    Je kunt de bladerdeeg kaasstengels prima van tevoren maken en bewaren in een luchtdichte doos.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 93kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 2g | Vetten: 7g | Zout: 61mg | Vezels: 0.2g | Suiker: 0.1g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hapjes

    • Geroosterde paprika dip met bieslook en pijnboompitjes. Er om heen liggen toastjes die zijn besmeerd met de spread.
      Geroosterde paprika dip
    • Doperwtenspread recept: de spread is op toastjes gesmeerd en gegarneerd met gerookte zalm en waterkers.
      Doperwtenspread met gerookte zalm
    • Een schaal met Pimientos de Padron, een tapas hapje van Spaanse groene pepers met zeezout. De schaal staat op een donkerroze doek en er liggen vorkjes op.
      Pimientos de Padron - Spaanse groene pepers
    • Een bladerdeegkrans met brie, bessen, walnoten en tijm met rode bessen en walnoten er omheen ter decoratie.
      Bladerdeegkrans met brie

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.