Nog op zoek naar een makkelijk kaas hapje met bladerdeeg, bijvoorbeeld voor een verjaardag of voor Oud & Nieuw? Probeer dan eens deze kaasstengels van bladerdeeg.

Bladerdeeghapjes
Met bladerdeeg kun je allerlei verschillende soorten hapjes maken. Kleine saucijzenbroodjes, mini frikandellenbroodjes, of deze makkelijke kaasstengels.
Ingrediënten bladerdeeg kaashapjes
Deze lekkere kaasstengels zijn zo gemaakt en de ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis:
Bladerdeeg - is goed verkrijgbaar in de supermarkt. Je kunt bladerdeeg uit de diepvries gebruiken, maar zelf vind ik zo'n groot vel vers bladerdeeg het makkelijkste werken. Je vindt dit in het koelschap bij de kant en klaar producten.
Kaas - is de smaakmaker voor deze kaas hapjes met bladerdeeg, dus gebruik vooral een smaakvolle kaas! Ik gebruikt zelf graag komijnekaas of gewone kaas die ik op smaak breng met komijn. Maar je kunt natuurlijk ook een andere soort kaas gebruiken die je lekker vindt. Ik zou wel aanraden om een beetje een pittige kaas te gebruiken, dan krijgen de bladerdeeghapjes lekker veel smaak.
Ei - door het bladerdeeg te bestrijken met wat geklutst ei, gaat het deeg mooi glanzen en blijft de gerapste kaas beter plakken.
Peper - om de kaasstengels lekker op smaak te brengen, maal je er wat versgemalen peper over.
De hapjes voorbereiden en bewaren
Ik zou aanraden om de bladerdeeghapjes niet al te lang van te voren klaar te maken. Ze blijven wel een paar uur lekker, maar eet ze het liefste dezelfde dag nog op. Je kunt ze het beste bewaren in een luchtdichte trommel.
Recept
Kaasstengels van bladerdeeg
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 1 pak vers bladerdeeg
- 1 ei
- 0,5 tl komijn (gemalen)
- peper
- 75 gr geraspte kaas
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het bladerdeeg uit, leg het inclusief bakpapier op een bakplaat, en snijd het eerst in de lengte doormidden. Dat gaat het makkelijkste met een pizzasnijder. Snijd daarna elke lap deeg in 10 repen.
- Pak een reep vast en rol deze in tegengestelde richting een paar keer op, zodat er een twistervorm ontstaat. Herhaal dit met alle repen bladerdeeg en leg ze op het bijgeleverde bakpapier.
- Kluts het ei en besmeer de twisters van bladerdeeg met het ei.
- Breng de kaasstengels op smaak met peper en wat komijn. Verdeel de geraspte kaas erover.
- Bak de kaasstengels in 15 minuten goudbruin en knapperig.
Laat een reactie achter