Zelf apfelstrudel is echt super eenvoudig. Tenminste, als je gebruik maakt van kant en klaar deeg. Dan is het echt zó klaar en heb je binnen een mum van tijd een heerlijk warm toetje voorbereid. Warme appelstrudel smaakt trouwens ook heerlijk bij een kop thee of koffie. Serveer hem wel absoluut warm, want dan is hij het allerlekkerste!
Apfelstrudel recept van Andrea
Ik maakte dit appelstrudel recept voor de maandelijkse Foodblogswap. Daarbij mag je een recept kiezen van een andere blogger. Ik mocht deze keer iets uitkiezen van ByAndreaJanssen. Ik volg Andrea al heel lang op Instagram dus ik wist al dat het lastig ging worden om iets te kiezen uit al die lekkere recept op haar website! Om het mezelf iets makkelijker te maken besloot ik specifiek op zoek te gaan naar een Oud & Nieuw recept. Eerst viel mijn oog op haar appelflappen, maar toen zag ik dat ze ook een apfelstrudel recept online had staan. Dat moest ‘m worden, zo lekker vind ik dat! Het oorspronkelijke recept kun je hier vinden.
Welke appels voor apfelstrudel?
De appeltjes gaan nog in de oven, dus kies voor een stevige appelsoort. Ook zoet je de appel nog met suiker, dus je kunt het beste voor een niet al te zoete appel kiezen. Golden Delicious zijn er heel geschikt voor bijvoorbeeld, die heb ik in dit appelstrudel recept gebruikt.


Appelstrudel met filodeeg
Officieel wordt apfelstrudel gemaakt met een heel dun en rekbaar deeg. Dat deeg kún je natuurlijk zelf maken, maar als je een snelle variant wilt maken, kun je ook prima gebruik maken van kant en klaar deeg. In veel recepten wordt ook wel gebruik gemaakt van bladerdeeg. Dat is echter wel wat dik, je zou het dan wel dunner moeten uitrollen om dat echte ‘apfelstrudel-gevoel’ te krijgen. Zelf koos ik voor filodeeg, dat is ook lekker dun en laat de lekkere appelvulling goed tot zijn recht komen!
Variaties op dit appelstrudel recept
Onderstaand apfelstrudel recept is vrij basic: je gebruikt voor de vulling appel, suiker en koekkruiden. Je kunt er natuurlijk ook lekker mee variëren. Voeg eens rozijnen en/of fijngehakte nootjes toe aan de vulling bijvoorbeeld. De rasp van een citroen is er ook heerlijk door.
Serveer de warme appelstrudel met poedersuiker en warme vanillesaus of een bolletje vanille- of kaneelijs.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties