• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Appel plaatkoek met kaneel

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: jan 2023 door Sandra

    Deze appel plaatkoek met kaneel is zo'n lekker en makkelijk taartje om te maken. Het is een appel kruimel plaattaart met een lekkere dikke koekbodem, een laag frisse appel met kaneel, en een heerlijke kruimellaag.

    Naar recept
    appel plaatkoek

    Appel plaatkoek

    Dit appel plaatkoek recept is een variatie op mijn pruimen plaatkoek. Elk pruimenseizoen is dit lekkere taartje weer een hit, en ik snap wel waarom: maar vijf ingrediënten en toch ontzettend lekker!

    Daarom besloot ik dit populaire recept om te toveren tot een appel kruimel plaattaart!

    Appel kruimel plaattaart met 5 ingrediënten

    appel kruimel plaattaart

    Ja, je las het goed! Voor deze appel kruimel plaattaart heb je maar vijf ingrediënten nodig, en ik durf er bijna om te wedden dat je ze al in huis hebt:

    • Appels
    • Bloem
    • Boter
    • Suiker
    • Kaneel

    Oh, en vooruit, ook nog een beetje zout. Maar dat heb je zeker in huis!

    Eigenlijk heeft deze taart verder niets nodig, hij is zo al heerlijk. Maar wat opgeklopte slagroom of warme vanillesaus zouden er heerlijk bij smaken!

    Welke appels heb je nodig voor dit recept?

    Dat laat ik helemaal aan je eigen smaak over. Ik zou wel adviseren om een appel te kiezen die een beetje stevig blijft en die niet al te zoet is. Dat vind ik zelf het lekkerste.

    Elstar en Jonagold zijn bijvoorbeeld prima keuzes voor deze appel plaatkoek met kaneel.

    Appel plaatkoek bewaren

    appel plaattaart

    Als de taart klaar is, laat je hem helemaal afkoelen tot kamertemperatuur. Daarna kun je hem afgedekt bewaren in de koelkast.

    De appel kruimel plaattaart is het lekkerste op kamertemperatuur, dus haal hem wel ruim voor het serveren weer uit de koelkast.

    Hij is in de koelkast zeker een dag of drie houdbaar, maar je kunt deze taart ook heel goed invriezen.

    Recept

    Drie stukken appel plaatkoek die op elkaar zijn gestapeld, waardoor de vulling van stukjes appel zichtbaar is.

    Appel plaatkoek met kaneel

    De smaken van appeltaart, maar dan een stuk eenvoudiger te maken!
    5 van 1 stem
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
    Bereidingstijd: 40 minuten minuten
    Totale tijd: 1 uur uur 10 minuten minuten
    Servings: 12 servings
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • bakvorm 20x20 cm
    • mengkom
    • koksmes

    Ingrediënten

    • 270 gr bloem
    • 250 gr boter (+ extra om in te vetten)
    • 200 gr suiker
    • 600 gr appels (ongeschild)
    • 2 tl kaneel
    • zout
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Begin met het maken van de bodem. Kneed 170 gr bloem, 160 gr boter, 70 gr suiker, 1 tl kaneel en een snuf zout tot een deeg.
    • Sla de deegbal een beetje plat en laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast. Rol het deeg vervolgens uit en bedek er een ingevette taartvorm van 20×20 cm mee.
    • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    • Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Meng ze met 1 tl kaneel en verdeel over de taartbodem.
    • Maak nu een kruimeldeeg door 100 gr bloem, 90 gr boter en 125 gr suiker,met een snufje zout vlug tot een kruimelig deeg te mengen. Verdeel het kruimeldeeg over de stukjes appel.
    • Bak de appel plaatkoek in ca 50-55 minuten gaar.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 322kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwitten: 3g | Vetten: 17g | Zout: 135mg | Vezels: 2g | Suiker: 22g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.