Menu
zoet

Appel plaatkoek met kaneel

appel plaatkoek

Deze appel plaatkoek met kaneel is zo’n lekker en makkelijk taartje om te maken. Het is een appel kruimel plaattaart met een lekkere dikke koekbodem, een laag frisse appel met kaneel, en een heerlijke kruimellaag.

Appel plaatkoek

Dit appel plaatkoek recept is een variatie op mijn pruimen plaatkoek. Elk pruimenseizoen is dit lekkere taartje weer een hit, en ik snap wel waarom: maar vijf ingrediënten en toch ontzettend lekker! Daarom besloot ik dit populaire recept om te toveren tot een appel kruimel plaattaart!

Appel kruimel plaattaart met 5 ingrediënten

appel kruimel plaattaart

Ja, je las het goed! Voor deze appel kruimel plaattaart heb je maar vijf ingrediënten nodig, en ik durf er bijna om te wedden dat je ze al in huis hebt:

  • Appels
  • Bloem
  • Boter
  • Suiker
  • Kaneel

Oh, en vooruit, ook nog een beetje zout. Maar dat heb je zeker in huis!

Eigenlijk heeft deze taart verder niets nodig, hij is zo al heerlijk. Maar wat opgeklopte slagroom of warme vanillesaus zouden er heerlijk bij smaken!

Welke appels heb je nodig voor dit recept?

Dat laat ik helemaal aan je eigen smaak over. Ik zou wel adviseren om een appel te kiezen die een beetje stevig blijft en die niet al te zoet is. Dat vind ik zelf het lekkerste. Elstar en Jonagold zijn bijvoorbeeld prima keuzes voor deze appel plaatkoek met kaneel.

Appel plaatkoek bewaren

appel plaattaart

Als de taart klaar is, laat je hem helemaal afkoelen tot kamertemperatuur. Daarna kun je hem afgedekt bewaren in de koelkast. De appel kruimel plaattaart is het lekkerste op kamertemperatuur, dus haal hem wel ruim voor het serveren weer uit de koelkast.

Hij is in de koelkast zeker een dag of drie houdbaar, maar je kunt deze taart ook heel goed invriezen.

Appel plaatkoek met kaneel

5 from 1 stem
Gang: Uncategorized
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 270 gr 270 270 gr bloem

  • 250 gr 250 boter (+ extra om in te vetten)

  • 200 gr 200 suiker

  • 600 gr 600 appels (ongeschild)

  • 2 tl 2 kaneel

  • zout

Bereiding

  • Begin met het maken van de bodem. Kneed 170 gr bloem, 160 gr boter, 70 gr suiker, 1 tl kaneel en een snuf zout tot een deeg.
  • Sla de deegbal een beetje plat en laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast. Rol het deeg vervolgens uit en bedek er een ingevette taartvorm van 20×20 cm mee.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Meng ze met 1 tl kaneel en verdeel over de taartbodem.
  • Maak nu een kruimeldeeg door 100 gr bloem, 90 gr boter en 125 gr suiker,met een snufje zout vlug tot een kruimelig deeg te mengen. Verdeel het kruimeldeeg over de stukjes appel.
  • Bak de appel plaatkoek in ca 50-55 minuten gaar.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

plaattaart appel

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter