zoet

Appelcake met gember

Appelcake met gember

Het grootste nadeel van deze appelcake? Dat hij drie kwartier in de oven moet! Na een kwartier ruikt je huis namelijk al zó lekker dat je eigenlijk niet kan wachten hem te proeven! Het fijne aan deze appelcake is dat je hem met olie maakt en niet met boter. Op deze manier krijg je geen vieze handen en bovendien krijg je een mooi, smeuïg beslag. Ook mijn favoriete carrot cake maak ik met zonnebloemolie.

Tip: serveer met een toef slagroom, bij een kopje thee.

Recept appelcake

(voor 1 cake)

  • 250 gr bloem
  • 2 tl koekkruiden
  • 2 eieren
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 2 el stroop
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 cm gember
  • 2 kleine appels

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zeef de bloem en de koekkruiden in een kom. Voeg de eieren, olie, stroop, basterdsuiker en bakpoeder toe en roer met een spatel tot een mooi, smeuïg beslag. Rasp de gember en snijd de appel in stukjes. Roer beiden door het beslag.

Vet een cakeblik in met wat zonnebloemolie en bak de appelcake in 45 minuten gaar.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten