Het grootste nadeel van deze appelcake? Dat hij drie kwartier in de oven moet! Na een kwartier ruikt je huis namelijk al zó lekker dat je eigenlijk niet kan wachten hem te proeven!
Cake met zonnebloemolie
Het fijne aan dit appelcake recept is dat je hem met olie maakt en niet met boter. Op deze manier hoef je geen boter op kamertemperatuur te laten brengen en bovendien krijg je een mooi, smeuïg beslag. Ook mijn favoriete carrot cake en bananenbrood maak ik met zonnebloemolie.
Maak de appelcake extra lekker
Deze cake met appel en gember is lekker kruidig. De kaneel, kardemom en gember ruiken zalig wanneer de cake in de oven staat en ze smaken nóg lekkerder.
Eerlijk gezegd kon ik niet wachten met het aansnijden van de cake, daarom ziet hij er op de foto nogal korrelig uit. Maar dat maakt de smaak meer dan goed. Als hij nog een beetje warm is smaakt de cake namelijk het allerlekkerste.
Je kunt er eventueel nog wat slagroom bij serveren, maar ook zonder is deze cake al overheerlijk. Vooral erg lekker bij een kop thee!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Bewaar dit recept op Pinterest:

Nog geen reacties