Menu
zoet

Appelcake met gember

Appelcake

Het grootste nadeel van deze appelcake? Dat hij drie kwartier in de oven moet! Na een kwartier ruikt je huis namelijk al zó lekker dat je eigenlijk niet kan wachten hem te proeven! Het fijne aan deze appelcake is dat je hem met olie maakt en niet met boter. Op deze manier krijg je geen vieze handen en bovendien krijg je een mooi, smeuïg beslag. Ook mijn favoriete carrot cake en bananenbrood maak ik met zonnebloemolie.

Maak de cake extra lekker

Deze appelcake met gember is lekker kruidig. De kaneel, kardemom en gember ruiken zalig wanneer de cake in de oven staat en ze smaken nóg lekkerder. Eerlijk gezegd kon ik niet wachten met het aansnijden van de cake, daarom ziet hij er op de foto nogal korrelig uit. Maar dat maakt de smaak meer dan goed. Als hij nog een beetje warm is smaakt de cake namelijk het allerlekkerste.

Appelcake met gember

0 from 0 votes
Course: CakeCuisine: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Voor

12

plakken
Voorbereidingstijd

15

minutes
Oventijd

45

minutes
Calorieën

250

kcal

Deze heerlijke appelcake ruikt zalig en smaakt net zo! Appel, gember, kaneel… Lekker bij een kopje thee

Ingrediënten

  • 250 gr bloem

  • 2 tl kaneel

  • 0,5 tl gemberpoeder

  • 0,5 tl kardemom

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 snufje zout

  • 2 eieren

  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker

  • 150 ml zonnebloemolie

  • 2 el stroop (keukenstroop of appelstroop)

  • 1 cm gember

  • 1 appel

Bereiding appelcake

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zeef de bloem, specerijen en bakpoeder in een kom. Doe er een snufje zout bij en meng dit goed door elkaar.
  • Klop in een aparte kom de eieren los met de suiker.
  • Voeg het eimengsel, olie en stroop toe aan het meel en roer met een spatel tot een mooi, smeuïg beslag.
  • Rasp de gember en de appel. Roer beiden door het beslag.
  • Vet een cakeblik in met wat zonnebloemolie en bak de appelcake in 45 minuten gaar.

Opmerkingen

  • Tip: serveer met een toef slagroom, lekker bij een kopje thee! De cake blijft enkele dagen lekker als je hem verpakt in bijvoorbeeld een bijenwasdoek. Eet je hem niet binnen twee dagen op? Vries dan de helft van de cake na het bakken in voor later!

Bewaar dit recept op Pinterest:

Appelcake

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter