Menu
ontbijt

Appeltaart mugcake met rozijnen

Appeltaart mugcake

Appeltaart mugcake – ontbijten met appeltaart! Nu wil ik niet pretenderen dat deze mug cake net zo lekker is als een punt ouderwetse appeltaart (want wat kan daar nou tegenop?), maar met deze combinatie van smaken doet hij er zeker wel aan denken! Fris groene appel, speculaaskruiden en rozijntjes… Dat klinkt al aardig als appeltaart toch? Maar goed, waar je – helaas – niet iedere ochtend kunt ontbijten met een stuk appeltaart, kan dat wél met deze appeltaart mugcake! Hij is namelijk helemaal niet zo slecht voor je.

Mug cake met appel

Dit recept voor appeltaart mugcake stond al een tijdje op mijn blog, en ik probeer regelmatig oude recepten opnieuw te maken. Dat geeft me de kans om de foto te updaten én het recept nog eens goed door te testen. Vind ik het recept nog lekker genoeg zoals het was, of kan het misschien beter? In dit geval kon het nog wel ietsje beter. Zo voegde ik er wat amandelextract aan toe en een beetje honing voor een extra zoetje. En yes, daar werd deze appel mug cake nóg lekkerder van! Goed genoeg gepraat, door naar het recept voor deze mugcake appeltaart!

Appeltaart mugcake met rozijnen

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: VegetarischDifficulty: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

3

minutes
Calorieën

351

kcal

Ontbijten met de smaken van appeltaart? Dat kan met deze appeltaart mugcake. Makkelijk recept, staat binnen 15 minuten op tafel.

Ingrediënten

  • 2,5 el zelfrijzend bakmeel

  • 1 tl koekkruiden of kaneel

  • 1 snufje zout

  • 2 el havermout

  • 2 el rozijnen

  • 1 (groene) appel

  • 1 ei

  • 2 el melk

  • 1 tl honing

  • 1 tl amandel-extract (tip: je kunt heel makkelijk zelf amandelextract maken)

Bereiding

  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en de speculaaskruiden boven een kom. Roer het zout, de havermout en de rozijnen door het mengsel.
  • Schil de groene appel en snijd de appel in vieren. Verwijder het klokhuis en rasp de appel met een grove rasp boven de kom. Roer alles door elkaar.
  • Klop het ei los met de melk, honing en amandel-extract en roer dit mengsel met een vork door het bakmeelmengsel.
  • Doe het mugcake beslag over in een grote mok en zet deze in de magnetron. Bij mij is de mug cake goed gaar als ik deze 3 minuten op 750 watt in de magnetron zet.
    Bestrooi je appeltaart mug cake eventueel met wat extra rozijnen en speculaaskruiden. Eet smakelijk!
Recept appeltaart mugcake

5 Reacties

  • Lianne
    17 mei 2016 at 12:17

    Ziet er goed uit zeg, dat wil ik wel een keertje proberen. :)

    Reply
  • Marijke
    16 mei 2016 at 13:59

    Klinkt echt super lekker!!

    Reply
  • Eef
    15 mei 2016 at 20:33

    Klinkt goed! Gek op appeltaart dus een gezonde versie voor het ontbijt is een welke afwisseling, lekker :)

    Reply
  • Anne-Marie
    13 mei 2016 at 16:25

    Wat een leuk recept, dit ga ik zeker een keer proberen!

    Reply
  • Daniëlle
    13 mei 2016 at 09:41

    Dit lijkt mij een heerlijk begin van de dag. Leuk recept!

    Reply

Laat een reactie achter