lunch

Aspergesalade met geitenkaas

Aspergesalade

Het aspergeseizoen is maar kort (van eind april t/m eind juni) dus daarom moet je van ‘het witte goud’ profiteren wanneer je maar kunt! Zelf hou ik van witte asperges en daarom vind je inmiddels al een paar lekkere recepten met deze groente online. Natuurlijk het recept voor klassieke asperges met zalm ei ei, maar wist je dat een aspergesalade ook erg lekker is voor de lunch? Weer eens wat anders, een salade met asperges. Lekker in combinatie met de frisse geitenkaas & appel!

Salade met asperges

Van het Aspergecentrum kreeg ik een kilo asperges opgestuurd. Heerlijk! Altijd leuk om iets toegestuurd te krijgen en er nieuwe recepten mee te bedenken. Zo maakte ik er dus deze aspergesalade mee, maar komt er ook nog een aspergerisotto online en maakte ik van de schillen en overgebleven asperges een lekkere soep. Maar goed, je kwam hier voor het recept voor een salade met asperges, dus daar gaan we:

Aspergesalade met geitenkaas

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: SaladeDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

427

kcal

Een lekkere lunch: aspergesalade met zachte geitenkaas en appel.

Ingrediënten

  • 6 asperges

  • 75 gr sla naar keuze

  • 2 el olijfolie

  • 2 tl appelazijn

  • 2 tl honing

  • 2 tl mosterd

  • 1 appel

  • 150 gr zachte geitenkaas

  • 1 handje verse basilicum

  • 2 el pittenmix

Bereiding

  • Schil de asperges (van de schillen kun je nog aspergesoep maken) en kook ze ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn. Giet ze af en laat ze wat afkoelen.
  • Maak ondertussen een dressing door de olijfolie, appelazijn, honing en mosterd door elkaar te kloppen. Meng de helft van de dressing door de sla en verdeel de salade over de borden.
  • Schil de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne schijfjes en verdeel deze over de salade. Verdeel ook de geitenkaas over de salade.
  • Snijd de asperges eventueel in stukken en verdeel over de salade. Garneer de aspergesalade met de rest van de dressing.
  • Strooi ten slotte de pittenmix en fijngesneden basilicum over de aspergesalade.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten