Ben jij een enorme koffieleut? En dol op een scheutje likeur? Dan is dit Baileys toetje echt iets voor jou. Een romig mengsel van mon chou, slagroom & Baileys, afgetopt met een laagje koffiejelly. Héél lekker als afsluiter van een etentje!

Baileys mousse
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik een etentje organiseer dan wil ik op de dag zelf - of in ieder geval tijdens het eten - zo min mogelijk doen. Recepten die je helemaal kunt voorbereiden zijn dan ook favoriet. Dit Baileys toetje voldoet daar helemaal aan.
Toetje vooraf maken
Je kunt dit Baileys toetje prima een dag van tevoren al klaarmaken en bewaren in de koelkast. De Baileys mousse is wel het lekkerste als hij niet meer ijskoud is, dus haal het toetje vast uit de koelkast als je het hoofdgerecht serveert, dan is hij mooi op temperatuur als je hem gaat eten.
Zelf Baileys maken
Natuurlijk is het prima om voor dit recept een fles kant en klare koffielikeur te gebruiken, maar wist je dat je dit ook heel makkelijk zelf kunt maken? Het kost maar 2 minuten! Bekijk mijn recept voor Baileys maar eens. Daar kun je dan ook weer heerlijke koffie met Baileys mee maken.
Recept

Baileys toetje met koffiejelly
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 100 gr mon chou
- 125 ml slagroom
- 50 gr suiker
- 1 tl suiker (voor de koffiejelly)
- 4 el Baileys (of Amarula)
- 2 shots espresso
- 1 blaadje gelatine
- 4 el mokkaboontjes (koffieboontjes)
Zo maak je het
- Haal de mon chou uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
- Klop de slagroom stijf met de mixer. Klop daarna de mon chou los met de suiker en de Baileys. Spatel de slagroom voorzichtig door het mon chou mengsel en verdeel de Baileys mousse over vier glazen schaaltjes. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
- Maak vervolgens de koffiejelly. Laat de gelatine vijf minuten weken in koud water. Zet daarna de espresso en roer een theelepel suiker per kopje door de koffie. Los de gelatine op in de nog warme espresso en roer goed door.
- Giet de koffie voorzichtig over de mousse (bijvoorbeeld via de achterkant van een lepel) en laat het toetje nog een uurtje opstijven in de koelkast. Garneer met de mokkaboontjes.






Caroline
Wat is de bedoeling om met de gelatine te doen?
Sandra
Oeps, die stap was ik vergeten zie ik, die roer je door de espresso! Ik heb het direct aangepast in het recept, bedankt voor het doorgeven!