• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Baileys toetje met koffiejelly

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: feb 2020 door Sandra

    Ben jij een enorme koffieleut? En dol op een scheutje likeur? Dan is dit Baileys toetje echt iets voor jou. Een romig mengsel van mon chou, slagroom & Baileys, afgetopt met een laagje koffiejelly. Héél lekker als afsluiter van een etentje!

    Naar recept
    Toetje met Baileys

    Baileys mousse

    Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik een etentje organiseer dan wil ik op de dag zelf - of in ieder geval tijdens het eten - zo min mogelijk doen. Recepten die je helemaal kunt voorbereiden zijn dan ook favoriet. Dit Baileys toetje voldoet daar helemaal aan.

    Toetje vooraf maken

    Je kunt dit Baileys toetje prima een dag van tevoren al klaarmaken en bewaren in de koelkast. De Baileys mousse is wel het lekkerste als hij niet meer ijskoud is, dus haal het toetje vast uit de koelkast als je het hoofdgerecht serveert, dan is hij mooi op temperatuur als je hem gaat eten.

    Zelf Baileys maken

    Natuurlijk is het prima om voor dit recept een fles kant en klare koffielikeur te gebruiken, maar wist je dat je dit ook heel makkelijk zelf kunt maken? Het kost maar 2 minuten! Bekijk mijn recept voor Baileys maar eens. Daar kun je dan ook weer heerlijke koffie met Baileys mee maken.

    Recept

    Baileys toetje - Baileys mousse met koffiejelly, gegarneerd met koffieboontjes.

    Baileys toetje met koffiejelly

    Eenvoudig recept voor Baileys mousse met een laagje koffiejelly. Een feestelijk toetje voor na een etentje.
    5 van 5 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 3 uur uur
    Totale tijd: 3 uur uur 15 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mooie glazen
    • mixer
    • mengkom

    Ingrediënten

    • 100 gr mon chou
    • 125 ml slagroom
    • 50 gr suiker
    • 1 tl suiker (voor de koffiejelly)
    • 4 el Baileys (of Amarula)
    • 2 shots espresso
    • 1 blaadje gelatine
    • 4 el mokkaboontjes (koffieboontjes)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Haal de mon chou uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
    • Klop de slagroom stijf met de mixer. Klop daarna de mon chou los met de suiker en de Baileys. Spatel de slagroom voorzichtig door het mon chou mengsel en verdeel de Baileys mousse over vier glazen schaaltjes. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
    • Maak vervolgens de koffiejelly. Laat de gelatine vijf minuten weken in koud water. Zet daarna de espresso en roer een theelepel suiker per kopje door de koffie. Los de gelatine op in de nog warme espresso en roer goed door.
    • Giet de koffie voorzichtig over de mousse (bijvoorbeeld via de achterkant van een lepel) en laat het toetje nog een uurtje opstijven in de koelkast. Garneer met de mokkaboontjes.

    Notities

    Tip: dit Baileys toetje is prima een dag van tevoren klaar te maken en een restje kun je de volgende dag nog goed eten.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 249kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwitten: 3g | Vetten: 20g | Zout: 90mg | Suiker: 15g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More Toetjes

    • Een ouderwetse griesmeelpudding op een grijs bord. De pudding is gegarneerd met aardbeiensaus en verse aardbeien.
      Griesmeelpudding - Ouderwets toetje
    • Een fles zelfgemaakte aardbeienvla, met verse aardbeien ernaast ter decoratie.
      Aardbeienvla
    • Stroopwafelpudding op een bord, met stukjes stroopwafel en karamelsaus als topping.
      Stroopwafelpudding
    • Bovenaanzicht van een stoofpeer galette, gegarneerd met mascarpone.
      Stoofperen toetje met mascarpone

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Caroline

      april 10, 2023 at 5:13 pm

      Wat is de bedoeling om met de gelatine te doen?

      Beantwoorden
      • Sandra

        april 12, 2023 at 9:08 pm

        Oeps, die stap was ik vergeten zie ik, die roer je door de espresso! Ik heb het direct aangepast in het recept, bedankt voor het doorgeven!

        Beantwoorden
    5 from 5 votes (5 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.