Menu
desserts

Baileys toetje met koffiejelly

Baileys toetje - Baileys mousse met koffiejelly

Ben jij een enorme koffieleut? En dol op een scheutje likeur? Dan is dit Baileys toetje echt iets voor jou. Een romig mengsel van mon chou, slagroom & Baileys, afgetopt met een laagje koffiejelly. Héél lekker als afsluiter van een etentje!

Baileys mousse

Baileys mousse

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik een etentje organiseer dan wil ik op de dag zelf – of in ieder geval tijdens het eten – zo min mogelijk doen. Recepten die je helemaal kunt voorbereiden zijn dan ook favoriet. Dit Baileys toetje voldoet daar helemaal aan.

Toetje vooraf maken

Toetje met Baileys

Je kunt dit Baileys toetje prima een dag van tevoren al klaarmaken en bewaren in de koelkast. De Baileys mousse is wel het lekkerste als hij niet meer ijskoud is, dus haal het toetje vast uit de koelkast als je het hoofdgerecht serveert, dan is hij mooi op temperatuur als je hem gaat eten.

Zelf Baileys maken

Natuurlijk is het prima om voor dit recept een fles kant en klare koffielikeur te gebruiken, maar wist je dat je dit ook heel makkelijk zelf kunt maken? Het kost maar 2 minuten! Bekijk mijn recept voor Baileys maar eens. Daar kun je dan ook weer heerlijke koffie met Baileys mee maken.

Baileys toetje met koffiejelly

5 from 5 stemmen
Gang: ToetjeKeuken: KerstNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Opstijven

3

hours 
Calorieën

334

kcal

Eenvoudig recept voor Baileys mousse met een laagje koffiejelly. Een feestelijk toetje voor na een etentje.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 100 gr 100 mon chou

  • 125 ml 125 slagroom

  • 50 gr 50 suiker +

  • 1 tl 1 suiker (voor de koffiejelly)

  • 4 el 4 Baileys (of Amarula)

  • 2 shots 2 espresso

  • 1 blaadje 1 gelatine

  • 4 el 4 mokkaboontjes (koffieboontjes)

Bereiding

  • Haal de mon chou uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
  • Klop de slagroom stijf met de mixer. Klop daarna de mon chou los met de suiker en de Baileys. Spatel de slagroom voorzichtig door het mon chou mengsel en verdeel de Baileys mousse over vier glazen schaaltjes. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Maak vervolgens de koffiejelly. Laat de gelatine vijf minuten weken in koud water. Zet daarna de espresso en roer een theelepel suiker per kopje door de koffie.
  • Giet de koffie voorzichtig over de mousse (bijvoorbeeld via de achterkant van een lepel) en laat het toetje nog een uurtje opstijven in de koelkast. Garneer met de mokkaboontjes.

Opmerkingen

  • Tip: dit Baileys toetje is prima een dag van tevoren klaar te maken.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Recept Baileys toetje

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter