desserts

Baileys toetje met koffiejelly

Baileys toetje - Baileys mousse met koffiejelly

Ben jij een enorme koffieleut? En dol op een scheutje likeur? Dan is dit Baileys toetje echt iets voor jou. Een romig mengsel van mon chou, slagroom & Baileys, afgetopt met een laagje koffiejelly. Héél lekker als afsluiter van een etentje!

Baileys mousse

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik een etentje organiseer dan wil ik op de dag zelf – of in ieder geval tijdens het eten – zo min mogelijk doen. Recepten die je helemaal kunt voorbereiden zijn dan ook favoriet. Dit Baileys toetje voldoet daar helemaal aan. Je kunt dit toetje prima een dag van tevoren al klaarmaken en bewaren in de koelkast. De Baileys mousse is wel het lekkerste als hij niet meer ijskoud is, dus haal het toetje vast uit de koelkast als je het hoofdgerecht serveert, dan is hij mooi op temperatuur.

Baileys toetje met koffiejelly

0 from 0 votes
Course: ToetjeCuisine: KerstDifficulty: Eenvoudig
Voor
personen
Voorbereiding

15

minutes
Opstijven

3

hours 
Calorieën

334

kcal

Eenvoudig recept voor Baileys mousse met een laagje koffiejelly. Een feestelijk toetje voor na een etentje.

Ingrediënten

  • 100 gr mon chou

  • 125 ml slagroom

  • 50 gr suiker +

  • 1 tl suiker (voor de koffiejelly)

  • 4 el Baileys (of Amarula)

  • 2 shots espresso

  • 1 blaadje gelatine

  • 4 el mokkaboontjes (koffieboontjes)

Bereiding

  • Haal de mon chou uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
  • Klop de slagroom stijf met de mixer. Klop daarna de mon chou los met de suiker en de Baileys. Spatel de slagroom voorzichtig door het mon chou mengsel en verdeel de Baileys mousse over vier glazen schaaltjes. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Maak vervolgens de koffiejelly. Laat de gelatine vijf minuten weken in koud water. Zet daarna de espresso en roer een theelepel suiker per kopje door de koffie.
  • Giet de koffie voorzichtig over de mousse (bijvoorbeeld via de achterkant van een lepel) en laat het toetje nog een uurtje opstijven in de koelkast. Garneer met de mokkaboontjes.

Opmerkingen

  • Tip: dit Baileys toetje is prima een dag van tevoren klaar te maken.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten