Menu
zoet

Bitterkoekjescake

Bitterkoekjescake

Bitterkoekjescake stond al heel lang op mijn (veel te lange) lijst van recepten die ik ooit nog eens wilde maken. Terwijl het helemaal niet moeilijk is! Je gebruikt een cake-recept, voegt er bitterkoekjes aan toe (en eventueel een scheutje Amaretto) en klaar ben je! Deze cake met bitterkoekjes is heerlijk bij een kop thee.

Cake met bitterkoekjes en Amaretto

Cake met bitterkoekjes

Je zou natuurlijk de bitterkoekjes voor de bitterkoekjescake zelf kunnen bakken (ook dat staat al heel lang op mijn nog-te-bakken-lijstje) – maar met gekochte bitterkoekjes uit de supermarkt gaat het net zo goed.

Cake bewaren en invriezen

Eenmaal afgekoeld blijft de cake nog een dag of twee lekker vers. Als je hem niet zo snel gaat opeten, kan ik aanraden om de helft van de cake in te vriezen. Even goed verpakken in bijvoorbeeld een diepvriesdoos, en hij blijft nog maandenlang goed in de vriezer.

Om de bitterkoekjescake vers te houden buiten de vriezer, verpak ik hem zelf altijd in een bijenwasdoek.

Bitterkoekjescake

5 from 2 stemmen
Gang: TussendoortjeKeuken: ZoetNiveau: Eenvoudig
Voor ca

12

plakken
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

55

minutes
Calorieën

306

kcal

Een klassieke cake met een vulling van bitterkoekjes (en als je wilt, een scheutje Amaretto)

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 200 gr 200 boter

  • 200 gr 200 witte basterdsuiker

  • 4 4 eieren

  • 200 gr 200 zelfrijzend bakmeel (gezeefd)

  • 100 gr 100 bitterkoekjes

  • 1 el 1 Amaretto (optioneel)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Doe de boter en de suiker in een mengkom en klop met de mixer in 10 minuten romig. (Ja, dat is lang! Maar je cake wordt er wel heerlijk luchtig van).
  • Mix de eieren er één voor één doorheen.
  • Mix nu het zout en het bakmeel door het cakebeslag.
  • Snijd de bitterkoekjes in kleine stukjes en roer deze samen met de Amaretto door het beslag.
  • Vet een cakevorm in met boter en bestuif met een beetje bakmeel. Klop het overtollige meel uit de vorm en giet het beslag in de vorm.
  • Bak de bitterkoekjescake in 55-60 minuten gaar.

Opmerkingen

  • Bewaar de bitterkoekjescake verpakt in bijvoorbeeld een bijenwasdoek, dan blijft hij nog een dag of twee na het bakken lekker.
Bitterkoekjescake recept

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter