Bitterkoekjescake stond al heel lang op mijn (veel te lange) lijst van recepten die ik ooit nog eens wilde maken. Terwijl het helemaal niet moeilijk is! Je gebruikt een cake-recept, voegt er bitterkoekjes aan toe (en eventueel een scheutje Amaretto) en klaar ben je! Deze cake met bitterkoekjes is heerlijk bij een kop thee.
Cake met bitterkoekjes en Amaretto


Je zou natuurlijk de bitterkoekjes voor de bitterkoekjescake zelf kunnen bakken (ook dat staat al heel lang op mijn nog-te-bakken-lijstje) – maar met gekochte bitterkoekjes uit de supermarkt gaat het net zo goed.
Cake recept
Het basisrecept voor cake is echt heel makkelijk te onthouden: als je onthoudt dat je van alle ingrediënten een gelijk deel nodig hebt, gaat het nooit mis! Voor een standaard cake recept heb je nodig:
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 200 gram bloem
- 4 eieren – dat is samen ook ongeveer 200 gram!
Eenvoudig toch? Als je dit eenmaal weet, kun je ook heel makkelijk lekkere variaties maken. Deze kersencake of deze vlierbloesemcake bijvoorbeeld.
Cake bewaren en invriezen
Eenmaal afgekoeld blijft de cake nog een dag of twee lekker vers. Als je hem niet zo snel gaat opeten, kan ik aanraden om de helft van de cake in te vriezen. Even goed verpakken in bijvoorbeeld een diepvriesdoos, en hij blijft nog maandenlang goed in de vriezer.
Om de bitterkoekjescake vers te houden buiten de vriezer, verpak ik hem zelf altijd in een bijenwasdoek.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties