• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Bladerdeegkrans met brie

    Bijgewerkt: okt 2024 · Geplaatst: dec 2023 door Sandra

    Is het geen plaatje, deze bladerdeegkrans met brie en rode bessen coulis? Een geweldig warm bladerdeeghapje met brie, walnoten, tijm én een zoetzure saus van rode bessen.

    Naar recept
    Een bladerdeegkrans met brie, bessen, walnoten en tijm met rode bessen en walnoten er omheen ter decoratie.

    Feestelijke bladerdeeg hapjes met brie

    Iedereen wordt blij van een warme borrelhap, toch? Je kunt deze bladerdeegkrans met brie dan ook zeker serveren bij de borrel, of als Oud & Nieuw hapje. Omdat hij zo ontzettend feestelijk is, zal deze krans het ook goed doen tijdens Kerst. Als borrelhap, bij de brunch, of zelfs als makkelijk voorgerecht. Want hoe indrukwekkend deze bladerdeegkrans er ook uit ziet: je hebt er maar 15 minuten werk aan om hem te maken!

    Ingrediënten voor dit recept

    Rode bessen - ik gebruikte de rode bessen van Berrybrothers om de coulis voor dit recept te maken. Berrybrothers is een familiebedrijf uit Roggel (Limburg) dat al sinds 1980 het lekkerste rood fruit kweekt. Leuk feitje: de bessen zijn elf maanden per jaar verkrijgbaar uit Nederland (Limburg & de Betuwe). Lekker lokaal dus! De rode bessen zijn te koop bij Albert Heijn. Voor de coulis heb je verder enkel wat suiker nodig.

    Bladerdeeg - gebruik vers bladerdeeg uit de koeling. Je kunt rechthoeking bladerdeeg gebruiken en dit in een ronde vorm snijden, maar sommige supermarkten verkopen ook rond bladerdeeg. Dat is echt perfect voor dit recept.

    Brie - gebruik de lekkerste brie die je kunt vinden, uit de supermarkt of van de kaasboer.

    Tijm - je kunt zowel verse als gedroogde tijm gebruiken voor dit recept.

    Walnoten - een handje walnoten geeft wat bite aan het bladerdeeg hapje, en een heerlijke notige smaak natuurlijk.

    Ei - voor een mooie glans bestrijk je de bladerdeegkrans vóór het afbakken met een geklutst eitje.

    Hoe moet ik een bladerdeegkrans maken?

    Denk je nu: help, hoe maak ik eigenlijk zo'n bladerdeegkrans? Ik leg het je uit:

    • Snijd eerst het bladerdeeg in een ronde vorm, als je geen rond bladerdeeg gebruikt.
    • Maak met een kom van ca 15 cm in doorsnede, een afdruk in het midden van de cirkel. Let op: snijd het deeg dus niet helemaal door. Druk er dus zachtjes op zodat het deeg wel heel blijft.
    • Snijd nu de cirkel viermaal helemaal door, zodat je 8 stervormige puntjes overhoudt.
    • Verdeel nu al het beleg over het bladerdeeg.
    • Vouw dan de buitenste rand van de krans een stukje over de vulling, en vouw de stervormige puntjes naar binnen. Plak deze vast aan de buitenrand van het bladerdeeg.
    Bladerdeegkrans uitsnijden

    Nu is je bladerdeegkrans klaar om in de oven te gaan!

    Bladerdeegkrans voorbereiden en bewaren

    Dit is een hapje dat je vlak voor het afbakken moet klaarmaken, maar gelukkig zijn er wel wat stappen die je kunt voorbereiden, zodat je de krans vrij snel in elkaar kunt zetten:

    • De rode bessen coulis kun je al een paar dagen van tevoren klaarmaken. Dankzij de suiker blijft de coulis zeker een week houdbaar in de koelkast, als je hem bewaart in een goed afsluitbaar (weck)potje.
    • Je kunt de brie al in plakjes snijden, en de walnoten hakken.
    • Op de dag zelf kun je het bladerdeeg al rond snijden, en de stervorm erin snijden. Dek af met bakpapier of een theedoek, en bewaar maximaal een paar uur in de koelkast.

    Restje over?

    Heb je een restje van het bladerdeeg hapje over? Eet dit het liefste zo snel mogelijk op. Lauw of zelfs koud is het ook nog lekker, maar bladerdeeg wordt snel zompig als je het bewaart. Eet de bladerdeegkrans met brie dus het liefste meteen helemaal op. Moet vast geen probleem zijn, want hij smaakt geweldig!

    Recept

    Een bladerdeegkrans met brie, bessen, walnoten en tijm met rode bessen en walnoten er omheen ter decoratie.

    Bladerdeegkrans met brie

    Een feestelijk borrelhapje: een krans van bladerdeeg met brie, walnoten, tijm én een zoetzure bessencoulis.
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 25 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 40 minuten minuten
    Servings: 8 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • bakpapier
    • kookpan
    • bakkwastje

    Ingrediënten

    Voor de rode bessen coulis

    • 150 gr rode bessen (Berry Brothers)
    • 2 el water
    • 2 el suiker

    Voor de bladerdeegkrans

    • 1 pak vers bladerdeeg (rond)
    • 200 gr brie
    • 0,5 tl tijm (gedroogd)
    • 25 gr walnoten (gepeld)
    • 1 ei
    • peper
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Begin met het maken van de rode bessen coulis. Deze moet afkoelen, dus maak deze minimaal een uur van tevoren.
    • Doe hiervoor de rode bessen in een pan (verwijder ze van de takjes) en voeg het water en de suiker toe. Laat 10-15 minuten pruttelen op een zacht vuur en prak alles halverwege even goed fijn met een vork.
    • Druk de coulis door een zeef, laat afkoelen en bewaar in de koelkast tot gebruik.
    • Maak nu de krans van bladerdeeg. Dit doe je door eerst het bladerdeeg in een ronde vorm te snijden, als je geen rond bladerdeeg gebruikt. Maak dan met een kom van ca 15 cm in doorsnede, een inkeping in het deeg. Let op: snijd het deeg niet door, dit is puur om de vorm aan te geven!
    • Maak nu vier snedes in het rondje, zodat je 8 stervormige puntjes in het deeg krijgt.
      Bladerdeegkrans uitsnijden: snijd een stervorm in het midden van de cirkel.
    • Snijd de brie in dunne plakken en verdeel over de krans.
    • Verdeel de coulis over de brie.
    • Hak de walnoten fijn en strooi deze over de brie, samen met de tijm.
      De bladerdeegkrans is helemaal voorbereid: de vulling van brie, bessencoulis, walnoten en tijm ligt klaar en het bladerdeeg is ingesneden zodat er een krans van gevouwen kan worden.
    • Vouw nu de buitenste rand van de krans een stukje over de brie, en doe hetzelfde met de stervormige puntjes, die vouw je naar binnen en plak je vast aan het deeg.
      De punten van de bladerdeegkrans zijn naar binnen gevouwen, over de vulling heen.
    • Kluts nu het ei, en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bestrooi met wat peper.
    • Bak de bladerdeegkrans met brie in ongeveer 15-17 minuten gaar en goudbruin. Laat enkele minuten afkoelen voor je hem aansnijdt.
    • Je kunt de krans voor het serveren nog garneren met eventuele overgebleven coulis, en wat extra noten en tijm.

    Notities

    De bessencoulis kun je al een week van tevoren maken. Bewaar in de koelkast, in een brandschoon (weck)potje.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 282kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwitten: 9g | Vetten: 20g | Zout: 237mg | Vezels: 1g | Suiker: 2g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    Dit artikel is een samenwerking. Voor meer informatie over samenwerkingen verwijs ik je naar mijn disclaimer.

    More Oud & Nieuw

    • Kaaskoekjes op elkaar gestapeld. Eén van de koekjes is schuin tegen de stapel aangezet, zodat je de bovenkant met verse salieblaadjes goed kunt zien.
      Kaaskoekjes met tijm & oregano
    • Halloumi frietjes op een bord met granaatappelpitjes. Eén van de frietjes staat in een bakje srirachamayonaise.
      Halloumi frietjes uit de oven met sriracha-mayonaise
    • Gerookte kipsalade in een blauw serveerschaaltje. Ervoor liggen drie toastjes die besmeerd zijn met de kipsalade.
      Gerookte kipsalade - lekker op toastjes en brood
    • Kaassoesjes die af liggen te koelen op een ovenrek.
      Kaassoesjes met oude kaas en paprikapoeder

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Maayke

      december 29, 2023 at 8:02 pm

      5 sterren
      Dit ziet er echt heel lekker uit! Zou ik de coulis kunnen vervangen door jam?

      Beantwoorden
      • Sandra

        januari 01, 2024 at 12:53 pm

        Dat kan zeker! Jam is wel een stuk zoeter dan de coulis, dus ik zou er niet al teveel van gebruiken. Compote kan ook!

        Beantwoorden
    5 from 3 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.