Menu
hapjes

Halloumi frietjes uit de oven met sriracha-mayonaise

Halloumi frietjes

Halloumi frietjes zijn lekker zout en perfect als hapje op een feestje. Je kunt ze namelijk vooraf al snijden en bloemen, dan hoef je ze wanneer je ze wilt serveren alleen nog maar eventjes af te bakken. Halloumi frietjes zijn erg zout van zichzelf, dus extra smaakmakers gebruiken is niet nodig. Wél heel lekker om te dippen: sriracha-mayonaise. Dat maak je heel makkelijk door een lekkere mayonaise te mengen met srirachasaus naar smaak.

Vegetarisch hapje

Halloumi is een zoute schapenkaas die oorspronkelijk uit Cyprus komt. Gelukkig wordt het ook in Nederland steeds populairder en is het inmiddels ook bij de wat grotere supermarkten goed verkrijgbaar. Zo niet, breng dan even een bezoekje aan de Turkse winkel. Je kunt halloumi heel goed grillen & bakken, het smelt namelijk niet! Daarom is deze kaas perfect om deze lekkere halloumi friet mee te maken. Top als vegetarisch hapje op een feestje.

Halloumi frietjes uit de oven met sriracha-mayonaise

0 from 0 votes
Course: HapjeCuisine: FeestDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

18

minutes
Calorieën

241

kcal

Een lekker en makkelijk hapje: halloumi frietjes! Maak er zeker de snelle sriracha mayonaise bij om de friet in te dippen.

Ingrediënten

  • 250 gr halloumi

  • 2 el bloem

  • 2 el mayonaise

  • 1 tl srirachasaus

  • eventueel: granaatappelpitjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de halloumi in flinke frietjes van ongeveer 1×1 cm en dep de frietjes goed droog.
  • Strooi wat bloem uit op een bord en wentel de halloumifrietjes door de bloem. Tik het teveel aan bloem van de frietjes af en spreid ze uit over een bakplaat.
  • Bak de halloumi friet in ongeveer 18-20 goudbruin, draai ze halverwege een keer om.
  • Meng de mayonaise met de srirachasaus en serveer deze bij de halloumi frietjes. Garneer eventueel met wat granaatappelpitjes.
Recept halloumi frietjes

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter