Halloumi frietjes zijn lekker zout en perfect als hapje op een feestje. Je kunt ze namelijk vooraf al snijden en bloemen, dan hoef je ze wanneer je ze wilt serveren alleen nog maar eventjes af te bakken. Halloumi frietjes zijn erg zout van zichzelf, dus extra smaakmakers gebruiken is niet nodig. Wél heel lekker om te dippen: sriracha-mayonaise. Dat maak je heel makkelijk door een lekkere mayonaise te mengen met srirachasaus naar smaak.
Halloumi frietjes
Voor deze snack heb je dus halloumi nodig
Halloumi is een zoute schapenkaas die oorspronkelijk uit Cyprus komt. Gelukkig wordt het ook in Nederland steeds populairder en is het inmiddels ook bij de wat grotere supermarkten goed verkrijgbaar. Zo niet, breng dan even een bezoekje aan de Turkse winkel.
Je kunt halloumi heel goed grillen & bakken, het smelt namelijk niet! Daarom is deze kaas perfect om deze lekkere halloumi friet mee te maken.
Vegetarisch hapje
Deze frietjes zijn top als vegetarisch hapje op een feestje. Ook erg lekker zijn deze gefrituurde geitenkaas balletjes, of deze camembert uit de oven, als je van warme hapjes met kaas houdt!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties