Blondies, heerlijk! Deze citroen blondies zijn zoet en een beetje 'chewy'. Superlekker! Omdat ze zo zoet zijn, is het lekker om ze een frisse vulling mee te geven. Daarom vul ik ze vandaag met gember en lekker veel citroen.

Blondies met gember en citroen
In dit blondies recept gebruik je gemberpoeder als smaakmaker en veel verse citroen. Je gebruikt de rasp van twee citroenen en ook nog wat citroensap. Voor een extra sterke smaak kun je ook citroen-extract gebruiken in plaats van het sap.
Ben je niet zo'n gember-fan? Dan kun je het gemberpoeder ook weglaten. Verder zijn deze blondies rijkelijk gevuld met pecannoten voor een lekkere bite, en grote stukken witte chocolade. Top-combi toch?
Wat zijn blondies?

Nog even een stapje terug, want wat zijn blondies nu eigenlijk? Je zou denken dat het 't lichtere zusje van de brownie is, en dat is ook wel een beetje zo.
Wel zijn blondies over het algemeen iets meer 'koek-achtig' en ietsje minder smeuïg dan een brownie. Ze zijn eerder chewy dan smeuïg. Ik hoop dat ik het zo een beetje goed heb uitgelegd!
Als je (ook) fan bent van brownies, kan ik trouwens deze butterscotch brownies, deze red velvet brownies en deze frambozen cheesecake brownies van harte aanbevelen!
Citroen blondies bewaren en invriezen

Je kunt blondies dankzij de grote hoeveelheid suiker, erg lang bewaren. Als je ze in de koelkast bewaart, blijven ze minstens een week goed.
Je kunt ze overigens ook prima invriezen. Verpak ze in een goed luchtdichte doos, dan blijven ze zeker enkele maanden goed in de vriezer.
Recept

Citroen blondies met gember
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 225 gr boter
- 400 gr lichtbruine basterdsuiker
- 1 snuf zout
- 1 el citroensap
- 0,5 tl gemberpoeder
- 2 eieren
- 300 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
Voor de vulling
- 100 gr pecannoten
- 100 gr witte chocolade
- 2 citroenen
Zo maak je het
- Snijd de boter in stukken en laat de boter in een pannetje smelten. Laat het onder af en toe omwalsen mooi lichtbruin van kleur worden.
- Meng de boter met de basterdsuiker, zout en gemberpoeder.
- Klop vervolgens één voor één de eieren erdoor met een garde.
- Voeg de bloem en de bakpoeder toe aan de kom, en roer deze vlug door het botermengsel. Doe dit met een spatel en roer niet te lang.
- Hak de pecannoten en de witte chocolade grof. Doe de vulling in de kom en rasp de citroenen. Voeg het citroenrasp toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.
- Doe het blondies-beslag in een met bakpapier beklede bakvorm van 20x20 cm en bak in 30-35 minuten gaar. Hij mag in het midden nog wat wiebelig zijn. Laat de blondies helemaal afkoelen en snijd in 12-16 stukken.






Smakenvandewerld.nl
Hoi Sandra,
Ik kwam jouw recept tegen voor blondies met gember en ik moest het meteen uitproberen. En wat kan ik zeggen? Ze waren geweldig! Ik hou van blondies en de toevoeging van gember gaf ze een heerlijke en verrassende smaak.
Ik vond het ook geweldig dat het recept zo gemakkelijk te volgen was. Het was echt een eenvoudig en snel recept dat ik zelfs op een doordeweekse avond kon maken. Ik had alle ingrediënten al in huis en het was zo leuk om te zien hoe snel de blondies uit de oven kwamen.
Ik ben ook dol op het feit dat dit recept zo veelzijdig is. Ik kan niet wachten om te experimenteren met verschillende smaken en toppings om mijn eigen unieke variaties op deze blondies te creëren.
Dus bedankt voor dit fantastische recept en alle culinaire inspiratie op jouw website! Ik zal zeker nog meer van jouw recepten uitproberen.
Groetjes,
Melvin