• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Citroen blondies met gember

    Bijgewerkt: apr 2024 · Geplaatst: apr 2023 door Sandra

    Blondies, heerlijk! Deze citroen blondies zijn zoet en een beetje 'chewy'. Superlekker! Omdat ze zo zoet zijn, is het lekker om ze een frisse vulling mee te geven. Daarom vul ik ze vandaag met gember en lekker veel citroen.

    Naar recept
    blondies met gember

    Blondies met gember en citroen

    In dit blondies recept gebruik je gemberpoeder als smaakmaker en veel verse citroen. Je gebruikt de rasp van twee citroenen en ook nog wat citroensap. Voor een extra sterke smaak kun je ook citroen-extract gebruiken in plaats van het sap.

    Ben je niet zo'n gember-fan? Dan kun je het gemberpoeder ook weglaten. Verder zijn deze blondies rijkelijk gevuld met pecannoten voor een lekkere bite, en grote stukken witte chocolade. Top-combi toch?

    Wat zijn blondies?

    blondies met gember en citroen

    Nog even een stapje terug, want wat zijn blondies nu eigenlijk? Je zou denken dat het 't lichtere zusje van de brownie is, en dat is ook wel een beetje zo.

    Wel zijn blondies over het algemeen iets meer 'koek-achtig' en ietsje minder smeuïg dan een brownie. Ze zijn eerder chewy dan smeuïg. Ik hoop dat ik het zo een beetje goed heb uitgelegd!

    Als je (ook) fan bent van brownies, kan ik trouwens deze butterscotch brownies, deze red velvet brownies en deze frambozen cheesecake brownies van harte aanbevelen!

    Citroen blondies bewaren en invriezen

    blondies bewaren

    Je kunt blondies dankzij de grote hoeveelheid suiker, erg lang bewaren. Als je ze in de koelkast bewaart, blijven ze minstens een week goed.

    Je kunt ze overigens ook prima invriezen. Verpak ze in een goed luchtdichte doos, dan blijven ze zeker enkele maanden goed in de vriezer.

    Recept

    Drie blondies met gember op gebaksbordjes met zilveren vorkjes erbij. Er staat een kopje thee naast.

    Citroen blondies met gember

    Superlekker, zoet en toch fris: blondies met gember en citroen
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 30 minuten minuten
    Totale tijd: 45 minuten minuten
    Servings: 12 tot 16 stukjes
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • bakvorm 20x20 cm
    • fijne rasp

    Ingrediënten

    • 225 gr boter
    • 400 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 1 snuf zout
    • 1 el citroensap
    • 0,5 tl gemberpoeder
    • 2 eieren
    • 300 gr bloem
    • 1 tl bakpoeder

    Voor de vulling

    • 100 gr pecannoten
    • 100 gr witte chocolade
    • 2 citroenen
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Snijd de boter in stukken en laat de boter in een pannetje smelten. Laat het onder af en toe omwalsen mooi lichtbruin van kleur worden.
    • Meng de boter met de basterdsuiker, zout en gemberpoeder.
    • Klop vervolgens één voor één de eieren erdoor met een garde.
    • Voeg de bloem en de bakpoeder toe aan de kom, en roer deze vlug door het botermengsel. Doe dit met een spatel en roer niet te lang.
    • Hak de pecannoten en de witte chocolade grof. Doe de vulling in de kom en rasp de citroenen. Voeg het citroenrasp toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.
    • Doe het blondies-beslag in een met bakpapier beklede bakvorm van 20x20 cm en bak in 30-35 minuten gaar. Hij mag in het midden nog wat wiebelig zijn. Laat de blondies helemaal afkoelen en snijd in 12-16 stukken.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 468kcal | Koolhydraten: 59g | Eiwitten: 5g | Vetten: 25g | Zout: 190mg | Vezels: 2g | Suiker: 38g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Smakenvandewerld.nl

      april 24, 2023 at 6:00 pm

      5 sterren
      Hoi Sandra,

      Ik kwam jouw recept tegen voor blondies met gember en ik moest het meteen uitproberen. En wat kan ik zeggen? Ze waren geweldig! Ik hou van blondies en de toevoeging van gember gaf ze een heerlijke en verrassende smaak.

      Ik vond het ook geweldig dat het recept zo gemakkelijk te volgen was. Het was echt een eenvoudig en snel recept dat ik zelfs op een doordeweekse avond kon maken. Ik had alle ingrediënten al in huis en het was zo leuk om te zien hoe snel de blondies uit de oven kwamen.

      Ik ben ook dol op het feit dat dit recept zo veelzijdig is. Ik kan niet wachten om te experimenteren met verschillende smaken en toppings om mijn eigen unieke variaties op deze blondies te creëren.

      Dus bedankt voor dit fantastische recept en alle culinaire inspiratie op jouw website! Ik zal zeker nog meer van jouw recepten uitproberen.

      Groetjes,
      Melvin

      Beantwoorden
    5 from 2 votes (1 rating without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.