Deze boterkoek met citroen en lavendel is nét even wat anders. Als je mijn blog een beetje volgt, dan weet je dat ik graag een twist meegeef aan mijn recepten. Ik maak geen ‘gewone’ appeltaart, maar een appeltaart met meringue. En maak ik chocoladetaart, dan wordt dat een chocoladetaart met Guinness. Enfin, je snapt het idee.
Boterkoek met lavendel
Ik wilde voor dit recept dan ook geen traditionele boterkoek maken, maar een boterkoek met citroen. En lavendel, want dat potje gedroogde lavendel dat ik ooit in huis haalde, is nog steeds niet op!
Citroen boterkoek
Al ben ik ook dol op traditionele boterkoek hoor. Het is zo lekker ‘vet’, een ander woord heb ik er eigenlijk niet voor. Heerlijk! Maar het is bijna zomer en daarom had ik zin om een frisse twist aan deze boterkoek te geven.
Daarom werd het een boterkoek met citroen. En citroen combineert weer heel goed met lavendel. Alweer een tijd geleden kocht ik een potje gedroogde lavendel en daar heb ik inmiddels al verschillende recepten mee gemaakt.
Ik besloot dan ook om een theelepeltje lavendel toe te voegen aan het deeg voor deze lekkere citroen boterkoek. Geen lavendel in huis of vind je het niet lekker? Dan laat je het natuurlijk gewoon weg uit het recept!
Bewaren en invriezen
Na het bakken blijft de koek nog een paar dagen lekker. Verpak hem goed in een luchtdichte trommel of in een bijenwasdoek. Je kunt de koek trouwens ook prima invriezen voor later. Vries hem dan het liefst zo snel mogelijk na het bakken in, maar laat hem wel eerst helemaal afkoelen.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties