zoet

Chocoladetaart met Guinness

Chocoladetaart met Guinness

Allereerst – laat je niet afschrikken door de Guinness in dit recept. Het is echt niet zo dat deze chocoladetaart naar bier smaakt. Nope! Op de een of andere manier geeft de toevoeging van de Guinness wel een bepaalde ‘diepte’ mee aan de taart wat hem extra bijzonder maakt. Samen met de fris-zoete topping is het echt een heerlijke combinatie. De smaak is een beetje lastig te omschrijven maar ik zou zeggen: probeer het gewoon eens.

Extra fijn: de bereidingstijd van deze chocoladetaart is erg kort. Hij moet nog wel drie kwartier in de oven maar het bereiden kost maar weinig moeite.

Het originele recept is overigens van Nigella Lawson.

Chocoladetaart met Guinness

0 from 0 votes
Course: TaartCuisine: VerjaardagDifficulty: Eenvoudig
Voor

12

stukken
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

45

minutes
Calorieën

520

kcal

In deze chocoladetaart gaat een bijzonder ingredient: Guinness bier! Dat proef je niet terug, maar de smaak van de taart wordt er wel extra ‘diep’ van .

Ingrediënten

  • 250 ml Guinness

  • 75 gr cacaopoeder

  • 400 gr kristalsuiker

  • 150 ml zure room

  • 2 eieren

  • 1 el vanille-extract

  • 275 gr bloem

  • 2,5 tl baking sode

  • 300 gr Philadelphia roomkaas naturel

  • ml gr poedersuiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm (23 cm doorsnede) in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Snijd de boter in plakken en doe deze in een steelpan. Voeg de Guinness toe en verwarm zachtjes tot de boter is gesmolten (roer af en toe door).
  • Voeg de cacao en de suiker toe en roer goed door.
  • Klop de eieren los met de zure room en het vanille-extract. Voeg toe aan het pannetje en roer nogmaals goed door.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en roer daarna voorzichtig door het beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak hem 45-55 minuten tot de taart gaar is. Laat de taart volledig afkoelen in de oven.
  • Zeef de poedersuiker boven een kom. Klop de Phildelphia los met de poedersuiker en besmeer de chocoladetaart met deze topping.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

5 Comments

  • Reply 9 recepten met Guinness! • OngewoonLekker.com

    […] Culi-Sandra.nl Chocoladetaart met Guinness […]

    6 februari 2019 at 13:16
  • Reply Marlies

    Woei! Klinkt errug goed!

    8 april 2016 at 13:56
  • Reply Anne-Marie

    Klinkt helemaal niet verkeerd! Chocolade, bier, roomkaas, what’s not to like :-)

    8 april 2016 at 06:03
  • Reply Desiree | Sweet Happinez

    Deze chocoladetaart ziet er heerlijk uit

    6 april 2016 at 19:08
  • Reply Eef

    Oh lordy lord, deze taart is hemels! Ik heb een stukje mogen proeven van je en echt té lekker!!

    6 april 2016 at 10:40
  • Reactie achterlaten