Allereerst – laat je niet afschrikken door de Guinness in dit recept. Het is echt niet zo dat deze chocoladetaart naar bier smaakt. Nope! Op de een of andere manier geeft de toevoeging van de Guinness wel een bepaalde ‘diepte’ mee aan de taart wat hem extra bijzonder maakt. Samen met de fris-zoete topping is het echt een heerlijke combinatie. De smaak is een beetje lastig te omschrijven maar ik zou zeggen: probeer het gewoon eens.
Het originele recept is overigens van Nigella Lawson.
Recept Chocoladetaart met Guinness
Voor ca 12 porties
- 250 ml Guinness
- 250 gr roomboter
- 75 gr cacaopoeder
- 400 gr suiker
- 150 ml zure room
- 2 eieren
- 1 el vanille-extract
- 275 gr bloem
- 2,5 tl baking soda
- 300 gr Philadelphia roomkaas naturel
- 150 gr poedersuiker
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm (23 cm doorsnede) in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Snijd de boter in plakken en doe deze in een steelpan. Voeg de Guinness toe en verwarm zachtjes tot de boter is gesmolten (roer af en toe door).
Voeg de cacao en de suiker toe en roer goed door.
Klop de eieren los met de zure room en het vanille-extract. Voeg toe aan het pannetje en roer nogmaals goed door.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en roer daarna voorzichtig door het beslag.
Giet het beslag in de bakvorm en bak hem 45-55 minuten tot de taart gaar is. Laat de taart volledig afkoelen in de oven.
Zeef de poedersuiker boven een kom. Klop de Phildelphia los met de poedersuiker en besmeer de chocoladetaart met deze topping.
6 Comments
[…] Culi-Sandra.nl Chocoladetaart met Guinness […]
6 februari 2019 at 13:16Woei! Klinkt errug goed!
8 april 2016 at 13:56Klinkt helemaal niet verkeerd! Chocolade, bier, roomkaas, what’s not to like :-)
8 april 2016 at 06:03Deze chocoladetaart ziet er heerlijk uit
6 april 2016 at 19:08I have study a couple of the articles on your web site today, and I really like your way of blogging. I added it to my favorites site list and will be checking back soon. Please visit my website also and let me know what you think.
24 februari 2017 at 17:59Oh lordy lord, deze taart is hemels! Ik heb een stukje mogen proeven van je en echt té lekker!!
6 april 2016 at 10:40