Menu
zoet

Chocoladetaart met Guinness

Chocoladetaart met Guinness

Allereerst – laat je niet afschrikken door de Guinness in dit recept. Het is echt niet zo dat deze chocoladetaart naar bier smaakt. Nope! Op de een of andere manier geeft de toevoeging van de Guinness wel een bepaalde ‘diepte’ mee aan de taart wat hem extra bijzonder maakt. Samen met de fris-zoete topping is het echt een heerlijke combinatie. De smaak is een beetje lastig te omschrijven maar ik zou zeggen: probeer het gewoon eens. Extra fijn: de bereidingstijd van deze chocoladetaart is erg kort. Hij moet nog wel drie kwartier in de oven maar het bereiden kost maar weinig moeite.

Het originele recept is overigens van Nigella Lawson.

Chocoladetaart met Guinness

5 from 1 vote
Course: TaartCuisine: VerjaardagDifficulty: Eenvoudig
Voor

12

stukken
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

45

minutes
Calorieën

520

kcal

In deze chocoladetaart gaat een bijzonder ingredient: Guinness bier! Dat proef je niet terug, maar de smaak van de taart wordt er wel extra ‘diep’ van .

Ingrediënten

  • 250 gr boter

  • 250 ml Guinness

  • 75 gr cacaopoeder

  • 400 gr kristalsuiker

  • 150 ml zure room

  • 2 eieren

  • 1 el vanille-extract

  • 275 gr bloem

  • 2,5 tl baking soda

  • 300 gr Philadelphia roomkaas naturel

  • 150 gr poedersuiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm (23 cm doorsnede) in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Snijd de boter in plakken en doe deze in een steelpan. Voeg de Guinness toe en verwarm zachtjes tot de boter is gesmolten (roer af en toe door).
  • Voeg de cacao en de suiker toe en roer goed door.
  • Klop de eieren los met de zure room en het vanille-extract. Voeg toe aan het pannetje en roer nogmaals goed door.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en roer daarna voorzichtig door het beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak hem 45-55 minuten tot de taart gaar is. Laat de taart volledig afkoelen in de oven.
  • Zeef de poedersuiker boven een kom. Klop de Phildelphia los met de poedersuiker en besmeer de chocoladetaart met deze topping.

Opmerkingen

  • Wil je de taart van te voren maken? Je kunt hem zonder de frosting heel goed invriezen. Met de frosting erop kun je hem in de koelkast bewaren, dan blijft hij nog een dag of twee lekker.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

7 Reacties

  • Dimitri Metgod
    28 maart 2021 at 13:21

    Je bent 250 gram boter vergeten te vermelden bij de ingrediënten.
    Verder een heerlijke taart

    Reply
    • Sandra
      28 maart 2021 at 16:54

      Hi Dimitri, bedankt voor het doorgeven! Ik heb het aangepast. Fijn om te horen dat je hem zo lekker vond :-)

      Gr, Sandra

      Reply
  • […] Culi-Sandra.nl Chocoladetaart met Guinness […]

    Reply
  • Marlies
    8 april 2016 at 13:56

    Woei! Klinkt errug goed!

    Reply
  • Anne-Marie
    8 april 2016 at 06:03

    Klinkt helemaal niet verkeerd! Chocolade, bier, roomkaas, what’s not to like :-)

    Reply
  • Desiree | Sweet Happinez
    6 april 2016 at 19:08

    Deze chocoladetaart ziet er heerlijk uit

    Reply
  • Eef
    6 april 2016 at 10:40

    Oh lordy lord, deze taart is hemels! Ik heb een stukje mogen proeven van je en echt té lekker!!

    Reply

Laat een reactie achter