Het stond al heel lang op mijn lijstje om een keer gefrituurde geitenkaas balletjes met honing-mosterdsaus te maken. Volgens mij at ik ze ooit in een tapasrestaurant. Geitenkaas balletjes in een krokant jasje, met honing erbij. Nu maakte ik dit warme borrelhapje dan eindelijk zelf!
Geitenkaasballetjes
Deze warme geitenkaas balletjes zijn supermakkelijk te maken. Je rolt een stuk geitenkaas tot kleine balletjes, die je achtereenvolgens door de bloem, losgeklopt ei en panko haalt. Eventjes frituren en je hebt een heerlijk warm borrelhapje!
Gefrituurde geitenkaas zonder frituurpan
Heb je geen frituurpan? Ik ook niet! Dat is ook helemaal geen probleem. Je kunt deze gefrituurde geitenkaas hapjes namelijk ook prima zonder frituurpan maken. Ik pakte een kleine koekenpan en goot daar een laag zonnebloemolie in van ruim een centimeter hoog. Even de pan goed voor laten verwarmen en je kunt de geitenkaasballetjes bakken.
Een goede voorbereiding…
Heel handig: je kunt deze geitenkaas hapjes al vooraf klaarmaken en als je gasten er zijn, pas frituren. Dat is echt in enkele minuten gebeurd.
Het komt de balletjes eigenlijk alleen maar ten goede als je ze vooraf klaarmaakt. Door ze na het rollen te laten opstijven in de koelkast, zullen ze tijdens het frituren niet uit elkaar vallen. Zet ze minimaal een kwartier terug in de koeling, maar een paar uur is ook prima. Je zou ze zelfs al een dag van tevoren klaar kunnen maken.
Tip: deze gefrituurde kaasballetjes zijn ook heerlijk als topping op een groene salade!

Gefrituurde geitenkaas met honing-mosterdsaus
Ingrediënten
- 150 gr zachte geitenkaas
- 1 ei
- 50 gr panko
- 50 gr bloem
- 2 tl tijm
- peper en zout
- 3 el honing
- 1 tl mosterd (Groninger)
Extra nodig
- frituurpan of kleine koekenpan met zonnebloemolie
Zo maak je het
- Neem 1 tl tijm en wat peper, en kneed dit door de geitenkaas. Verdeel de geitenkaas in 15 porties en rol er mooie balletjes van.
- Zet nu drie borden klaar: 1 met bloem, peper en zout. 1 met het losgeklopte ei en 1 met panko. Als de panko wat grof is, druk het dan met je handen nog wat fijner. Meng de tweede theelepel tijm door de panko.
- Rol de geitenkaasballetjes nu door de bloem en haal ze door het ei (dit vind ik zelf het makkelijkste gaan door de balletjes met een vork een beetje door het ei te wentelen, tot ze een mooi dun laagje ei om zich heen hebben. Even laten uitlekken op de vork en door naar het volgende bord).
- Wentel de balletjes door de panko en rol ze nog even tussen twee handen na, zodat de panko niet meer los aan de balletjes hangt. Leg de geitenkaasballetjes op een bord en zet ze minimaal een kwartier in de koelkast.
- Verhit de frituurpan tot 180 graden of zet een kleine koekenpan klaar en vul deze voor een ruime centimeter met zonnebloemolie. Verhit de olie goed, als je er wat panko in gooit en dit meteen begint te bruisen, is de pan heet genoeg.
- Maak ondertussen de honing-mosterd saus door de honing en de mosterd in een klein kommetje met elkaar te mengen.
- Frituur de geitenkaasballetjes in kleine porties tot ze rondom goudbruin zijn. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer met de honing-mosterdsaus.
Notities
Voedingswaarden

1 Reactie
Catering Den Haag
10 maart 2022 at 14:23Super recept! Ik ga deze zeker toevoegen aan mijn receptenbestand. Bedankt!