Volg culi-sandra.nl op:
Broodpudding van oliebollen

Broodpudding van oliebollen

Wauw, ik zag net op het Instagram-account van delicious (je weet wel, van het tijdschrift) een supergoed idee: broodpudding van oliebollen! Omdat ik zelf nog twee ietwat uitgedroogde exemplaren had liggen, besloot ik er een eigen variant op te maken. Meteen het recept even uitgewerkt, want misschien zit jij ook nog wel met een paar oliebollen van gisteren! Broodpudding maken is dan een heel goed idee, want ook uitgedroogde oliebollen maak je op deze manier toch weer lekker. En het is lekker no waste natuurlijk, één van mijn goede voornemens dit jaar is om minder eten weg te gooien, dus daar is dit een perfect recept voor! Je kunt deze oliebollen broodpudding serveren als kleine lunch, tussendoortje of als toetje. 

Recept broodpudding van oliebollen

Voor 4 personen

  • 4 oliebollen
  • 2 grote eieren
  • 75 ml slagroom
  • 2 tl vanille-extract
  • 2 el suiker
  • om te serveren: poedersuiker

Tip: je kunt afwisselen met de broodpudding door ook nog wat rozijntjes of stukjes appel toe te voegen.

Zo maak je de oliebollen broodpudding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet vier kleine ovenschaaltjes in.
  • Klop de eieren los met de room, vanille-extract en de suiker.
  • Snijd de oliebollen in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Verdeel de helft van de plakken oliebol over de ovenschaaltjes en giet de helft van het ei-roommengsel erover. Dek af met de rest van de plakjes oliebol en schenk de rest van het roommengsel erover.
  • Bak de oliebollen broodpudding in 15-20 minuten gaar in de oven. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

1 reactie

  • Reply Eef

    Wat een slim idee! Die ga ik even onthouden voor volgend jaar. Dit jaar waren er helaas geen oliebollen over haha… ;)

    2 januari 2018 at 21:59
  • Laat een reactie achter