Wauw, ik zag net op het Instagram-account van delicious (je weet wel, dat kooktijdschrift) een supergoed idee: broodpudding van oliebollen! Omdat ik zelf nog twee ietwat uitgedroogde exemplaren had liggen, besloot ik er een eigen variant op te maken. Meteen het recept even uitgewerkt, want misschien zit jij ook nog wel met een paar oliebollen van gisteren!
Overgebleven oliebollen
Na Oudjaarsdag blijf je toch vaak met een paar overgebleven oliebollen zitten. Meestal worden ze na een dag of wat een beetje taai en zijn ze niet meer lekker om zo te eten. Broodpudding maken is dan een heel goed idee, want ook uitgedroogde oliebollen maak je op deze manier toch weer lekker.
Restjesrecept
En het is lekker no waste natuurlijk, één van mijn goede voornemens dit jaar is om minder eten weg te gooien, dus daar is dit een perfect recept voor! Je kunt deze oliebollen broodpudding serveren als ontbijt, kleine lunch, tussendoortje of als toetje.
Meer broodpudding recepten
Ook heel lekker: broodpudding met witte chocolade en broodpudding van croissants.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
1 Reactie
Eef
2 januari 2018 at 21:59Wat een slim idee! Die ga ik even onthouden voor volgend jaar. Dit jaar waren er helaas geen oliebollen over haha… ;)