Wauw, ik zag net op het Instagram-account van delicious (je weet wel, dat kooktijdschrift) een supergoed idee: broodpudding van oliebollen! Omdat ik zelf nog twee ietwat uitgedroogde exemplaren had liggen, besloot ik er een eigen variant op te maken. Meteen het recept even uitgewerkt, want misschien zit jij ook nog wel met een paar oliebollen van gisteren!
Overgebleven oliebollen
Na Oudjaarsdag blijf je toch vaak met een paar overgebleven oliebollen zitten. Meestal worden ze na een dag of wat een beetje taai en zijn ze niet meer lekker om zo te eten. Broodpudding maken is dan een heel goed idee, want ook uitgedroogde oliebollen maak je op deze manier toch weer lekker. En het is lekker no waste natuurlijk, één van mijn goede voornemens dit jaar is om minder eten weg te gooien, dus daar is dit een perfect recept voor! Je kunt deze oliebollen broodpudding serveren als ontbijt, kleine lunch, tussendoortje of als toetje.


Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het tof als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met vijf exclusieve recepten.
1 Reactie
Eef
2 januari 2018 at 21:59Wat een slim idee! Die ga ik even onthouden voor volgend jaar. Dit jaar waren er helaas geen oliebollen over haha… ;)