Menu
desserts

Broodpudding van oliebollen

Broodpudding van oliebollen

Wauw, ik zag net op het Instagram-account van delicious (je weet wel, dat kooktijdschrift) een supergoed idee: broodpudding van oliebollen! Omdat ik zelf nog twee ietwat uitgedroogde exemplaren had liggen, besloot ik er een eigen variant op te maken. Meteen het recept even uitgewerkt, want misschien zit jij ook nog wel met een paar oliebollen van gisteren!

Overgebleven oliebollen

Na Oudjaarsdag blijf je toch vaak met een paar overgebleven oliebollen zitten. Meestal worden ze na een dag of wat een beetje taai en zijn ze niet meer lekker om zo te eten. Broodpudding maken is dan een heel goed idee, want ook uitgedroogde oliebollen maak je op deze manier toch weer lekker.

Restjesrecept

En het is lekker no waste natuurlijk, één van mijn goede voornemens dit jaar is om minder eten weg te gooien, dus daar is dit een perfect recept voor! Je kunt deze oliebollen broodpudding serveren als ontbijt, kleine lunch, tussendoortje of als toetje.

Meer broodpudding recepten

Ook heel lekker: broodpudding met witte chocolade en broodpudding van croissants.

Broodpudding van oliebollen

4 from 5 stemmen
Gang: Toetje, Tussendoortje, OntbijtKeuken: Oudu0026NieuwNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

408

kcal

Oude oliebollen over? Die zijn niet lekker meer om zo te eten, maar met dit recept voor oliebollen broodpudding geef je ze een tweede – heel lekker – leven!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 4 4 oliebollen

  • 2 2 eieren

  • 75 ml 75 slagroom

  • 2 tl 2 vanille-extract

  • 2 el 2 suiker

  • om te serveren: poedersuiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet vier kleine ovenschaaltjes in.
  • Klop de eieren los met de room, vanille-extract en de suiker.
  • Snijd de oliebollen in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Verdeel de helft van de plakken oliebol over de ovenschaaltjes en giet de helft van het ei-roommengsel erover. Dek af met de rest van de plakjes oliebol en schenk de rest van het roommengsel erover.
  • Bak de oliebollen broodpudding in 15-20 minuten gaar in de oven. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
Recept oliebollen broodpudding

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

1 Reactie

  • Eef
    2 januari 2018 at 21:59

    Wat een slim idee! Die ga ik even onthouden voor volgend jaar. Dit jaar waren er helaas geen oliebollen over haha… ;)

    Reply

Laat een reactie achter