desserts

Broodpudding van oliebollen

Broodpudding van oliebollen

Wauw, ik zag net op het Instagram-account van delicious (je weet wel, van het tijdschrift) een supergoed idee: broodpudding van oliebollen! Omdat ik zelf nog twee ietwat uitgedroogde exemplaren had liggen, besloot ik er een eigen variant op te maken. Meteen het recept even uitgewerkt, want misschien zit jij ook nog wel met een paar oliebollen van gisteren!

Overgebleven oliebollen

Na Oudjaarsdag blijf je toch vaak met een paar overgebleven oliebollen zitten. Meestal worden ze na een dag of wat een beetje taai en zijn ze niet meer lekker om zo te eten. Broodpudding maken is dan een heel goed idee, want ook uitgedroogde oliebollen maak je op deze manier toch weer lekker. En het is lekker no waste natuurlijk, één van mijn goede voornemens dit jaar is om minder eten weg te gooien, dus daar is dit een perfect recept voor! Je kunt deze oliebollen broodpudding serveren als ontbijt, kleine lunch, tussendoortje of als toetje.

Broodpudding van oliebollen

0 from 0 votes
Course: Toetje, Tussendoortje, OntbijtCuisine: Oud&NieuwDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

408

kcal

Oude oliebollen over? Die zijn niet lekker meer om zo te eten, maar met dit recept voor oliebollen broodpudding geef je ze een tweede – heel lekker – leven!

Ingrediënten

  • 4 oliebollen

  • 2 eieren

  • 75 ml slagroom

  • 2 tl vanille-extract

  • 2 el suiker

  • om te serveren: poedersuiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet vier kleine ovenschaaltjes in.
  • Klop de eieren los met de room, vanille-extract en de suiker.
  • Snijd de oliebollen in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Verdeel de helft van de plakken oliebol over de ovenschaaltjes en giet de helft van het ei-roommengsel erover. Dek af met de rest van de plakjes oliebol en schenk de rest van het roommengsel erover.
  • Bak de oliebollen broodpudding in 15-20 minuten gaar in de oven. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Eef

    Wat een slim idee! Die ga ik even onthouden voor volgend jaar. Dit jaar waren er helaas geen oliebollen over haha… ;)

    2 januari 2018 at 21:59
  • Reactie achterlaten