• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Blauwe bessen cake met limoen

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: aug 2020 door Sandra

    Blauwe bessen cake - ziet dit er niet zalig uit? Ik houd heel erg van cakes bakken, op de een of andere manier lijkt het altijd nét even makkelijker dan een taart bakken. Dat is met deze blauwe bessen cake ook het geval, hij is zo gemaakt en echt ontzettend lekker. 

    Naar recept
    Blauwe bessen cake - drie plakken cake liggen op een houten serveerplank. De cake heeft een dikke laag frosting en is versierd met verse blauwe bessen.

    Roomkaas-frosting

    Door de roomkaas-topping is de cake lekker zoet, maar door de frisse vulling met bosbessen en limoen, wordt hij niet té zoet. Echt, hier blijf je van door-eten! Gevaarlijk lekker… En ziet deze cake met blauwe bessen er ook niet prachtig uit? Door de blauwe bessen in het beslag is dit een erg fotogenieke cake.

    Blauwe bessen cake in de herhaling

    Cake met blauwe bessen

    Dit recept voor blauwe bessen cake wordt hier in huis steeds weer opnieuw gemaakt. Dan weet je dat het lekker is! Maar naast lekker, is het ook gewoon een heel makkelijke cake om te maken. En de zoete frosting geeft de cake nét even een upgrade ten opzichte van een 'gewone' cake. Daarmee wordt deze cake met blauwe bessen echt een traktatie. Ik maak hem zelfs wel eens voor een verjaardag, omdat het eigenlijk net een taartje is.

    Meer cake recepten

    Als je ook zo van cakes bakken houdt, verwijs ik je graag naar dit artikel met alle cake recepten op mijn blog. Zo zijn bijvoorbeeld deze Deense Droomcake en deze kokoscake met limoen ook toppers!

    Recept

    Blauwe bessen cake - drie plakken cake liggen op een houten serveerplank. De cake heeft een dikke laag frosting en is versierd met verse blauwe bessen.

    Blauwe bessen cake met limoen

    Een lekkere en makkelijke cake met blauwe bessen. Zoet door de lekkere frosting, maar toch fris dankzij de blauwe bessen en limoen.
    5 van 4 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 25 minuten minuten
    Bereidingstijd: 50 minuten minuten
    Totale tijd: 1 uur uur 15 minuten minuten
    Servings: 12 plakken
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • cakeblik (ca 25 cm)
    • mengkom
    • mixer

    Ingrediënten

    Voor de blauwe bessen cake

    • 160 gr bloem
    • 1 tl bakpoeder
    • 1 snufje zout
    • 120 gr roomboter
    • 100 gr roomkaas
    • 130 gr suiker
    • 2 eieren
    • 1 tl vanille-extract
    • 1 limoen
    • 100 gr blauwe bessen

    Voor de frosting

    • 75 gr roomkaas
    • 3 el roomboter
    • 100 gr poedersuiker
    • 1 handje blauwe bessen
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
    • Zeef de bloem en roer met het bakpoeder en zout door elkaar en zet apart. Doe de boter en suiker in een andere kom en mix deze luchtig. Doe dit lang, het liefste zo'n 5 minuten, daar wordt de cake lekker luchtig van!
    • Mix vervolgens de roomkaas erdoor en klop de eieren er één voor één doorheen. Voeg het vanille-extract toe en de rasp van de limoen en mix nog even door. (bewaar de limoen, het sap heb je straks nodig voor de frosting)
    • Voeg het bloemmengsel toe aan de kom en spatel deze luchtig door het roomkaas-mengsel heen. Roer de blauwe bessen voorzichtig door het beslag.
    • Doe het beslag in het cakeblik en bak de cake 50 minuten. Laat de blauwe bessen cake een half uurtje afkoelen in de vorm en haal hem er daarna uit om helemaal af te laten koelen.
    • Maak nu de frosting door de boter en roomkaas luchtig te mixen. Voeg de poedersuiker toe en roer deze er voorzichtig doorheen. Mix als laatste het sap van de helft van de limoen door het mengsel. Proef even om te kijken of je nog meer limoensap wilt toevoegen aan de frosting. Verdeel de topping over de blauwe bessen cake en versier met (gehalveerde) blauwe bessen.

    Notities

    Bewaar de blauwe bessencake afgedekt in de koelkast, dan blijft hij ongeveer 2-3 dagen lekker. Laat de cake op kamertemperatuur komen voor je hem serveert, dan is hij het lekkerste.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 265kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwitten: 3g | Vetten: 14g | Zout: 199mg | Vezels: 1g | Suiker: 21g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 4 votes (4 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.