Blauwe bessen cake - ziet dit er niet zalig uit? Ik houd heel erg van cakes bakken, op de een of andere manier lijkt het altijd nét even makkelijker dan een taart bakken. Dat is met deze blauwe bessen cake ook het geval, hij is zo gemaakt en echt ontzettend lekker.

Roomkaas-frosting
Door de roomkaas-topping is de cake lekker zoet, maar door de frisse vulling met bosbessen en limoen, wordt hij niet té zoet. Echt, hier blijf je van door-eten! Gevaarlijk lekker… En ziet deze cake met blauwe bessen er ook niet prachtig uit? Door de blauwe bessen in het beslag is dit een erg fotogenieke cake.
Blauwe bessen cake in de herhaling

Dit recept voor blauwe bessen cake wordt hier in huis steeds weer opnieuw gemaakt. Dan weet je dat het lekker is! Maar naast lekker, is het ook gewoon een heel makkelijke cake om te maken. En de zoete frosting geeft de cake nét even een upgrade ten opzichte van een 'gewone' cake. Daarmee wordt deze cake met blauwe bessen echt een traktatie. Ik maak hem zelfs wel eens voor een verjaardag, omdat het eigenlijk net een taartje is.
Meer cake recepten
Als je ook zo van cakes bakken houdt, verwijs ik je graag naar dit artikel met alle cake recepten op mijn blog. Zo zijn bijvoorbeeld deze Deense Droomcake en deze kokoscake met limoen ook toppers!
Recept

Blauwe bessen cake met limoen
Handig om te hebben
Ingrediënten
Voor de blauwe bessen cake
- 160 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 snufje zout
- 120 gr roomboter
- 100 gr roomkaas
- 130 gr suiker
- 2 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 1 limoen
- 100 gr blauwe bessen
Voor de frosting
- 75 gr roomkaas
- 3 el roomboter
- 100 gr poedersuiker
- 1 handje blauwe bessen
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Zeef de bloem en roer met het bakpoeder en zout door elkaar en zet apart. Doe de boter en suiker in een andere kom en mix deze luchtig. Doe dit lang, het liefste zo'n 5 minuten, daar wordt de cake lekker luchtig van!
- Mix vervolgens de roomkaas erdoor en klop de eieren er één voor één doorheen. Voeg het vanille-extract toe en de rasp van de limoen en mix nog even door. (bewaar de limoen, het sap heb je straks nodig voor de frosting)
- Voeg het bloemmengsel toe aan de kom en spatel deze luchtig door het roomkaas-mengsel heen. Roer de blauwe bessen voorzichtig door het beslag.
- Doe het beslag in het cakeblik en bak de cake 50 minuten. Laat de blauwe bessen cake een half uurtje afkoelen in de vorm en haal hem er daarna uit om helemaal af te laten koelen.
- Maak nu de frosting door de boter en roomkaas luchtig te mixen. Voeg de poedersuiker toe en roer deze er voorzichtig doorheen. Mix als laatste het sap van de helft van de limoen door het mengsel. Proef even om te kijken of je nog meer limoensap wilt toevoegen aan de frosting. Verdeel de topping over de blauwe bessen cake en versier met (gehalveerde) blauwe bessen.






Laat een reactie achter