• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Chiapudding met banaan en mango

    Bijgewerkt: sep 2024 · Geplaatst: mei 2018 door Sandra

    Deze chiapudding met banaan en mango is echt een favoriet ontbijt recept geworden hier in huis. Heerlijk zoet, en je maakt het de avond van tevoren al klaar, dus 's ochtends ben je geen tijd kwijt om dit ontbijtje klaar te maken!

    Naar recept Naar video
    Chiapudding met mango en banaan

    Chiapudding: de juiste verhouding

    Chiapudding, ik moet eerlijk zeggen dat ik er echt even aan heb moeten wennen. Toen ik voor het eerst chiapudding maakte schrok ik een beetje van de structuur. Ik had teveel chiazaad gebruikt en het was een stijve klomp pudding geworden. Echt niet te eten!

    Na wat experimenteren ben ik tot onderstaande verhouding gekomen: 40 gram chiazaad op 300 ml (plantaardige) melk. Met deze hoeveelheden wordt de chiapudding net een klein beetje slijmerig (okee volgens mij ben ik dit recept niet echt goed aan het verkopen zo). Maar ik bedoel dus dat met deze verhouding het precies een samenhangende massa wordt die net op je lepel blijft liggen. En dat aangevuld met lekker fruit! En nu eet ik dit ontbijtje heel graag.

    Ingrediënten chiapudding met banaan en mango

    Voor dit recept heb je nodig:

    De ingrediënten om dit chiapudding recept te maken: chiazaad, melk, banaan en mango.

    Chiazaad - dit is goed verkrijgbaar in ruim gesorteerde supermarkten. Meestal vind je het op de afdeling met bio-producten of bij de ontbijtproducten.

    Melk / plantaardige drink - ik vind de smaak van amandelmelk het beste bij dit recept passen, en ook kokosdrink smaakt er geweldig bij. Vervang het gerust door een andere plantaardige drink zoals haverdrink, of koemelk.

    Banaan - je kunt hier heel goed een overrijpe banaan in verwerken, dat maakt je ontbijtje extra zoet! Ook ingevroren banaan die je eerst ontdooit, kun je prima gebruiken voor dit recept.

    Mango - kies voor een mooi rijp exemplaar. Je kunt ook ontdooide blokjes diepgevroren mango gebruiken (die zijn vaak nog goedkoper ook).

    Topping tips: varieer lekker met de toppings! Vers fruit, kokosrasp, lijnzaad, gehakte noten, een schepje kokosyoghurt, granola. Allemaal lekker!

    Chiapudding bewaren

    Supermakkelijk ook zo'n chiapudding, want je kunt de chiapudding de avond van tevoren al helemaal klaarmaken, en 's ochtends zo direct uit de koelkast opeten. Of meenemen, als je het goed verpakt in bijvoorbeeld een goed afsluitbare Mason Jar. Als je een grotere hoeveelheid maakt, verdeel de chiapudding dan direct in porties. Dan maak je het jezelf nog makkelijker!

    En het leuke is: met zo'n chiapudding kun je alle kanten op. Gebruik het fruit dat jij lekker vindt en combineer er lekker op los. Ik geef je bij deze in ieder geval mijn (momenteel) favoriete combinatie van chiapudding met mango en banaan, maar ook deze chiasmoothie of deze ontbijtpudding met aardbei zijn erg lekker.

    Restjestip: zelf maak ik ook regelmatig een extra portie klaar, want het chiapudding mengsel blijft zeker twee dagen goed in de koelkast. Gemak dient de mens noemen ze dat!

    Veelgestelde vragen

    Wat als mijn chiapudding te dun of te dik is?

    Als je de verhoudingen zoals genoemd in het recept volgt, is de structuur perfect. Als de pudding te dun is, voeg dan meer chiazaad toe en laat het wat langer staan. Is de pudding te dik, roer er dan extra melk doorheen om de gewenste dikte te krijgen.

    Kan ik de chiapudding met koemelk maken?

    Ja, dat kan! Je kunt koemelk gebruiken in plaats van plantaardige melk, en je kunt ook andere soorten plantaardige melk gebruiken dan amandelmelk. Uiteraard zullen de smaak en voedingswaarden wel veranderen als je andere melk gebruikt.

    Hoelang kan ik chiapudding bewaren?

    Chiapudding blijft in een goed afgesloten bakje of potje zeker twee dagen goed in de koelkast.

    Kan ik bevroren fruit gebruiken in plaats van vers?

    Ja, dat kan. Ontdooi het fruit wel eerst voordat je het gebruikt, anders heeft je blender er misschien teveel moeite mee om het te pureren.

    Recept

    Chiapudding met mango en banaan in glazen kommetjes. De chiapudding is gegarneerd met stukjes mango, blauwe bessen en geraspte kokos.

    Recept chiapudding met banaan en mango

    Een heerlijk fruitig ontbijt: chiapudding met mango en banaan. Lekker zoet en extra lekker afgetopt met wat vers fruit!
    4.16 van 13 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Rusten: 8 uur uur
    Totale tijd: 10 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • kommetje
    • staafmixer

    Ingrediënten

    • 300 ml amandelmelk
    • 40 gr chiazaad
    • 1 banaan
    • 1 mango

    Optioneel om af te toppen:

    • vers fruit / kokosrasp
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Snijd de banaan in stukjes. Snijd de mango ook in stukjes. Houdt ca een kwart van de stukjes achter om te garneren en doe de rest in een hoge kom.
    • Voeg de amandelmelk toe en mix alles met een staafmixer goed fijn.
    • Roer de chiazaadjes erdoor en zet het mengsel afgedekt minimaal 2 uur tot een nachtje in de koelkast.
    • Garneer de mango chiapudding met de overgebleven stukjes mango, ander vers fruit en kokosrasp.

    Video

    Notities

    De chiapudding blijft afgedekt in de koelkast ongeveer 2-3 dagen goed, dus je kunt een extra portie maken om de dag erna ook nog te kunnen genieten van dit lekkere ontbijtje.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 234kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwitten: 6g | Vetten: 9g | Zout: 211mg | Vezels: 11g | Suiker: 22g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More ontbijt

    • Een potje zelfgemaakte bramenjam, met enkele verse bramen ernaast.
      Zelf bramenjam maken
    • Zelfgemaakte aardbeienjam in een pot met een gebloemd doekje als deksel. Er omheen liggen verse aardbeien.
      Aardbeienjam maken
    • Zelf jam maken: een potje zelfgemaakte kersenjam. Er zit een handgemaakt label op de pot en er liggen verse kersen omheen.
      Kersenjam maken
    • Pruimenjam recept, de jam zit in een glazen potje en is omringd met steranijs, de smaakmaker in dit recept.
      Pruimenjam maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Eef

      mei 22, 2016 at 3:30 pm

      Dit slijmerig goedje lijkt me eigenlijk best wel heel erg lekker, heb je toch een goed verkooppraatje gehouden ;) Ga het eens proberen, lijkt me gewoon echt een lekker ontbijtje en fijn dat je het zo kant-en-klaar 's morgens uit de koelkast kunt toveren.

      Beantwoorden
    2. Anne-Marie

      mei 20, 2016 at 7:41 am

      Hahaha, zoals je zelf al zegt in je 'verkooppraatje', het lijkt mij maar een slijmerig goedje :)

      Beantwoorden
    4.16 from 13 votes (13 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.