Menu
ontbijt

Chiapudding met banaan en mango

Chiapudding met mango en banaan

Chiapudding, ik moet eerlijk zeggen dat ik er echt even aan heb moeten wennen. Toen ik voor het eerst chiapudding maakte schrok ik een beetje van de structuur. Ik had teveel chiazaad gebruikt en het was een stijve klomp pudding geworden. Echt niet te eten! Na wat experimenteren ben ik tot een verhouding gekomen. Met deze hoeveelheden wordt de chiapudding net een klein beetje slijmerig (okee volgens mij ben ik dit recept niet echt goed aan het verkopen zo). Maar ik bedoel dus dat met deze verhouding het precies een samenhangende massa wordt die net op je lepel blijft liggen. En dat aangevuld met lekker fruit! En nu eet ik dit ontbijtje heel graag.

Mealpreppen

Supermakkelijk ook zo’n chiapudding, want je kunt het de avond van tevoren al helemaal klaarmaken, en ‘s ochtends zo direct uit de koelkast opeten. Of meenemen, als je het goed verpakt in bijvoorbeeld een goed afsluitbare Mason Jar. Gemak dient de mens noemen ze dat! En het leuke is: met zo’n chiapudding kun je alle kanten op. Gebruik het fruit dat jij lekker vindt en combineer er lekker op los. Ik geef je bij deze in ieder geval mijn (momenteel) favoriete combinatie.

Recept chiapudding met banaan en mango

3 from 8 votes
Course: OntbijtCuisine: VeganDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Wachttijd

2

hours 
Calorieën

283

kcal

Een heerlijk fruitig ontbijt: chiapudding met mango en banaan. Lekker zoet en extra lekker afgetopt met wat vers fruit!

Ingrediënten

 • 300 ml amandelmelk

 • 50 gr chiazaad

 • 1 rijpe banaan

 • 1 mango

 • Optioneel om af te toppen: vers fruit / kokosrasp

Bereiding mango chiapudding

 • Snijd de banaan in stukjes. Snijd de mango ook in stukjes. Houdt ca een kwart van de stukjes achter om te garneren en doe de rest in een hoge kom.
 • Voeg de amandelmelk toe en mix alles met een staafmixer goed fijn.
 • Roer de chiazaadjes erdoor en zet het mengsel afgedekt minimaal 2 uur tot een nachtje in de koelkast.
 • Garneer de mango chiapudding met de overgebleven stukjes mango, ander vers fruit en kokosrasp.

Opmerkingen

 • De chiapudding blijft afgedekt in de koelkast ongeveer 2-3 dagen goed, dus je kunt een extra portie maken om de dag erna ook nog te kunnen genieten van dit lekkere ontbijtje.
Recept chiapudding met mango

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

2 Reacties

 • Eef
  22 mei 2016 at 15:30

  Dit slijmerig goedje lijkt me eigenlijk best wel heel erg lekker, heb je toch een goed verkooppraatje gehouden ;) Ga het eens proberen, lijkt me gewoon echt een lekker ontbijtje en fijn dat je het zo kant-en-klaar ‘s morgens uit de koelkast kunt toveren.

  Reply
 • Anne-Marie
  20 mei 2016 at 07:41

  Hahaha, zoals je zelf al zegt in je ‘verkooppraatje’, het lijkt mij maar een slijmerig goedje :)

  Reply

Laat een reactie achter