ontbijt

Chiapudding met banaan en mango

Chiapudding met mango en banaan

Chiapudding, ik moet eerlijk zeggen dat ik er echt even aan heb moeten wennen. Toen ik voor het eerst chiapudding maakte schrok ik een beetje van de structuur. Ik had teveel chiazaad gebruikt en het was een stijve klomp pudding geworden. Echt niet te eten! Na wat experimenteren ben ik tot een verhouding gekomen. Met deze hoeveelheden wordt de chiapudding net een klein beetje slijmerig (okee volgens mij ben ik dit recept niet echt goed aan het verkopen zo). Maar ik bedoel dus dat met deze verhouding het precies een samenhangende massa wordt die net op je lepel blijft liggen. En dat aangevuld met lekker fruit! En nu eet ik dit ontbijtje heel graag.

Mealpreppen

Supermakkelijk ook zo’n chiapudding, want je kunt het de avond van tevoren al helemaal klaarmaken, en ‘s ochtends zo direct uit de koelkast opeten. Of meenemen, als je het goed verpakt in bijvoorbeeld een goed afsluitbare Mason Jar. Gemak dient de mens noemen ze dat! En het leuke is: met zo’n chiapudding kun je alle kanten op. Gebruik het fruit dat jij lekker vindt en combineer er lekker op los. Ik geef je bij deze in ieder geval mijn (momenteel) favoriete combinatie.

Recept chiapudding met banaan en mango

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: VeganDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Wachttijd

2

hours 
Calorieën

283

kcal

Een heerlijk fruitig ontbijt: chiapudding met mango en banaan. Lekker zoet en extra lekker afgetopt met wat vers fruit!

Ingrediënten

 • 300 ml amandelmelk

 • 50 gr chiazaad

 • 1 rijpe banaan

 • 1 mango

 • Optioneel om af te toppen: vers fruit / kokosrasp

Bereiding mango chiapudding

 • Snijd de banaan in stukjes. Snijd de mango ook in stukjes. Houdt ca een kwart van de stukjes achter om te garneren en doe de rest in een hoge kom.
 • Voeg de amandelmelk toe en mix alles met een staafmixer goed fijn.
 • Roer de chiazaadjes erdoor en zet het mengsel afgedekt minimaal 2 uur tot een nachtje in de koelkast.
 • Garneer de mango chiapudding met de overgebleven stukjes mango, ander vers fruit en kokosrasp.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

 • Reply Eef

  Dit slijmerig goedje lijkt me eigenlijk best wel heel erg lekker, heb je toch een goed verkooppraatje gehouden ;) Ga het eens proberen, lijkt me gewoon echt een lekker ontbijtje en fijn dat je het zo kant-en-klaar ‘s morgens uit de koelkast kunt toveren.

  22 mei 2016 at 15:30
 • Reply Anne-Marie

  Hahaha, zoals je zelf al zegt in je ‘verkooppraatje’, het lijkt mij maar een slijmerig goedje :)

  20 mei 2016 at 07:41
 • Reactie achterlaten