ontbijt

Chiapudding met banaan en mango

Chiapudding met banaan en mango

Chiapudding, ik moet eerlijk zeggen dat ik er echt even aan heb moeten wennen. Toen ik voor het eerst chiapudding maakte schrok ik een beetje van de structuur. Ik had teveel chiazaad gebruikt en het was een stijve klomp pudding geworden. Echt niet te eten! Na wat experimenteren ben ik achter mijn favoriete verhouding gekomen: 25 gram chiazaad op 200 ml ‘vocht’. Op deze manier wordt de chiapudding net een klein beetje slijmerig (okee volgens mij ben ik dit recept niet echt goed aan het verkopen zo). Maar ik bedoel dus dat met deze verhouding het precies een samenhangende massa wordt die net op je lepel blijft liggen. En dat aangevuld met lekker fruit! En nu eet ik dit ontbijtje heel graag. Supermakkelijk ook, want je kunt het de avond van tevoren al helemaal klaarmaken, en ‘s ochtends zo direct uit de koelkast opeten. Gemak dient de mens noemen ze dat!

En het leuke is: met zo’n chiapudding kun je alle kanten op. Gebruik het fruit dat jij lekker vindt en combineer er lekker op los. Ik geef je bij deze in ieder geval mijn (momenteel) favoriete combinatie.

Recept Chiapudding met banaan en mango voor 1 persoon

 • 200 ml plantaardige melk (ik gebruikte OatDream maar je kunt ook amandelmelk gebruiken)
 • 2 flinke el (of 25 gram) chiazaad
 • 1 rijpe banaan
 • 1/4 mango
 • 1 el lijnzaad (optioneel, of neem geraspte kokos)

Snijd de banaan in tweeën en prak de helft van de banaan goed fijn in een kom of weckpot.

Snijd de 1/4 mango in kleine stukjes en doe deze bij de banaan.

Voeg de chiazaadjes toe en voeg vervolgens de plantaardige melk toe. Roer het mengsel goed door en zet afgedekt een nachtje in de koelkast.

Snijd de volgende ochtend de andere helft van de banaan in plakjes en garneer de chiapudding ermee. Bestrooi met het lijnzaad en eet smakelijk!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

 • Reply Eef

  Dit slijmerig goedje lijkt me eigenlijk best wel heel erg lekker, heb je toch een goed verkooppraatje gehouden ;) Ga het eens proberen, lijkt me gewoon echt een lekker ontbijtje en fijn dat je het zo kant-en-klaar ‘s morgens uit de koelkast kunt toveren.

  22 mei 2016 at 15:30
 • Reply Anne-Marie

  Hahaha, zoals je zelf al zegt in je ‘verkooppraatje’, het lijkt mij maar een slijmerig goedje :)

  20 mei 2016 at 07:41
 • Reactie achterlaten