Menu
ontbijt

Chiapudding met banaan en mango

Chiapudding met mango en banaan

Chiapudding, ik moet eerlijk zeggen dat ik er echt even aan heb moeten wennen. Toen ik voor het eerst chiapudding maakte schrok ik een beetje van de structuur. Ik had teveel chiazaad gebruikt en het was een stijve klomp pudding geworden. Echt niet te eten!

Chiapudding: de juiste verhouding

Na wat experimenteren ben ik tot onderstaande verhouding gekomen: 40 gram chiazaad op 300 ml (plantaardige) melk.

Met deze hoeveelheden wordt de chiapudding net een klein beetje slijmerig (okee volgens mij ben ik dit recept niet echt goed aan het verkopen zo).

Maar ik bedoel dus dat met deze verhouding het precies een samenhangende massa wordt die net op je lepel blijft liggen. En dat aangevuld met lekker fruit! En nu eet ik dit ontbijtje heel graag.

Chiapudding bewaren

Supermakkelijk ook zo’n chiapudding, want je kunt de chiapudding de avond van tevoren al helemaal klaarmaken, en ‘s ochtends zo direct uit de koelkast opeten. Of meenemen, als je het goed verpakt in bijvoorbeeld een goed afsluitbare Mason Jar.

Zelf maak ik ook regelmatig nog een extra portie klaar, want het chiapudding mengsel blijft zeker twee dagen goed in de koelkast. Gemak dient de mens noemen ze dat!

En het leuke is: met zo’n chiapudding kun je alle kanten op. Gebruik het fruit dat jij lekker vindt en combineer er lekker op los. Ik geef je bij deze in ieder geval mijn (momenteel) favoriete combinatie, maar ook deze chia-smoothie of deze chiapudding met aardbei zijn bijvoorbeeld erg lekker.

Chiapudding met mango en banaan

Recept chiapudding met banaan en mango

Een heerlijk fruitig ontbijt: chiapudding met mango en banaan. Lekker zoet en extra lekker afgetopt met wat vers fruit!
4.09 van 12 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 10 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

 • 300 ml amandelmelk
 • 40 gr chiazaad
 • 1 rijpe banaan
 • 1 mango
 • Optioneel om af te toppen: vers fruit / kokosrasp

Handig om te hebben

  Zo maak je het

  • Snijd de banaan in stukjes. Snijd de mango ook in stukjes. Houdt ca een kwart van de stukjes achter om te garneren en doe de rest in een hoge kom.
  • Voeg de amandelmelk toe en mix alles met een staafmixer goed fijn.
  • Roer de chiazaadjes erdoor en zet het mengsel afgedekt minimaal 2 uur tot een nachtje in de koelkast.
  • Garneer de mango chiapudding met de overgebleven stukjes mango, ander vers fruit en kokosrasp.

  Notities

  u003cliu003eDe chiapudding blijft afgedekt in de koelkast ongeveer 2-3 dagen goed, dus je kunt een extra portie maken om de dag erna ook nog te kunnen genieten van dit lekkere ontbijtje.u003c/liu003e

  Voedingswaarden

  Calories: 263kcal
  Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
  Recept chiapudding met mango

  2 Reacties

  • Eef
   22 mei 2016 at 15:30

   Dit slijmerig goedje lijkt me eigenlijk best wel heel erg lekker, heb je toch een goed verkooppraatje gehouden ;) Ga het eens proberen, lijkt me gewoon echt een lekker ontbijtje en fijn dat je het zo kant-en-klaar ‘s morgens uit de koelkast kunt toveren.

   Reply
  • Anne-Marie
   20 mei 2016 at 07:41

   Hahaha, zoals je zelf al zegt in je ‘verkooppraatje’, het lijkt mij maar een slijmerig goedje :)

   Reply

  Laat een reactie achter

  Beoordeling recept