• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Chiapudding met smoothie-topping

    Bijgewerkt: jun 2023 · Geplaatst: jul 2020 door Sandra

    Eten jullie nog wel eens chiapudding? Je zag het een tijdje over, nu de laatste tijd wat minder volgens mij. Zonde, want het is ontzettend lekker! Deze variant met mango & banaan is al een tijdje populair, en ook deze chiapudding met aardbei is heel lekker. Tijd om aan de slag te gaan met een lekkere variatie! Dat werd deze chiapudding met smoothietopping. Een laagje chiazaad met mango op de bodem, met daarop een mengsel van fruit & kwark. Lekker én het ziet er mooi uit!

    Naar recept
    Chiapudding met smoothietopping, havermout en vers fruit, in grote glazen Mason Jars die op een lichtblauwe doek staan. Voor de twee glazen ligt vers fruit (aardbeien en blauwe bessen).

    Foodpreppen

    Tip: je kunt de chiapudding van tevoren maken, in de koelkast blijft dit laagje zeker 2-3 dagen goed. Voor de smoothielaag kun je gebruik maken van vers fruit, maar fruit uit de diepvries werkt net zo goed. Als je het fruit niet helemaal ontdooit, krijg je een wat dikkere, ijs-achtige consistentie. Erg lekker! Maar als je geen zin hebt in een koude hap op de vroege morgen, laat je het fruit gewoon lekker helemaal ontdooien.

    Recept

    Chiapudding met smoothietopping, havermout en vers fruit, in grote glazen Mason Jars die op een lichtblauwe doek staan. Voor de twee glazen ligt vers fruit (aardbeien en blauwe bessen).

    Chiapudding met smoothie-topping

    Lekker ontbijt: chiapudding met mango en daarop een smoothielaag van kwark u0026amp; aardbeien. Top af met granola en vers fruit. Makkelijk recept.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 15 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • staafmixer
    • mengkom

    Ingrediënten

    • 1 mango
    • 100 ml (plantaardige) melk
    • 30 gr chiazaad
    • 250 gr fruit (vers of uit de diepvries)
    • 100 ml kwark
    • granola en vers fruit als topping
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Begin een avond van tevoren met dit recept.
    • Snijd de mango in stukjes en doe deze met de melk in een staafmixer. Pureer tot een glad mengsel. Roer het chiazaad erdoor en verdeel het mengsel over 2 grote glazen. Dek af en zet een paar uur of een hele nacht in de koelkast.
    • Doe het fruit met 100ml de kwark in een kom en meng met de staafmixer tot een smoothie. Verdeel dit mengsel over de chiapudding.
    • Top de chiapudding met smoothietopping af met granola en vers fruit.

    Notities

    Je kunt de chiapudding van tevoren maken, in de koelkast blijft dit laagje zeker 2-3 dagen goed. 

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 226kcal | Koolhydraten: 37g | Eiwitten: 10g | Vetten: 6g | Zout: 131mg | Vezels: 8g | Suiker: 25g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More ontbijt

    • Een potje zelfgemaakte bramenjam, met enkele verse bramen ernaast.
      Zelf bramenjam maken
    • Zelfgemaakte aardbeienjam in een pot met een gebloemd doekje als deksel. Er omheen liggen verse aardbeien.
      Aardbeienjam maken
    • Zelf jam maken: een potje zelfgemaakte kersenjam. Er zit een handgemaakt label op de pot en er liggen verse kersen omheen.
      Kersenjam maken
    • Pruimenjam recept, de jam zit in een glazen potje en is omringd met steranijs, de smaakmaker in dit recept.
      Pruimenjam maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.