Deze koolrolletjes met gehakt zijn verrassend lekker! Door een lekker gekruid gehaktmengsel in koolbladeren te wikkelen en ze vervolgens in de oven even af te bakken, krijg je een heerlijk gerecht. Meteen een makkelijke manier om ietsje meer groenten binnen te krijgen!
De koolrolletjes van Anna
Ik deed deze maand weer mee aan de Foodblogswap, waarbij je een recept van een ander blog mag namaken, met een eigen twist. Deze keer mocht ik iets maken van de blog Aan Tafel bij Anna. Anna maakt veel gezonde recepten, vaak met groenten en fruit van het seizoen. Neem zeker een kijkje op haar blog, want er staat veel lekkers op!
Vegetarische koolrolletjes
Uit zoveel lekkere recepten is het lastig kiezen, maar uiteindelijk besloot ik om een variant te maken op haar vegetarische koolrolletjes. We hadden nog een half pondje gehakt in de koelkast liggen, en omdat ik niet van voedselverspilling houd, besloot ik om een variant op haar koolrolletjes recept te maken, met gehakt dus!
Wil je ze toch liever vegetarisch maken? Dan kun je natuurlijk vega gehakt gebruiken voor dit recept.
Welke kool voor koolrolletjes?


Om echt mooie rolletjes te kunnen maken, heb je een flinke kool nodig. Zelf koos ik voor een Chinese kool, maar met savooiekool of groene kool kan het ook. De bladeren van de Chinese kool zijn niet heel stug, maar mocht je wel een stuggere koolsoort gebruiken, dan kun je de bladeren twee minuten blancheren in kokend water. Ze worden dan zachter en zijn wat makkelijker op te rollen.
Voorbereiden en bewaren
Je kunt dit recept prima voorbereiden. Het gehakt / rijstmengsel kun je al een dag van tevoren maken als je dat wilt. En ook de tomatensaus kun je al een dag eerder maken. Heb je een restje over? Dat is de volgende dag nog lekker als lunch. Ik zou de rolletjes dan even opnieuw opwarmen in de oven, of snijd alles fijn en bak het even op in een koekenpan.
Je maakt waarschijnlijk niet de hele Chinese kool op in dit recept. Je kunt eventueel nog wat fijngesneden kool toevoegen aan de vulling (even roerbakken), of gebruik het om in de komende dagen nasi mee te maken bijvoorbeeld.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties