Menu
zoet

Chocolade-karamel repen

Chocolade karamel repen - Twix repen

Ai ai ai… Ik denk dat dat dit recept voor chocolade-karamel repen by far het allerslechtste recept is wat ik ooit heb gemaakt. Een lading boter, nog veel meer suiker, gecondenseerde melk… Maar soms moet je jezelf wat gunnen en dan kun je het maar beter goed doen. Deze chocolade-karamel repen zijn echt to die for en het zondigen meer dan waard!

Millionaires shortbread

Deze chocolade-karamel repen worden ook wel Millionaires Shortbread genoemd. Ze lijken een beetje op een Twix maar dan met een dikkere laag koek, een dikkere laag karamel en een dikkere laag chocolade. Alleen maar beter dus ;-) Het kost even wat tijd om ze te maken omdat je tussendoor moet wachten, maar echt doen! Je wordt er misschien een klein beetje misselijk van als je er teveel van eet, maar geloof me, it’s worth it

De homemade Twix van Kas

Ook deze maand deed ik weer mee aan de Foodblogswap, waarbij je een recept mag maken van een andere blogger. Deze maand werd ik gelinkt aan Kas van Koekiesenzo, helaas lijkt haar blog inmiddels niet meer te bestaan. Jammer! In ieder geval viel mijn oog destijds op Kas’ homemade Twix-repen. In haar recept maakte Kas gebruik van spelt, wat ik verving door gewone bloem. En haar karamel op basis van suikervervangers maakte ik zelf na met boter, gecondenseerde melk en suiker.

Recept chocolade-karamel repen

Zelf Twix maken

Chocolade-karamel repen
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Chocolade-karamel repen

5 from 2 stemmen
Gang: TussendoortjeKeuken: ZoetNiveau: Gemiddeld
Voor

12

personen
Bereidingstijd

30

minutes
Oventijd

40

minutes
Calorieën

290

kcal
Rusten

200

minuten

Oef… Deze chocolade-karamel repen lijken wel wat op een Twix, maar dan nóg lekkerder! Brosse koekbodem, een dikke laag karamel en als topping een laag pure chocolade met wat zeezout.

Ingrediënten

  • Voor de bodem

  • 150 gr bloem

  • 90 gr roomboter

  • 1 el suiker

  • 1 snufje zout

  • Voor de karamel

  • 280 ml gecondenseerde melk

  • 60 gr lichtbruine basterdsuiker

  • 90 gr roomboter

  • Voor de toplaag

  • 180 gr pure chocolade

  • grof zeezout

Bereiding homemade Twix

  • Vet een bakvorm van 20×20 cm licht in met boter. Kneed de bloem, boter en suiker met een snuf zout tot een mooi deeg en zet een half uurtje in de koelkast.
  • Bekleed de vorm met het deeg en prik het in met een vork. Zet nog een kwartiertje in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bak de bodem in 30 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen.
  • Doe de boter in een pannetje en laat smelten. Smelt de suiker erin en voeg dan de gecondenseerde melk toe, laat het mengsel 10 minuten zachtjes doorkoken onder voortdurend roeren. De karamel kookt dan in en wordt dikker. Pas op, want de karamel is heel heet. Giet de karamel dus voorzichtig over de koekbodem en zet weer een half uurtje in de koelkast.
  • Smelt de pure chocolade au bain marie en giet de gesmolten chocolade over de karamel-laag. Bestrooi met wat grof zeezout. Zet weer een half uur in de koelkast en snijd in de bovenkant voorzichtig een patroon zodat je 12 repen hebt. Zodra de chocolade-karamel repen helemaal zijn afgekoeld, kun je ze in stukken snijden.
  • Bewaar de chocolade-karamel repen in de koelkast. De Twix repen zijn best een tijdje houdbaar maar ik denk niet dat je dat kunt en wilt ;-)

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter