Menu
zoet

Chocolade-karamel repen

Chocolade karamel repen - Twix repen

Ai ai ai… Ik denk dat dat dit recept voor chocolade-karamel repen by far het allerslechtste recept is wat ik ooit heb gemaakt. Een lading boter, nog veel meer suiker, gecondenseerde melk… Maar soms moet je jezelf wat gunnen en dan kun je het maar beter goed doen. Deze chocolade-karamel repen zijn echt to die for en het zondigen meer dan waard!

Millionaires shortbread

Deze chocolade-karamel repen worden ook wel Millionaires Shortbread genoemd. Ze lijken een beetje op een Twix maar dan met een dikkere laag koek, een dikkere laag karamel en een dikkere laag chocolade. Alleen maar beter dus ;-) Het kost even wat tijd om ze te maken omdat je tussendoor moet wachten, maar echt doen! Je wordt er misschien een klein beetje misselijk van als je er teveel van eet, maar geloof me, it’s worth it

Homemade Twix

Eigenlijk is dit een soort homemade Twix, maar dan nog véél lekkerder (want de lagen zijn twee keer zo dik als bij een gewone Twix, haha!

Recept chocolade-karamel repen

Zelf Twix maken

Uit dit recept haal je ongeveer 12 flinke chocolade-karamel repen. Bewaar ze als ze helemaal zijn afgekoeld in een goed afgesloten doos, dan blijven ze zeker een paar dagen lekker vers. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze nooit langer dan een paar dagen heb bewaard, tegen die tijd zijn ze altijd al op!

Meer lekkere koeken bakken? Bekijk dan ook eens deze Subway koekjes met M&M’s en deze spritsen met witte chocolade.

Chocolade-karamel repen

4 from 4 stemmen
Gang: TussendoortjeKeuken: ZoetNiveau: Gemiddeld
Voor

12

personen
Bereidingstijd

30

minutes
Oventijd

40

minutes
Calorieën

290

kcal
Rusten

200

minuten

Oef… Deze chocolade-karamel repen lijken wel wat op een Twix, maar dan nóg lekkerder! Brosse koekbodem, een dikke laag karamel en als topping een laag pure chocolade met wat zeezout.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • Voor de bodem

  • 150 gr 150 bloem

  • 90 gr 90 roomboter

  • 1 el 1 suiker

  • 1 snufje 1 zout

  • Voor de karamel

  • 280 ml 280 gecondenseerde melk

  • 60 gr 60 lichtbruine basterdsuiker

  • 90 gr 90 roomboter

  • Voor de toplaag

  • 180 gr 180 pure chocolade

  • grof zeezout

Bereiding homemade Twix

  • Vet een bakvorm van 20×20 cm licht in met boter. Kneed de bloem, boter en suiker met een snuf zout tot een mooi deeg en zet een half uurtje in de koelkast.
  • Bekleed de vorm met het deeg en prik het in met een vork. Zet nog een kwartiertje in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bak de bodem in 30 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen.
  • Doe de boter in een pannetje en laat smelten. Smelt de suiker erin en voeg dan de gecondenseerde melk toe, laat het mengsel 10 minuten zachtjes doorkoken onder voortdurend roeren. De karamel kookt dan in en wordt dikker. Pas op, want de karamel is heel heet. Giet de karamel dus voorzichtig over de koekbodem en zet weer een half uurtje in de koelkast.
  • Smelt de pure chocolade au bain marie en giet de gesmolten chocolade over de karamel-laag. Bestrooi met wat grof zeezout. Zet weer een half uur in de koelkast en snijd in de bovenkant voorzichtig een patroon zodat je 12 repen hebt. Zodra de chocolade-karamel repen helemaal zijn afgekoeld, kun je ze in stukken snijden.
  • Bewaar de chocolade-karamel repen in de koelkast. De Twix repen zijn best een tijdje houdbaar maar ik denk niet dat je dat kunt en wilt ;-)

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

2 Reacties

  • Daphne
    27 september 2022 at 21:04

    Super lekker recept, je blijft er van smullen! Ik had wel wat moeite met het geduld wat er wel voor nodig is. Al met al ben je niet lang bezig, maar het moet vaak afkoelen. Houd er dus rekening mee dat je wel even bezig bent en dat het moet afkoelen / opstijven. Maar zeker de moeite waard (zelf doe ik hem zonder zee-zout).

    Reply
    • Sandra
      29 september 2022 at 13:13

      Bedankt voor je reactie Daphne! Het is zeker een recept waar je wat geduld voor moet hebben, maar dat is het zeker waard ;-)

      Reply

Laat een reactie achter