Ai ai ai… Ik denk dat dat dit recept voor chocolade-karamel repen by far het allerslechtste recept is wat ik ooit heb gemaakt. Een lading boter, nog veel meer suiker, gecondenseerde melk… Maar soms moet je jezelf wat gunnen en dan kun je het maar beter goed doen. Deze chocolade-karamel repen zijn echt to die for en het zondigen meer dan waard!
Millionaires shortbread
Deze chocolade-karamel repen worden ook wel Millionaires Shortbread genoemd. Ze lijken een beetje op een Twix maar dan met een dikkere laag koek, een dikkere laag karamel en een dikkere laag chocolade. Alleen maar beter dus ;-) Het kost even wat tijd om ze te maken omdat je tussendoor moet wachten, maar echt doen! Je wordt er misschien een klein beetje misselijk van als je er teveel van eet, maar geloof me, it’s worth it…
Homemade Twix
Eigenlijk is dit een soort homemade Twix, maar dan nog véél lekkerder (want de lagen zijn twee keer zo dik als bij een gewone Twix, haha!
Recept chocolade-karamel repen


Uit dit recept haal je ongeveer 12 flinke chocolade-karamel repen. Bewaar ze als ze helemaal zijn afgekoeld in een goed afgesloten doos, dan blijven ze zeker een paar dagen lekker vers. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze nooit langer dan een paar dagen heb bewaard, tegen die tijd zijn ze altijd al op!
Meer lekkere koeken bakken? Bekijk dan ook eens deze Subway koekjes met M&M’s en deze spritsen met witte chocolade.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
2 Reacties
Daphne
27 september 2022 at 21:04Super lekker recept, je blijft er van smullen! Ik had wel wat moeite met het geduld wat er wel voor nodig is. Al met al ben je niet lang bezig, maar het moet vaak afkoelen. Houd er dus rekening mee dat je wel even bezig bent en dat het moet afkoelen / opstijven. Maar zeker de moeite waard (zelf doe ik hem zonder zee-zout).
Sandra
29 september 2022 at 13:13Bedankt voor je reactie Daphne! Het is zeker een recept waar je wat geduld voor moet hebben, maar dat is het zeker waard ;-)