zoet

Chocolade-karamel repen

Chocolade karamel repen - Twix repen

Ai ai ai… Ik denk dat dit by far het allerslechtste recept is wat ik ooit heb gemaakt. Een lading boter, nog veel meer suiker, gecondenseerde melk… Maar soms moet je jezelf wat gunnen en dan kun je het maar beter goed doen. Deze chocolade-karamel repen zijn echt to die for en het zondigen meer dan waard! Ze lijken een beetje op een Twix maar dan met een dikkere laag koek, een dikkere laag karamel en een dikkere laag chocolade. Alleen maar beter dus ;-) Het kost even wat tijd om ze te maken omdat je tussendoor moet wachten, maar echt doen! Je wordt er misschien een klein beetje misselijk van als je er teveel van eet, maar geloof me, it’s worth it

De homemade Twix van Kas

Ook deze maand deed ik weer mee aan de Foodblogswap, waarbij je een recept mag maken van een andere blogger. Deze maand werd ik gelinkt aan Kas van Koekiesenzo. Ik kende Kas nog niet maar ga zeker eens neuzen op haar blog, want er staan ontzettend veel recepten op. Veel healthy recepten en Kas maakt veel gebruik van suikervervangers en kookt en bakt ook nog eens zonder tarwe. Ik vind het altijd leuk om gelinkt te worden aan een blog dat ver van mijn eigen blog afstaat, want zo doe je allerlei nieuwe ideeën op! Mijn oog viel al snel op Kas’ homemade Twix-repen. Het recept vind je hier.  In haar recept maakt Kas gebruik van spelt, wat ik verving door gewone bloem. En haar karamel op basis van suikervervangers maakte ik zelf na met boter, gecondenseerde melk en suiker.

Recept chocolade-karamel repen

Zelf Twix maken

(voor 12 repen)

Voor de bodem

  • 150 gr bloem
  • 90 gr roomboter
  • 1 el suiker
  • zout

Voor de karamel

  • 280 ml gecondenseerde melk
  • 60 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 90 gr roomboter

Voor de toplaag

  • 180 gr pure chocolade
  • Zeezout

Zo maak je de homemade Twix

  • Vet een bakvorm van 20×20 cm licht in met boter.
  • Kneed de bloem, boter en suiker met een snuf zout tot een mooi deeg en zet een half uurtje in de koelkast.
  • Bekleed de vorm met het deeg en prikhet in met een vork. Zet nog een kwartiertje in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bak de bodem in 30 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen.
  • Doe de boter in een pannetje en laat smelten. Smelt de suiker erin en voeg dan de gecondenseerde melk toe, laat het mengsel 10 minuten zachtjes doorkoken onder voortdurend roeren. De karamel kookt dan in en wordt dikker. Pas op, want de karamel is heel heet. Giet de karamel dus voorzichtig over de koekbodem en zet weer een half uurtje in de koelkast.
  • Smelt de pure chocolade au bain marie en giet de gesmolten chocolade over de karamel-laag. Bestrooi met wat grof zeezout. Zet weer een half uur in de koelkast en snijd in de bovenkant voorzichtig een patroon zodat je 12 repen hebt. Zodra de chocolade-karamel repen helemaal zijn afgekoeld, kun je ze in stukken snijden.
  • Bewaar de chocolade-karamel repen in de koelkast. De Twix repen zijn best een tijdje houdbaar maar ik denk niet dat je dat kunt en wilt ;-)

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten