• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Citroen scones met maanzaad (lemon poppyseed scones)

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: apr 2020 door Sandra

    Hmmm, versgebakken scones! Onmisbaar bij een high tea maar ook als ontbijt heel erg lekker. 'Gewone' scones met room en jam zijn al heel erg lekker, maar misschien wil je eens variëren met een ander scones recept? Dan is dit echt wat voor jou: citroen scones met maanzaad. Deze lemon poppyseed scones zijn een lekkere variatie op de klassieke scone, met als toevoeging - je had het vast al geraden ;-) - citroen en maanzaad.

    Naar recept

    Citroen en maanzaad

    Scones citroen

    Citroen en maanzaad (poppyseed) is een bekende combinatie. Zo zijn de muffins met deze smaak heel bekend, en doen deze twee ingrediënten het ook heel goed in cake of pannenkoekenbeslag. Ook scones met citroen en maanzaad zijn erg lekker. Door citroenrasp te verwerken in het deeg krijg je lekker frisse scones. Serveer er vooral lemon curd bij - al dan niet zelfgemaakt - om de citroensmaak nog verder door te trekken. Wist je trouwens dat maanzaad rijk is aan onverzadigde vetten, vezels, eiwitten en mineralen? Een prima toevoeging dus aan deze makkelijk te maken lemon poppyseed scones!

    Recept

    Citroen scones - Lemon poppyseed scones met stukjes gesuikerde citroenschil. De citroenscones hebben een witte frosting en zijn bestrooid met maanzaad.

    Recept citroen scones met maanzaad

    Deze citroen scones zijn erg lekker met clotted cream, lemon curd en gekonfijte citroenschil.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 30 minuten minuten
    Servings: 8 stuks
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mengkom
    • bakkwastje

    Ingrediënten

    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 tl bakpoeder
    • 1 snufje zout
    • 50 gr kristalsuiker
    • 50 gr koude roomboter
    • 1 ei
    • 75 ml halfvolle melk
    • 1 el maanzaad + extra
    • 1 citroen
    • 5 el poedersuiker
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 225°C.
    • Zeef het bakmeel in een kom en voeg het zout en de kristalsuiker toe. Snijd de boter met 2 messen door het meel en voeg het maanzaad toe. Rasp de citroen boven de kom.
    • Klop het ei los met de melk. Voeg ¾ van het melkmengsel toe aan het bloem-mengsel en kneed alles tot een samenhangend deeg.
    • Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap met een dikte van 1,5 cm en snijd er 8 langwerpige driehoeken uit (snijd het deeg in vier rechthoeken en halveer die overdwars). Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de rest van het ei-mengsel.
    • Bak de scones in ongeveer 10 minuten gaar. Kijk na tien minuten even of ze mooi lichtbruin zijn. Zo niet, bak ze dan nog een paar minuten verder. Laat ze een paar minuten afkoelen.
    • Maak ondertussen een frosting door de poedersuiker los te roeren met een klein beetje water of citroensap. Verdeel de frosting over de citroen scones en garneer met wat extra maanzaad.

    Notities

    Je kunt het deeg al van tevoren maken en de scones vers afbakken. Scones zijn namelijk warm en vers het allerlekkerste en worden daarna snel droog.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 198kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwitten: 5g | Vetten: 6g | Zout: 110mg | Vezels: 1g | Suiker: 8g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More ontbijt

    • Een potje zelfgemaakte bramenjam, met enkele verse bramen ernaast.
      Zelf bramenjam maken
    • Zelfgemaakte aardbeienjam in een pot met een gebloemd doekje als deksel. Er omheen liggen verse aardbeien.
      Aardbeienjam maken
    • Zelf jam maken: een potje zelfgemaakte kersenjam. Er zit een handgemaakt label op de pot en er liggen verse kersen omheen.
      Kersenjam maken
    • Pruimenjam recept, de jam zit in een glazen potje en is omringd met steranijs, de smaakmaker in dit recept.
      Pruimenjam maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.