Een toetje met citroen doet het altijd goed als afsluiter. Het is lekker fris van smaak waardoor het voor mijn gevoel altijd wat minder vult – hoewel dit toetje eigenlijk bijna pure slagroom is hoor, dus vullen doet het evengoed wel ;-) Maar doordat je flink wat citroen- en sinaasappelsap gebruikt, blijft het toch lekker fris. Het recept voor deze waanzinnige citroenroom met frambozen vond ik in een oude editie van Delicious. magazine. Ik ben zo iemand die al die kooktijdschriften helemaal verscheurt, want alles wat me lekker lijkt, scheur ik uit en stop ik in een dikke map. Al die recepten heb ik overigens wel gesorteerd (voor- hoofd- nagerechten, koekjes en taarten, ontbijt en lunch enzovoort), want anders wordt het helemaal zo onoverzichtelijk.
Kerst-toetje
Bij het zoeken naar een lekker toetje als afsluiter van het Kerstdiner (ja, ik maakte dit toetje al even geleden ;-)) kwam ik dit recept voor citroenroom met frambozen tegen. Een toetje wat je helemaal kunt voorbereiden, dat vind ik altijd een must bij een Kerst-toetje want om nou nog van alles te gaan maken terwijl je gasten lekker aan tafel zitten te kletsen terwijl jij in de keuken staat… Goed, terug naar dit citroentoetje: het is superromig maar de citroen zorgt wel dat het lekker fris blijft. En die koekkruimels: eigenlijk moesten dat koekjes in de vorm van een ster worden maar die waren compleet mislukt, en toen besloot ik er koekkruimels van te maken. En dat vond ik eigenlijk superlekker, want zo kun je de kruimels lekker tegelijk opscheppen met de fris-zoete citroenroom. Een topcombinatie!


Nog geen reacties