Mon chou taart ken je vast wel, persoonlijk vind ik het één van de lekkerste taarten die er is. Vroeger maakte mijn moeder het altijd al met verjaardagen, en de laatste jaren komt hij ook bij mij steeds vaker op tafel als er iets te vieren is. Een recept heb ik overigens nog steeds niet uitgewerkt, dat moest ik maar eens doen ;-) Maar wist je dat je ook heel makkelijk mini mon chou taartjes kunt maken die heel lekker zijn als dessert? In deze mon chou toetjes maak je eerst een lekkere bodem van bastognekoeken, dan gaat er een laag mon chou met citroen bovenop, en om het af te toppen besmeer je het mon chou toetje met een laagje curd. Ik gebruikte deze keer passievruchten curd, maar lemoncurd is ook heel lekker.
Pasen: toetje met mon chou en lemoncurd
Maak jij met Pasen een uitgebreid menu? Of hou je het bij een lekker ontbijt of brunch? Zowel als afsluiter van het diner als tijdens de brunch is dit mon chou toetje echt een aanrader. Een lekkere zoete, maar toch frisse afsluiter! Als je nog op zoek bent naar meer inspiratie, neem dan een kijkje bij al mijn Paas-recepten.
Let op: begin op tijd met dit recept, het liefst een dag van tevoren maar minimaal een paar uur van tevoren. Zowel de bodem als het mon chou mengsel hebben namelijk tijd nodig om op te stijven.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties