De bekende ‘Eton Mess’ ken je vast wel? Het is bijna het aller-simpelste toetje dat er bestaat maar lekker dat het is! Geklopte room, meringue en vers zomerfruit. Zalig! Toen ik nog wat lemon curd over had, bedacht ik dat het misschien wel een lekker idee was om een Lemon Curd Mess te maken. Een Lemon curd toetje dat erg lijkt op het origineel, maar dan met de toevoeging van lemon curd aan de room. Zo krijg je toch weer een heel andere smaak!
Lemon curd toetje
Dit lemon curd toetje maak je met…. lemon curd! Mocht je hier nog nooit van hebben gehoord, dan introduceer ik je heel graag tot dit waanzinnig lekkere goedje. Het is een mengsel dat je in een handomdraai maakt van boter, suiker, eieren en citroen. Vier ingrediënten dus maar, maar daar maak je wel iets onweerstaanbaar lekkers van, geloof mij maar.
Zelf lemon curd maken
Op mijn blog staat al heel lang een recept voor lemon curd. Dat kun je voor dit lemon curd toetje natuurlijk goed gebruiken, maar je kunt ook een potje kant en klaar kopen. De meeste supermarkten hebben het wel. Je vindt het bij de jam.
Voorbereiden en bewaren
Je kunt dit toetje niet helemaal van tevoren klaarmaken. De room trekt dan in de meringue en daar wordt deze taai en zompig van. Niet doen dus! Je kunt wel de lemon curd room van tevoren maken, de meringue verbrokkelen en de aardbei snijden. Zo kun je het lemon curd toetje ter plekke in een paar minuten opbouwen en serveren.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


2 Reacties
Cili Timmermans
27 juli 2022 at 20:05Super lekker en in No time gemaakt!
Sandra
28 juli 2022 at 15:17Super fijn om te horen Cili!