Menu
ontbijt

Cottage cheese ontbijt met fruit en noten

Gezond cottage cheese ontbijt met fruit en noten

Als je mijn blog al wat langer volgt dan weet je het wel: nieuwe ontbijtrecepten bedenken vind ik het leukste wat er is! Ik ben echt een ochtendmens en vind het helemaal niet erg om wat eerder op te staan zodat ik wat meer werk van mijn ontbijt kan maken. En natuurlijk, ik eet ook regelmatig een geroosterd broodje of wat yoghurt met havermout, maar soms pak ik net even wat extra uit. Met dit cottage cheese ontbijt bijvoorbeeld, hoewel dit echt extreem makkelijk te maken is. Een echt recept kan ik het eigenlijk niet noemen. Maar omdat je er wellicht niet zo snel aan denkt om je yoghurt te vervangen door hüttenkäse / cottage cheese, wil ik het tóch even met jullie delen!

Cottage cheese – licht en vol eiwitten

Cottage cheese is heerlijk en lekker voedzaam. Want cottage cheese bevat lekker veel eiwitten en relatief weinig vet. Van zichzelf heeft het niet zo heel veel smaak maar je kunt het heel makkelijk pimpen. Lekker op een cracker met wat peper en tuinkers, of juist iets zoets erop zoals jam. Ik lepel het ook wel eens zó uit het bakje, op smaak gebracht met peper en zout. Heerlijk als tussendoortje. Maar vandaag maak ik er dus een cottage cheese ontbijt van:

Recept cottage cheese ontbijt met fruit en noten

Voor 1 persoon

  • 1 bakje hüttenkäse / cottage cheese (200 gr)
  • handje gemengde noten
  • handje frambozen
  • handje bosbessen
  • eventueel: honing of maple syrup

Zo maak je dit cottage cheese ontbijt

  • Doe de hüttenkäse / cottage cheese in een kommetje. Hak de noten grof en bestrooi de hüttenkäse ermee.
  • Voeg het fruit toe en druppel er naar smaak nog wat honing of maple syrup over.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter