Menu
ontbijt

Cottage cheese ontbijt met fruit en noten

Gezond cottage cheese ontbijt met fruit en noten

Dit eiwitrijke cottage cheese ontbijt heb je in een handomdraai gemaakt! Als je mijn blog al wat langer volgt dan weet je het wel: nieuwe ontbijtrecepten bedenken vind ik het leukste wat er is! Ik ben echt een ochtendmens en vind het helemaal niet erg om wat eerder op te staan zodat ik wat meer werk van mijn ontbijt kan maken.

Eiwitrijk ontbijt

Natuurlijk, ik eet ook regelmatig een geroosterd broodje of wat yoghurt met havermout, maar soms pak ik net even wat extra uit. Met dit cottage cheese ontbijt bijvoorbeeld, hoewel dit echt extreem makkelijk te maken is. Een echt recept kan ik het eigenlijk niet noemen.

Maar omdat je er wellicht niet zo snel aan denkt om je yoghurt te vervangen door hüttenkäse / cottage cheese, wil ik het tóch even met jullie delen! Want dit eiwitrijke ontbijt recept is te lekker & te makkelijk om niet te delen!

Voedzaam ottage cheese ontbijt

Cottage cheese is heerlijk en lekker voedzaam. Want cottage cheese bevat lekker veel eiwitten en relatief weinig vet. Van zichzelf heeft het niet zo heel veel smaak maar je kunt het heel makkelijk pimpen. Lekker op een cracker met wat peper en tuinkers, of juist iets zoets erop zoals jam.

Maar je kunt er ook meer lekkers mee maken, zoals dit roerei met cottage cheese, of deze cottage cheese pannenkoeken.

Ik lepel het ook wel eens zó uit het bakje, op smaak gebracht met peper en zout. Heerlijk als tussendoortje. Maar vandaag maak ik er dus een cottage cheese ontbijt van:

Gezond cottage cheese ontbijt met fruit en noten

Cottage cheese ontbijt met fruit en noten

Een snel en voedzaam ontbijt voor een heerlijke start van de dag
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 4 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

 • 200 gr hüttenkäse / cottage cheese
 • 0,5 tl vanille-extract
 • 1 handje gemengde noten
 • 1 handje frambozen
 • 1 handje blauwe bessen
 • maple syrup (optioneel)

Zo maak je het

 • Doe de hüttenkäse / cottage cheese in een kommetje en roer de vanille erdoor.
 • Hak de noten grof en bestrooi de hüttenkäse ermee.
 • Voeg het fruit toe en druppel er naar smaak nog wat honing of maple syrup over.

Voedingswaarden

Calories: 300kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.

 

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter

  Beoordeling recept