• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Crunch wraps met gehakt en paprika

    Bijgewerkt: mei 2025 · Geplaatst: sep 2022 door Sandra

    Crunch wraps zijn tortillawraps die je vult met een heerlijk mengsel - in dit geval gehakt en groenten.

    Naar recept
    crunch wraps met gehakt

    Tot zover niet echt iets bijzonders. Maar: je doet er een een flinke hand kaas op én fijngehakte nachochips.

    Vervolgens doe je het geheel nog even terug in de pan en voila: een heerlijke wrap met gehakt, groenten, gesmolten kaas en een fijne crunch van de chips!

    TexMex recept

    Dat klinkt goed, toch? Sowieso ben ik een enorme fan van deze keuken, er staan dan ook een flink aantal TexMex recepten op mijn blog. De aller lekkerste nacho's met gehakt bijvoorbeeld, heerlijke vegetarische enchilada's, of deze waanzinnige pulled chicken wraps.

    En vandaag is daar dus dit recept voor crunchwraps met gehakt bijgekomen (er staat trouwens ook al een recept voor crunch wraps met kip online)

    crunchwraps recept

    Bijgerechten bij de crunch wraps

    De wraps zijn op zichzelf al erg smakelijk, maar een TexMex gerecht is voor mij niet compleet zonder een aantal toevoegingen. Een paar suggesties:

    • Extra zure room
    • Guacemole - het liefste zelfgemaakt
    • Zoete chilisaus - ook die kun je zelf maken
    • Tomatensalsa

    Of serveer ze er gewoon allemaal bij, dat deed ik ook!

    Tip: in plaats van de genoemde specerijen, kun je ook eenzelfde hoeveelheid van deze Mexicaanse kruidenmix gebruiken om de gehaktvulling voor de crunch wraps op smaak te brengen.

    Tip voor extra groenten

    Dit crunch wraps recept bevat niet bijster veel groenten - hoewel je als je er verse guacemole en tomatensalsa bij serveert, je automatisch al wat extra groenten binnenkrijgt.

    Mocht je nog wat meer groenten willen toevoegen, dan zou je bijvoorbeeld een extra (gele) paprika toe kunnen voegen aan het gehaktmengsel, of een klein blikje uitgelekte mais.

    Recept

    Crunch wraps met gehakt op een bordje. Ernaast staan bakjes met guacemole en salsa.

    Crunch wraps met gehakt en groenten

    Een heerlijk recept uit de TexMex keuken: crunchwraps met gehakt en paprika.
    5 van 6 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 30 minuten minuten
    Servings: 6 stuks
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • koekenpan

    Ingrediënten

    • 6 grote tortillawraps
    • 1 teen knoflook
    • 2 uien
    • 1 rode paprika
    • 300 gr rundergehakt
    • 1 tl gerookt paprikapoeder
    • 1 tl komijn
    • 1 tl oregano
    • 1 tl koriander
    • 0,5 tl uienpoeder
    • 0,5 tl knoflookpoeder
    • zout, peper en eventueel wat chilipoeder
    • 150 gr cheddar (geraspt)
    • nachochips

    Voor erbij

    • zure room
    • guacemole en/of tomatensalsa
    • zoete chilisaus
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Begin met het maken van de vulling voor de crunchwraps. Snijd hiervoor de knoflook, ui en paprika klein en fruit deze aan in wat olijfolie.
    • Voeg het gehakt en alle specerijen toe, en rul het gehakt tot het gaar is.
    • Leg ondertussen de wraps klaar en verkruimel een flinke hand nachochips grof.
    • Verdeel het gehaktmengsel over de wraps, zorg dat je het gehakt in het midden schept en er aan alle kanten nog voldoende ruimte is om de wraps dicht te vouwen.
    • Schep een eetlepel zure room op het gehaktmengsel van alle wraps, en verdeel een handje cheddar en een handje verkruimelde chips over het gehakt bij elke wrap.
    • Vouw de wraps nu dicht, doe dit door steeds een stukje naast het al gevouwen stuk, naar binnen te vouwen. Vouw 'm in zes stappen helemaal dicht.
    • Bak nu de crunch wraps in een droge koekenpan tot ze aan beide kanten mooi goudbruin en stevig zijn geworden. Serveer met extra zure room, guacemole en/of salsa, en zoete chilisaus.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 459kcal | Koolhydraten: 37g | Eiwitten: 19g | Vetten: 26g | Zout: 636mg | Vezels: 3g | Suiker: 9g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hoofdgerechten

    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Zalm pizza waar drie stukken van zijn los gesneden. De pizza ligt op een bord, op een groen geblokte doek.
      Zalm pizza
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een glazen pot met zelfgemaakte groentenbouillon. Er omheen liggen enkele ingrediënten van de bouillon.
      Groentebouillon maken: zo doe je dat!

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Monique

      mei 27, 2023 at 6:43 pm

      Erg lekker!

      Beantwoorden
      • Sandra

        mei 28, 2023 at 9:04 am

        Leuk om te horen Monique, dankjewel!

        Beantwoorden
    2. Marieke

      september 20, 2022 at 12:24 pm

      5 sterren
      Ontzettend lekker! En nog leuker: onze kinderen smulden er ook van. Gaat binnenkort weer op ons weekmenu!

      Beantwoorden
      • Sandra

        september 21, 2022 at 7:42 pm

        Superfijn dat het zo goed heeft gesmaakt :D

        Beantwoorden
    5 from 6 votes (5 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.