weekendgerechten

Curry met kip en kokos

Curry kip kokos

Het recept voor deze “kuku paka”, een curry met kip en kokos uit Kenia, kreeg ik jaren geleden van een collega. Sindsdien heb ik hem al een paar keer gemaakt want het is een erg lekkere curry! Romig door de kokosmelk, lekker pittig dankzij de rode peper… Jum!

Tip: hou je niet van pittig? Verwijder dan de zaadlijsten en de pitjes uit de chilipeper.

Recept curry met kip en kokos

(voor 4 personen)

Voor de marinade:

  • 500 gr kipfilet, in stukjes
  • 1 el fijngesneden verse gember
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 el citroensap

Voor de saus:

  • 250 gr tomaten
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 2 el kokosrasp
  • snuf zout
  • 1 tl komijn
  • 3 el olie
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 el fijngehakte koriander (of peterselie als je niet van koriander houdt)
  • tl citroensap

Voor erbij:

  • 4 kopjes rijst

Meng alle ingrediënten voor de marinade en meng de kip erdoor. Dek af en laat minimaal 1,5 uur marineren in de koelkast.

Spoel de rijst drie keer om met water en giet tussendoor steeds af. Zet op een laag vuur met vier kopjes water en laat tien minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en laat de rijst daarna nog tien minuten stomen met het deksel op de pan.

Snijd de tomaten in stukjes. Snipper de ui en de rode peper. Doe ze met de kokosrasp, zout en komijn in de blender en mix tot een grove pasta.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de pasta zo’n 5 minuten.

Voeg de stukjes gemarineerde kip toe, doe een deksel op de pan (niet helemaal afsluiten) en laat dit 10 minuutjes pruttelen.

Als de kip lichtgebruind is voeg je de kokosmelk toe met 50ml water. Even doorroeren en doe dan het deksel weer op de pan (niet helemaal afsluiten).

Laat nog 15 minuten zachtjes stoven. Meng het citroensap en de koriander door de curry met kip en kokos en serveer met de rijst.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten