Menu
kip / weekendgerechten

Curry met kip en kokos – Keniaanse ‘Kuku Paka’

Curry kip kokos

Het recept voor deze “kuku paka”, een curry met kip en kokos uit Kenia, kreeg ik jaren geleden van een collega. Toen ik ging trouwen kreeg ik namelijk een kookboek van mijn collega, iedereen plaatste er zijn favoriete recept in. Een ontzettend leuk cadeau! Een van de recepten was deze Keniaanse kuku paka (kuku betekent kip in het Swahili). Sindsdien heb ik deze kip kokos curry al een paar keer gemaakt want het is een erg lekkere curry! Romig door de kokosmelk, lekker pittig dankzij de rode peper… Jum!

Pittige Keniaanse curry

Ken je van die curry-recepten met ellenlange ingrediëntenlijsten? Zoals je ziet valt dat bij deze Keniaanse curry heel erg mee! Tip: hou je niet van pittig? Verwijder dan de zaadlijsten en de pitjes uit de chilipeper.

Curry met kip en kokos – Keniaanse ‘Kuku Paka’

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: AfrikaansDifficulty: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

30

minutes
Calorieën

724

kcal
Marineren

90

minuten

Licht pittige curry met kip en kokos – oftewel Kuku paka in het Keniaans.

Ingrediënten

  • Voor de marinade
  • 500 gr kipfilet, in stukjes

  • 2 cm gember, fijngesneden

  • 4 tenen knoflook, fijngesneden

  • 0,5 tl cayennepeper

  • 1 el citroensap

  • Voor de currysaus
  • 250 gr tomaten

  • 2 uien

  • 1 rode peper

  • 2 el kokosrasp

  • 0,5 tl komijn

  • 3 el olie

  • 400 ml kokosmelk

  • 4 el koriander of peterselie

  • 1 tl citroensap

  • Voor erbij
  • 300 gr rijst

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade en meng de kip erdoor. Dek af en laat minimaal 1,5 uur marineren in de koelkast.
  • Spoel de rijst drie keer om met water en giet tussendoor steeds af. Zet op een laag vuur met vier kopjes water en laat tien minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en laat de rijst daarna nog tien minuten stomen met het deksel op de pan.
  • Snijd de tomaten in stukjes. Snipper de ui en de rode peper. Doe ze met de kokosrasp, zout en komijn in de blender en mix tot een grove pasta.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de pasta zo’n 5 minuten. Voeg de stukjes gemarineerde kip toe, doe een deksel op de pan (niet helemaal afsluiten) en laat dit 10 minuutjes pruttelen.
  • Als de kip lichtgebruind is voeg je de kokosmelk toe met 50ml water. Even doorroeren en doe dan het deksel weer op de pan (niet helemaal afsluiten).
  • Laat nog 15 minuten zachtjes stoven. Meng het citroensap en de koriander door de curry met kip en kokos en serveer met de rijst.

Opmerkingen

  • Je kunt deze currysaus heel goed invriezen, dus maak gerust een dubbele portie. Een klein restje curry is de volgende dag lekker als lunch.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter