desserts

Frambozenmousse

Frambozenmousse

Mousse vind ik altijd een leuk nagerechtje. Het is helemaal niet moeilijk te maken, je kunt het van te voren maken (handig voor een etentje!) en eigenlijk lust iedereen het wel. Vandaag maakte ik frambozenmousse, maar je kunt de frambozen natuurlijk net zo goed vervangen door ander rood fruit: aardbeien, blauwe bessen, bosvruchten… Ook leuk: je kunt ook een laagjesmousse maken door twee verschillende soorten fruit te gebruiken en deze apart van elkaar te verwarmen en te geleren. Leef je uit :-)

Oh en trouwens, als je zin hebt om een spectaculair toetje te maken met frambozenmousse als basis (of een andere mousse). Dan is deze Charlotte Russe of lange vingertaart echt een aanrader.

Recept frambozenmousse

Voor 2 personen

  • 250 gr frambozen
  • 65 gr suiker
  • 200 ml slagroom
  • 2 blaadjes gelatine

Week de gelatine in koud water.

Doe de frambozen met 35 gr suiker in een pannetje en laat zachtjes pruttelen tot de frambozen uit elkaar beginnen te vallen. Haal ze dan van het vuur.

Persoonlijk vind ik het niet erg dat er pitjes in de mousse zitten. Maar wil je graag een gladde mousse? Giet de frambozen dan nu door een zeef, zodat je een gladde coulis overhoudt.

Roer de gelatine door de frambozen. Blijf roeren tot het frambozenmengsel iets is afgekoeld en wat dikker begint te worden.

Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door de frambozengelei.

Verdeel de frambozenmousse over twee glazen of kommetjes en zet minimaal 1 uur in de koelkast.

Voor de garnering van de frambozenmousse heb ik een paar blaadjes basilicum gebruikt, maar een takje munt kan ook! Of nog wat verse frambozen bestrooid met poedersuiker…

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten