desserts

Frambozenmousse

Frambozenmousse

Mousse vind ik altijd een leuk nagerechtje. Het is helemaal niet moeilijk te maken, je kunt het van te voren maken (handig voor een etentje!) en eigenlijk lust iedereen het wel. Vandaag maakte ik frambozenmousse, maar je kunt de frambozen natuurlijk net zo goed vervangen door ander rood fruit: aardbeien, blauwe bessen, bosvruchten…

Oh en trouwens, als je zin hebt om een spectaculair toetje te maken met frambozenmousse als basis (of een andere mousse). Dan is deze Charlotte Russe of lange vingertaart echt een aanrader.

Recept frambozenmousse

Voor 2 personen

  • 250 gr frambozen
  • 60 gr suiker
  • 100 ml slagroom
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1,5 blaadjes gelatine

Week de gelatine in koud water.

Doe de frambozen met de helft van de suiker in een pannetje en laat zachtjes pruttelen tot de frambozen uit elkaar beginnen te vallen. Haal ze dan van het vuur.

Wrijf de frambozen dan nu door een zeef, zodat je een gladde coulis overhoudt.

Doe de slagroom en de melk met de rest van de suiker in een pannetje en breng aan de kook, laat ongeveer drie minuten zachtjes doorkoken onder af en toe roeren, zodat de suiker oplost. Laat iets afkoelen en roer de frambozencoulis erdoor.

Roer de gelatine door de room en roer met een garde tot het oplost. Verdeel het mengsel over 2 kommetjes.

Zet de frambozenmousse minimaal 2 uur in de koelkast.

Voor de garnering van de frambozenmousse heb ik een paar blaadjes munt gebruikt. Of garneer met wat verse frambozen bestrooid met poedersuiker.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten