• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Gegrilde halloumi met warme aardappelsalade

    Bijgewerkt: aug 2023 · Geplaatst: jul 2020 door Sandra

    In deze aardappelsalade met halloumi maken we gebruik van de grill om de kaas te bereiden, daar krijg je ook mooie grillstrepen mee op de kaas.

    Naar recept
    Gegrilde halloumi met aardappelsalade en broccoli, in een blauwe serveerschaal.
    Halloumi aardappelsalade

    Halloumi

    Halloumi is één van de ingrediënten waar ik vaak mee kook als manlief is niet thuis is. Hij is namelijk niet zo'n fan van deze rubberachtige schapen-geitenkaas. Maar ik vind het erg lekker! Deze bijzondere kaas is oorspronkelijk afkomstig uit Cyprus. Het is een heel stevige kaas die niet smelt, en daardoor is hij heel geschikt om te bakken of te grillen.

    In deze aardappel-broccoli salade smaakt hij perfect, maar je kunt er bijvoorbeeld ook halloumiburgers mee bakken, of er groentenpakketjes met halloumi uit de oven mee maken.

    Snelle en voedzame maaltijd

    Met dit recept zet je relatief snel een voedzame maaltijd op tafel. Aardappeltjes, een flinke portie broccoli... Een prima basis voor een doordeweeks maal. Met wat lekkere smaakmakers en natuurlijk die heerlijk zoutige halloumi, heb je een heerlijk vegetarisch recept op tafel staan.

    Variatietip

    Ben je geen fan van rode peper? Het is ook erg lekker om de rode peper te vervangen door een eetlepel honing, dan krijg je een zoetige in plaats van een pittige variant van dit recept, die ook heerlijk is!

    Recept

    Gegrilde halloumi met aardappelsalade en broccoli, in een blauwe serveerschaal.

    Gegrilde halloumi met warme aardappelsalade

    Een lekker kleurrijk en smaakvol bordje: gegrilde halloumi met aardappel, broccoli en een dressing met verse basilicum.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 25 minuten minuten
    Totale tijd: 35 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • kookpan
    • grillpan

    Ingrediënten

    • 400 gr vastkokende aardappels of krieltjes
    • 400 gr broccoli
    • 1 rode peper
    • 250 gr halloumi
    • 3 el olijfolie
    • 3 takjes verse basilicum
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Was de aardappels (schil ze niet) en snijd in kwarten. Was de broccoli en snijd in roosjes.
    • Kook de aardappels in 15 minuten gaar en voeg na 10 minuten de broccoli toe.
    • Snijd ondertussen de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Snijd de halloumi in plakken. Snijd de basilicum zeer fijn.
    • Maak in een kommetje een dressing van de olijfolie, basilicum, peper en zout.
    • Verhit een grillpan en grill de halloumi aan beide kanten een paar minuten, zodat de kaas mooie grillstrepen krijgt.
    • Verhit ondertussen wat olijfolie in een pan en bak de rode peper twee minuten. Voeg vervolgens de aardappelen en broccoli toe en bak deze nog vijf minuten mee. Schep regelmatig om.
    • Verhit ondertussen wat olijfolie in een pan en bak de rode peper twee minuten. Voeg vervolgens de aardappelen en broccoli toe en bak deze nog vijf minuten mee. Schep regelmatig om.
    • Schep de dressing door de aardappelsalade en serveer met de gegrilde halloumi.

    Notities

    Als je restjes groenten in huis hebt, kun je die goed in deze aardappelsalade met halloumi verwerken. Denk aan wat roosjes bloemkool, een ui of courgette. Hou je een restje van het gerecht over? Dat is de volgende dag lekker als lunch!

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 803kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwitten: 37g | Vetten: 52g | Zout: 1580mg | Vezels: 10g | Suiker: 6g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More vegetarisch

    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een bord pasta met boursin, halloumi en broccoli. Het bord staat op een roze, geruit servet.
      Pasta met Boursin en halloumi
    • Twee helften van een gevulde pompoen, versierd met balsamicoglazuur.
      Gevulde pompoen uit de oven
    • Halloumi met honing en linzen in een kom. Het gerecht is gegarneerd met tomaat en basilicum.
      Halloumi met honing en linzen

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.