vegetarisch

Gebakken halloumi met warme aardappelsalade

Halloumi aardappel salade

Halloumi is één van de ingrediënten waar ik vaak mee kook als manlief is niet thuis is. Hij is namelijk niet zo’n fan van deze rubberachtige schapen-geitenkaas. Maar ik vind het erg lekker! Het recept voor deze aardappelsalade met gebakken halloumi, zat ooit eens in een HelloFresh box die ik alweer jaren geleden toegestuurd kreeg, maar ik zet dit gerecht alsnog wel eens op tafel. Dan maak ik er ook steeds weer wat aanpassingen in, zodat het langzamerhand toch een ‘eigen’ variant van het originele recept wordt.

Recept halloumi met aardappelsalade

(voor 2 personen)

  • 500 gr vastkokende aardappels
  • 400 gr broccoli
  • 1/2 rode peper
  • 6 bosuitjes
  • 300 gr halloumi
  • 2 el olijfolie
  • 1,5 el mosterd
  • 1,5 el olijfolie extra vierge
  • peper & zout naar smaak

Zo maak je de halloumi aardappel salade

  • Was de aardappels, schil ze en snijd in kwarten. Was de broccoli en snijd in roosjes.
  • Bak de aardappels in 15 minuten gaar in wat olie en voeg halverwege de broccoli toe.
  • Snijd ondertussen de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Snijd tevens de bosui en de bladpeterselie fijn. Snijd de halloumi in plakken.
  • Maak in een kommetje een dressing van de mosterd, olijfolie en peper en zout.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de rode peper twee minuten.
  • Voeg de aardappelen, broccoli en de helft van de bosui toe en bak drie minuten.
  • Haal van het vuur en schep de mosterdsaus door het gerecht.
  • Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de halloumi drie minuten aan beide kanten.
  • Verdeel alles over de borden en garneer de halloumi aardappelsalade met de overgebleven bosui.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Previous Post Next Post

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten