snel klaar vegetarisch

Gebakken halloumi met warme aardappelsalade

Halloumi met aardappelsalade

Halloumi is één van de ingrediënten waar ik vaak mee kook als manlief is niet thuis is. Hij is namelijk niet zo’n fan van deze rubberachtige schapen-geitenkaas. Maar ik vind het erg lekker! Deze bijzondere kaas is oorspronkelijk afkomstig uit Cyprus. Het is een heel stevige kaas die niet smelt, en daardoor is hij heel geschikt om te bakken of te grillen. In deze aardappelsalade met halloumi maken we gebruik van de grill om de kaas te bereiden, daar krijg je ook mooie grillstrepen mee op de kaas.

Gegrilde halloumi met warme aardappelsalade

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: VegetarischDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

25

minutes
Calorieën

809

kcal

Een lekker kleurrijk en smaakvol bordje: gegrilde halloumi met aardappel, broccoli en een dressing met verse basilicum.

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappels of krieltjes

  • 400 gr broccoli

  • 1 rode peper

  • 250 gr halloumi

  • 3 el olijfolie

  • 3 takjes verse basilicum

Bereiding

  • Was de aardappels (schil ze niet) en snijd in kwarten. Was de broccoli en snijd in roosjes.
  • Kook de aardappels in 15 minuten gaar en voeg na 10 minuten de broccoli toe.
  • Snijd ondertussen de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Snijd de halloumi in plakken. Snijd de basilicum zeer fijn.
  • Maak in een kommetje een dressing van de olijfolie, basilicum, peper en zout.
  • Verhit een grillpan en grill de halloumi aan beide kanten een paar minuten, zodat de kaas mooie grillstrepen krijgt.
  • Verhit ondertussen wat olijfolie in een pan en bak de rode peper twee minuten. Voeg vervolgens de aardappelen en broccoli toe en bak deze nog vijf minuten mee. Schep regelmatig om.
  • Verhit ondertussen wat olijfolie in een pan en bak de rode peper twee minuten. Voeg vervolgens de aardappelen en broccoli toe en bak deze nog vijf minuten mee. Schep regelmatig om.
  • Schep de dressing door de aardappelsalade en serveer met de gegrilde halloumi.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten