• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Gevulde portobello met brie en pesto

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: mei 2018 door Sandra

    Gevulde portobello's met brie zijn een uitkomst als je eens een dagje geen vlees wilt eten. Portobello's behoren tot mijn absolute favorieten. Ze zijn super veelzijdig want je kunt ze werkelijk overal mee vullen, in dit geval vul ik de portobello met brie.

    Naar recept
    Gevulde portobello met brie op een salade

    Gevulde portobello uit de oven

    Om wat extra smaak te geven doe je er ook nog een lekkere lepel pesto bovenop. De pesto maakte ik trouwens zelf met dit pesto recept, dat is super makkelijk! Maar je kunt natuurlijk ook pesto uit een potje gebruiken voor dit recept, dan ben je nog sneller klaar. 

    Vegetarische avondmaaltijd

    Voor een dagje zonder vlees is dit gerecht helemaal top, want deze stevige paddenstoelen hebben een 'vlezige' structuur waardoor je vlees helemaal niet mist. Vandaag vul ik de portobello's met brie en pesto, maar je kunt ook voor een andere vulling kiezen. Deze portobello met blauwe kaas is bijvoorbeeld ook zalig!

    Als je niet van brie houdt, is geitenkaas bijvoorbeeld ook erg lekker. Geserveerd op een salade met een lekker stokbroodje erbij, heb je een complete maaltijd.

    Recept

    Gevulde portobello met brie op een salade, de portobello is in de oven geweest waardoor de brie mooi gesmolten is.

    Recept gevulde portobello met brie en pesto

    Een heerlijke maaltijdsalade met een topping van portobello gevuld met brie. Lekker voor een dagje zonder vlees.
    4.67 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 20 minuten minuten
    Totale tijd: 30 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koekenpan
    • bakpapier
    • koksmes

    Ingrediënten

    • 2 portobello's
    • 100 gr brie
    • 2 flinke el pesto
    • 2 tl extra pesto
    • 4 el pijnboompitten
    • 75 gr gemengde sla (rucola-melange)
    • 10 cherrytomaatjes
    • Voor erbij: stokbrood en kruidenboter (optioneel)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Blijf erbij want ze verbranden heel snel!
    • Verwijder het steeltje uit de portobello's en smeer ze in met olijfolie. Zet ze 15 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Snijd ondertussen de brie in plakjes.
    • Verdeel de rucolamelange over twee borden. Halveer de tomaten en verdeel over de salade. Maak een dressing van 2 tl pesto en 2 el extra vierge olijfolie. Druppel de dressing over de salade.
    • Vul de portobello's met een flinke eetlepel pesto en dek af met de plakjes brie. Bak de gevulde portobello's met brie nog 5 minuten af in de oven, tot de kaas gesmolten is.
    • Serveer de gevulde portobello's in het midden van de salade en verdeel de pijnboompitjes erover. Serveer met stokbrood met kruidenboter.

    Notities

    Houd je niet van brie? Of heb je een restje Franse kaas in de koelkast liggen? Vervang het gerust door je bijvoorbeeld port salut of camembert.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 323kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwitten: 18g | Vetten: 18g | Zout: 375mg | Vezels: 9g | Suiker: 19g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More vegetarisch

    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een bord pasta met boursin, halloumi en broccoli. Het bord staat op een roze, geruit servet.
      Pasta met Boursin en halloumi
    • Twee helften van een gevulde pompoen, versierd met balsamicoglazuur.
      Gevulde pompoen uit de oven
    • Halloumi met honing en linzen in een kom. Het gerecht is gegarneerd met tomaat en basilicum.
      Halloumi met honing en linzen

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.