• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Griesmeelpap met appel en kaneel

    Bijgewerkt: jun 2023 · Geplaatst: nov 2017 door Sandra

    Luxe toch, zo'n  'appeltaart' ontbijt op de vroege morgen? Deze griesmeelpap met appel en kaneel is echt heerlijk op een koude ochtend.

    Naar recept Naar video
    Griesmeelpap met appel en kaneel

    Griesmeelpap als ontbijt klinkt misschien een beetje ouderwets, maar maak het gewoon eens een keer. Zeker in de herfst of winter is zo'n kom warme griesmeelpap met kaneel en gekarameliseerde appel in de ochtend echt onweerstaanbaar.

    Door de appel in wat boter te bakken met een beetje bruine suiker, krijg je zalig zoete, gekarameliseerde appeltjes die heel lekker zijn als topping op je warme pap.

    Griesmeel - lekker voor een warm ontbijt

    Neem je wel eens de tijd om doordeweeks een warm ontbijt op tafel te zetten? Met griesmeelpap kan dat heel snel. Je hoeft de pap namelijk maar drie minuten door te koken.

    Ondertussen maak je de gekarameliseerde appel klaar. Je hebt dus een heerlijk warm ontbijt op tafel binnen een paar minuten.

    Probeer ook eens deze griesmeelpap met banaan en cashewnoten en deze ouderwetse griesmeelpudding.

    Recept

    Een kom griesmeelpap met appel en kaneel, ernaast liggen staafjes kaneel en appels.

    Recept griesmeelpap met appel en kaneel

    Een lekker warm ontbijt: griesmeelpap met gebakken appels en kaneel. Binnen 10 minuten op tafel.
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 10 minuten minuten
    Servings: 1 persoon
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • kookpan
    • koekenpan
    • koksmes
    • kommetje

    Ingrediënten

    • 300 ml (plantaardige) melk
    • 3,5 el griesmeel
    • 1 appel
    • 1 tl kaneel
    • 1 el bruine suiker
    • boter om in te bakken
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Breng de melk aan de kook op een zacht vuurtje. Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes.
    • Verwarm de boter in een klein pannetje op een laag vuurtje en voeg de stukjes appel, de helft van de kaneel en de bruine suiker toe. Schep af en toe even om.
    • Als de melk kookt, voeg je onder voortdurend roeren de griesmeel en de rest van de kaneel toe en laat dit drie minuten zachtjes doorkoken.
    • Doe de kaneel griesmeelpap in een kom, voeg de stukjes gekarameliseerde appel toe, laat iets afkoelen en enjoy!

    Video

    Notities

  • Tip: voor het echte appeltaart-gevoel kun je ook nog rozijnen en/of hazelnoten of walnoten toevoegen aan de pap.
  • In plaats van de gekarameliseerde appeltjes kun je ook een voorraadje appelcompote voor een paar dagen maken. Dan hoef je 's ochtends alleen nog maar de pap te koken.
  • Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 324kcal | Koolhydraten: 67g | Eiwitten: 7g | Vetten: 4g | Zout: 419mg | Vezels: 7g | Suiker: 34g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More ontbijt

    • Een potje zelfgemaakte bramenjam, met enkele verse bramen ernaast.
      Zelf bramenjam maken
    • Zelfgemaakte aardbeienjam in een pot met een gebloemd doekje als deksel. Er omheen liggen verse aardbeien.
      Aardbeienjam maken
    • Zelf jam maken: een potje zelfgemaakte kersenjam. Er zit een handgemaakt label op de pot en er liggen verse kersen omheen.
      Kersenjam maken
    • Pruimenjam recept, de jam zit in een glazen potje en is omringd met steranijs, de smaakmaker in dit recept.
      Pruimenjam maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Manuëla

      november 20, 2022 at 4:19 pm

      5 sterren
      Heerlijk recept en nog lekkerder gesmuld. Wel heb ik in plaats van de kaneel bij de griesmeel de griesmeel bij de appel(moes) gedaan. Heerlijk.

      Beantwoorden
      • Sandra

        november 22, 2022 at 1:02 pm

        Wat leuk om te horen dat het zo goed heeft gesmaakt Manuëla, bedankt voor je reactie!

        Beantwoorden
    5 from 3 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.