Menu
sausjes

Honing mosterd dressing

honing mosterd dressing

Honing mosterd dressing maken is echt een fluitje van een cent. Met maar vier ingrediënten die je vast al in huis hebt, plus wat peper en zout, maak jij binnen enkele minuten een heerlijke dressing voor salades. Zonder onnodige toevoegingen!

Honing mosterd dressing maken

Koop jij altijd kant en klare dressings in de supermarkt? Nergens voor nodig! Maak ze lekker zelf. Veel goedkoper, zonder onnodige toevoegingen zoals conserveermiddel, én natuurlijk veel lekkerder! Ook zelf honing mosterd dressing maken is onwijs makkelijk.

Ingrediënten honing mosterd dressing

honing mosterd dressing maken

Om zelf honing mosterd dressing te maken heb je maar vier ingrediënten nodig:

  • Honing
  • Mosterd – ik gebruik gladde mosterd (Dijon)
  • Appelazijn
  • Olijfolie

En wat peper en zout om de dressing op smaak te brengen. Dat is alles!

Recept honing mosterd dressing

salade dressing

Ik geef je een recept zoals ik de dressing lekker vind, maar ik vind het wel belangrijk dat je zelf de salade dressing goed proeft zodat je hem helemaal naar je eigen smaak kunt maken:

  • Vind je de honing mosterd dressing te zuur? Voeg dan wat extra honing toe, of gebruik de helft van de aangegeven hoeveelheid azijn.
  • Vind je de dressing teveel naar mosterd smaken? Voeg dan wat extra honing, olie en azijn toe en gebruik de volgende keer de helft van de aangegeven hoeveelheid mosterd.

Dressing bewaren

Tip van mij: ik maak altijd een flinke hoeveelheid honing mosterd dressing in één keer. Als je de dressing in een goed afsluitbare pot in de koelkast bewaart, blijft hij namelijk wekenlang goed. De dressing bevat alleen maar ingrediënten die niet zo snel bederven, dus dat is echt fijn. Maak dus gerust een flinke portie (zelf maak ik vaak wel een 8x zo grote portie als in het recept staat).

dressing groene salade

Bovendien is deze dressing een echte allemansvriend, dus het komt vanzelf wel op. Zo kun je hem gebruiken bij deze frisse groene salade, maar smaakt hij ook uitstekend bij veel van mijn lunchsalade recepten. Probeer hem eens bij deze geitenkaas salade met rood fruit, deze salade met gerookte kip en avocado of deze roodlofsalade met blauwe kaas.

Honing mosterd dressing

5 from 1 stem
Gang: sausjes
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Een makkelijk recept voor honing mosterd dressing dat in de koelkast erg lang houdbaar is. Lekker bij veel salades!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 el 1 gladde mosterd

  • 1 el 1 honing

  • 1 el 1 appelazijn

  • 1 el 1 olijfolie

  • peper en zout

Bereiding

  • Doe de mosterd, honing en azijn in een kommetje en roer goed met een kleine garde.
  • Voeg de olijfolie toe en klop de dressing tot een glad geheel.
  • Breng de honing mosterd dressing op smaak met peper en zout en proef goed: te zuur? Voeg wat extra honing toe. Teveel mosterd? Voeg wat extra honing, olie en azijn toe.
  • Gebruik de dressing om jouw salade op smaak te brengen of bewaar hem tot wel een paar weken in de koelkast (in een goed afsluitbare, brandschone pot)

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

dressing voor salades

2 Reacties

  • Nelleke
    10 maart 2023 at 15:04

    Als ik azijn gebruik, neem ik altijd Balsamico. Of ik dat ook kan gebruiken in de dressing? Ik heb ooit nog een keer een fles frambozenazijn gekocht, misschien dat ik die ook kan gebruiken. Maar mijn favo is toch de Balsamico. Wat denk jij, Sandra?

    Reply
    • Sandra
      13 maart 2023 at 16:25

      Hoi Nelleke! Oei, balsamico vind ik ook zalig, maar het is wel een heel specifieke smaak. Ik betwijfel eerlijk gezegd of dit een lekkere combi is met de mosterd, maar je zou het natuurlijk altijd eens kunnen proberen. Ik denk dat het met de frambozenazijn zeker kan! Laat je het me weten?

      Reply

Laat een reactie achter