Menu
Hoofdgerechten / vlees

Chorizoburgers

Chorizoburgers

Waarom het recept voor deze chorizoburgers nog niet online staat, is me een raadsel. Ik heb ze namelijk al best vaak gemaakt! Het is weer eens wat anders dan een gewoon broodje hamburger en ze smaken echt top. Je maakt ze door kipgehakt en chorizo fijn te malen in de keukenmachine, zo gepiept! Als je kiest voor een lekkere chorizo heb je automatisch al superveel smaak aan je burgers, en is het toevoegen van peper, zout en andere smaakmakers al niet meer nodig. Makkelijk toch?

Kipburgers met chorizo

Je kunt de chorizoburgers maken en direct bakken, maar het is eigenlijk het beste om ze minimaal een uurtje op te laten stijven in de koelkast. Dan behouden ze hun stevigheid beter, en het is ook nog eens lekker makkelijk. Het geeft je de mogelijkheid om deze kipburgers met chorizo al vooraf klaar te maken wanneer het jou uitkomt. Hoef je ze rond etenstijd alleen nog maar even te bakken. Wel zo makkelijk.

Chorizoburgers

5 from 2 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: AmerikaansDifficulty: Gemiddeld
Voor

4

burgers
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

499

kcal

Smaakvolle burgers van kipgehakt en chorizo. Lekker op een broodje uit de oven, met kaas, gebakken ui en bbqsaus.

Ingrediënten

  • 4 kampioentjes of andere burgerbroodjes naar keuze

  • 275 gr kipfilet

  • 225 gr chorizo (stuk)

  • 2 rode uien

  • 4 plakken kaas (cheddar of jonge kaas)

  • 4 el bbq saus

  • kropsla

  • Eventueel voor erbij
  • frietjes en een groene salade

Bereiding

  • Begin het liefst minimaal een uur van tevoren met het maken van de chorizoburgers. Snijd hiervoor de kipfilet en de chorizo in grove stukken en maal deze fijn in een keukenmachine.
  • Vorm er met vochtige handen burgers van en leg ze op een licht ingevet bord. Zet bij voorkeur minimaal een uur in de koelkast, maar langer mag ook.
  • Verwarm de oven voor en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en bak deze heel zacht in wat boter of olie tot ze mooi zacht zijn.
  • Bak ondertussen de chorizoburgers gaar, dit duurt zo’n 4-5 minuten per kant. Laat de laatste twee minuten een plakje kaas op elke burger smelten.
  • Halveer de burgerbroodjes en beleg ze met sla, een burger met kaas, rode ui en bbqsaus.

Opmerkingen

  • Je kunt ook nog wat fijngehakte augurk op de kipburgers met chorizo serveren.
Chorizoburgers

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

2 Reacties

  • Bas
    2 juni 2021 at 07:11

    Erg lekker, gemaakt met kippengehakt van de Ekoplaza (gekruid). Mooie stevige en smakelijke burgers, we gaan ze zeker vaker maken!

    Reply
    • Sandra
      5 juni 2021 at 12:47

      Superleuk om te horen Bas! Blij dat jullie ze lekker vonden :-)

      Reply

Laat een reactie achter