Waarom het recept voor deze chorizoburgers nog niet online staat, is me een raadsel. Ik heb ze namelijk al best vaak gemaakt! Het is weer eens wat anders dan een gewoon broodje hamburger en ze smaken echt top.
Kipburgers met chorizo


Je maakt ze door kipgehakt en chorizo fijn te malen in de keukenmachine, zo gepiept! Als je kiest voor een lekkere chorizo heb je automatisch al superveel smaak aan je burgers, en is het toevoegen van peper, zout en andere smaakmakers al niet meer nodig. Makkelijk toch?
Kipgehakt
De basis van deze burgers is – naast blokjes chorizo – kipgehakt. Ik moet zeggen dat ik dit nog nooit in de supermarkt heb zien liggen, maar mijn slager verkoopt het wel.
Je kunt de slager ook vragen het voor je klaar te maken, en als dat geen optie is kun je het ook thuis makkelijk maken hoor: koop dan simpelweg kipfilet, snijd in grove stukken en maal deze met behulp van een keukenmachine helemaal fijn.
Toppings voor de chorizoburgers
Zelf serveer ik de burgers graag met een plak kaas erop, en wat gebakken rode ui. Een beetje sla en barbecuesaus, en je hebt een heerlijk broodje. Maar kies natuurlijk vooral de toppings die jij zelf lekker vindt!
Voorbereiden en bewaren
Je kunt de chorizoburgers maken en direct bakken, maar het is eigenlijk het beste om ze minimaal een uurtje op te laten stijven in de koelkast. Dan behouden ze hun stevigheid beter, en het is ook nog eens lekker makkelijk.
Het geeft je de mogelijkheid om deze kipburgers met chorizo al vooraf klaar te maken wanneer het jou uitkomt. Hoef je ze rond etenstijd alleen nog maar even te bakken. Wel zo makkelijk. Bewaar ze afgedekt in de koelkast tot je ze gaat bakken.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


2 Reacties
Bas
2 juni 2021 at 07:11Erg lekker, gemaakt met kippengehakt van de Ekoplaza (gekruid). Mooie stevige en smakelijke burgers, we gaan ze zeker vaker maken!
Sandra
5 juni 2021 at 12:47Superleuk om te horen Bas! Blij dat jullie ze lekker vonden :-)