Halloumi frietjes zijn lekker zout en perfect als hapje op een feestje. Je kunt ze namelijk vooraf al snijden en bloemen, dan hoef je ze wanneer je ze wilt serveren alleen nog maar eventjes af te bakken.

Halloumi frietjes zijn erg zout van zichzelf, dus extra smaakmakers gebruiken is niet nodig. Wél heel lekker om te dippen: sriracha-mayonaise. Dat maak je heel makkelijk door een lekkere mayonaise te mengen met srirachasaus naar smaak.
Halloumi frietjes
Voor deze snack heb je dus halloumi nodig
Halloumi is een zoute schapenkaas die oorspronkelijk uit Cyprus komt. Gelukkig wordt het ook in Nederland steeds populairder en is het inmiddels ook bij de wat grotere supermarkten goed verkrijgbaar. Zo niet, breng dan even een bezoekje aan de Turkse winkel.
Je kunt halloumi heel goed grillen & bakken, het smelt namelijk niet! Daarom is deze kaas perfect om deze lekkere halloumi friet mee te maken.
Vegetarisch hapje
Deze frietjes zijn top als vegetarisch hapje op een feestje. Ook erg lekker zijn deze gefrituurde geitenkaas balletjes, of deze camembert uit de oven, als je van warme hapjes met kaas houdt!
Recept

Halloumi frietjes uit de oven met sriracha-mayonaise
Ingrediënten
- 250 gr halloumi
- 2 el bloem
- 2 el mayonaise
- 1 tl srirachasaus
- eventueel: granaatappelpitjes
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de halloumi in flinke frietjes van ongeveer 1x1 cm en dep de frietjes goed droog.
- Strooi wat bloem uit op een bord en wentel de halloumifrietjes door de bloem. Tik het teveel aan bloem van de frietjes af en spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de halloumi friet in ongeveer 18-20 goudbruin, draai ze halverwege een keer om.
- Meng de mayonaise met de srirachasaus en serveer deze bij de halloumi frietjes. Garneer eventueel met wat granaatappelpitjes.






Laat een reactie achter