• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Halloumi frietjes uit de oven met sriracha-mayonaise

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: dec 2020 door Sandra

    Halloumi frietjes zijn lekker zout en perfect als hapje op een feestje. Je kunt ze namelijk vooraf al snijden en bloemen, dan hoef je ze wanneer je ze wilt serveren alleen nog maar eventjes af te bakken.

    Naar recept
    Halloumi frietjes op een bord met granaatappelpitjes. Eén van de frietjes staat in een bakje srirachamayonaise.

    Halloumi frietjes zijn erg zout van zichzelf, dus extra smaakmakers gebruiken is niet nodig. Wél heel lekker om te dippen: sriracha-mayonaise. Dat maak je heel makkelijk door een lekkere mayonaise te mengen met srirachasaus naar smaak.

    Halloumi frietjes

    Voor deze snack heb je dus halloumi nodig

    Halloumi is een zoute schapenkaas die oorspronkelijk uit Cyprus komt. Gelukkig wordt het ook in Nederland steeds populairder en is het inmiddels ook bij de wat grotere supermarkten goed verkrijgbaar. Zo niet, breng dan even een bezoekje aan de Turkse winkel.

    Je kunt halloumi heel goed grillen & bakken, het smelt namelijk niet! Daarom is deze kaas perfect om deze lekkere halloumi friet mee te maken.

    Vegetarisch hapje

    Deze frietjes zijn top als vegetarisch hapje op een feestje. Ook erg lekker zijn deze gefrituurde geitenkaas balletjes, of deze camembert uit de oven, als je van warme hapjes met kaas houdt!

    Recept

    Halloumi frietjes op een bord met granaatappelpitjes. Eén van de frietjes staat in een bakje srirachamayonaise.

    Halloumi frietjes uit de oven met sriracha-mayonaise

    Een lekker en makkelijk hapje: halloumi frietjes! Maak er zeker de snelle sriracha mayonaise bij om de friet in te dippen.
    5 van 4 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 20 minuten minuten
    Totale tijd: 30 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • bakpapier

    Ingrediënten

    • 250 gr halloumi
    • 2 el bloem
    • 2 el mayonaise
    • 1 tl srirachasaus
    • eventueel: granaatappelpitjes
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Snijd de halloumi in flinke frietjes van ongeveer 1x1 cm en dep de frietjes goed droog.
    • Strooi wat bloem uit op een bord en wentel de halloumifrietjes door de bloem. Tik het teveel aan bloem van de frietjes af en spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
    • Bak de halloumi friet in ongeveer 18-20 goudbruin, draai ze halverwege een keer om.
    • Meng de mayonaise met de srirachasaus en serveer deze bij de halloumi frietjes. Garneer eventueel met wat granaatappelpitjes.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 275kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 15g | Vetten: 21g | Zout: 865mg | Vezels: 0.3g | Suiker: 0.4g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hapjes

    • Geroosterde paprika dip met bieslook en pijnboompitjes. Er om heen liggen toastjes die zijn besmeerd met de spread.
      Geroosterde paprika dip
    • Doperwtenspread recept: de spread is op toastjes gesmeerd en gegarneerd met gerookte zalm en waterkers.
      Doperwtenspread met gerookte zalm
    • Een schaal met Pimientos de Padron, een tapas hapje van Spaanse groene pepers met zeezout. De schaal staat op een donkerroze doek en er liggen vorkjes op.
      Pimientos de Padron - Spaanse groene pepers
    • Een bladerdeegkrans met brie, bessen, walnoten en tijm met rode bessen en walnoten er omheen ter decoratie.
      Bladerdeegkrans met brie

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 4 votes (4 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.