• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Courgette hapjes met mozzarella en pesto

    Bijgewerkt: dec 2023 · Geplaatst: aug 2015 door Sandra

    Deze courgette hapjes met mozzarella en pesto zijn echt heel erg lekker en niet moeilijk te maken. Ik vertel je hoe!

    Naar recept
    Drie courgette hapjes op een bordje. Twee rolletjes staan rechtop en één ligt op zijn kant, zodat je de inhoud van het courgetterolletje goed kunt zien.

    Courgette hapjes

    Van zichzelf heeft courgette niet zo heel veel smaak, dus om er een lekker hapje mee te maken heb je nog wel wat extra's nodig. Zo maakte ik al eerder deze courgette rolletjes met gerookte zalm. En vandaag combineer ik hem met de sterke smaak van pesto en pijnboompitten. Romige mozzarella erbij en wat frisse citroen... Het ultieme vegetarische borrelhapje met courgette!

    Ingrediënten voor dit recept

    Voor deze hapjes heb je nodig:

    Courgette - kies het liefste een zo recht mogelijk exemplaar, dan kun je nettere rolletjes maken.

    Mozzarella - kies de lekkerste die je je kunt veroorloven! Zelf vind ik buffelmozzarella het lekkerste. Burrata is overigens niet geschikt voor dit hapje, door de zachte binnenkant kun je de courgette hapjes niet goed oprollen.

    Pesto - geeft veel smaak aan het hapje, dus kies een goede pesto. Natuurlijk is zelf pesto maken ook een optie.

    Citroensap - een klein sprietsje citroensap geeft een beetje frisheid. Je kunt het eventueel ook weglaten als je geen citroen in huis hebt.

    Pijnboompitten - een heerlijke toevoeging, ze geven een beetje bite. Voor het lekkerste resultaat rooster je ze eerst in een koekenpan, zodat ze aan alle kanten een beetje kleuren. Dan geven ze veel meer smaak af. Pijnboompitten zijn wel erg prijzig. Voor een budgetversie kun je ze ook weglaten of vervangen door fijngehakte walnoten.

    Courgette hapjes voorbereiden en bewaren

    Bovenaanzicht van courgette met mozzarella en pesto. De courgette hapjes liggen op een klein bordje, met cocktailprikkers ernaast.

    Deze hapjes zijn vers het lekkerste, bewaar ze liever niet! Gelukkig kun je ze wel goed voorbereiden en op het laatst afmaken.

    De pijnboompitten kun je al ver van tevoren roosteren, bijvoorbeeld twee dagen van tevoren. Laat ze volledig afkoelen en bewaar ze in een goed afsluitbaar bakje.

    De plakken courgette kun je al eerder op de dag grillen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bewaar ze in een goed afsluitbaar bakje. Je kunt ze dan enkele uren buiten de koelkast bewaren en het hapje vlak voor het serveren afmaken.

    Recept

    Drie courgette hapjes op een bordje. Twee rolletjes staan rechtop en één ligt op zijn kant, zodat je de inhoud van het courgetterolletje goed kunt zien.

    Hapje: courgette met mozzarella en pesto

    Een heerlijk hapje van gegrilde courgette, met mozzarella, pesto en pijnboompitjes.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 25 minuten minuten
    Servings: 6 hapjes
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koekenpan
    • koksmes
    • grillpan

    Ingrediënten

    • 1 courgette
    • 1 bol mozzarella
    • 2 el pesto
    • 1 el citroensap
    • 1 handje pijnboompitten
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze bruin beginnen te worden. Blijf erbij en schud regelmatig om, want ze verbranden snel!
    • Haal het kopje en het kontje van de courgette en snijd deze in dunne plakken. Dit gaat het makkelijkste met een kaasschaaf. Waarschijnlijk haal je er acht plakken uit.
    • Smeer de plakken aan beide kanten in met een beetje olijfolie en grill ze tot ze aan beide kanten beginnen te schroeien. Je krijgt het beste resultaat als je niet teveel plakken tegelijk grillt. Zelf grill ik drie plakken courgette tegelijk.
    • Laat de plakken courgette iets afkoelen en dep ze met wat keukenpapier droog, zodat ze niet vet meer zijn.
    • Snijd de mozzarella in dunne plakjes (als je zes plakken courgette hebt, heb je niet de hele bol mozzarella nodig. Ongeveer driekwart van de bol).
    • Halveer de plakjes mozzarella in de lengte en leg ze op de plakjes courgette. Besmeer met een klein beetje pesto en rol de plakjes op. Zet de courgette hapjes vast met een cocktailprikker.
    • Besprenkel de courgetterolletjes met een beetje citroensap en bestrooi met de pijnboompitten.

    Notities

    Deze hapjes zijn vers het lekkerste, bewaar ze niet te lang.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 78kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 5g | Vetten: 6g | Zout: 135mg | Vezels: 0.2g | Suiker: 1g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hapjes

    • Geroosterde paprika dip met bieslook en pijnboompitjes. Er om heen liggen toastjes die zijn besmeerd met de spread.
      Geroosterde paprika dip
    • Doperwtenspread recept: de spread is op toastjes gesmeerd en gegarneerd met gerookte zalm en waterkers.
      Doperwtenspread met gerookte zalm
    • Een schaal met Pimientos de Padron, een tapas hapje van Spaanse groene pepers met zeezout. De schaal staat op een donkerroze doek en er liggen vorkjes op.
      Pimientos de Padron - Spaanse groene pepers
    • Een bladerdeegkrans met brie, bessen, walnoten en tijm met rode bessen en walnoten er omheen ter decoratie.
      Bladerdeegkrans met brie

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.