Deze courgette hapjes met mozzarella en pesto zijn echt heel erg lekker en niet moeilijk te maken. Ik vertel je hoe!

Courgette hapjes
Van zichzelf heeft courgette niet zo heel veel smaak, dus om er een lekker hapje mee te maken heb je nog wel wat extra's nodig. Zo maakte ik al eerder deze courgette rolletjes met gerookte zalm. En vandaag combineer ik hem met de sterke smaak van pesto en pijnboompitten. Romige mozzarella erbij en wat frisse citroen... Het ultieme vegetarische borrelhapje met courgette!
Ingrediënten voor dit recept
Voor deze hapjes heb je nodig:
Courgette - kies het liefste een zo recht mogelijk exemplaar, dan kun je nettere rolletjes maken.
Mozzarella - kies de lekkerste die je je kunt veroorloven! Zelf vind ik buffelmozzarella het lekkerste. Burrata is overigens niet geschikt voor dit hapje, door de zachte binnenkant kun je de courgette hapjes niet goed oprollen.
Pesto - geeft veel smaak aan het hapje, dus kies een goede pesto. Natuurlijk is zelf pesto maken ook een optie.
Citroensap - een klein sprietsje citroensap geeft een beetje frisheid. Je kunt het eventueel ook weglaten als je geen citroen in huis hebt.
Pijnboompitten - een heerlijke toevoeging, ze geven een beetje bite. Voor het lekkerste resultaat rooster je ze eerst in een koekenpan, zodat ze aan alle kanten een beetje kleuren. Dan geven ze veel meer smaak af. Pijnboompitten zijn wel erg prijzig. Voor een budgetversie kun je ze ook weglaten of vervangen door fijngehakte walnoten.
Courgette hapjes voorbereiden en bewaren
Deze hapjes zijn vers het lekkerste, bewaar ze liever niet! Gelukkig kun je ze wel goed voorbereiden en op het laatst afmaken.
De pijnboompitten kun je al ver van tevoren roosteren, bijvoorbeeld twee dagen van tevoren. Laat ze volledig afkoelen en bewaar ze in een goed afsluitbaar bakje.
De plakken courgette kun je al eerder op de dag grillen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bewaar ze in een goed afsluitbaar bakje. Je kunt ze dan enkele uren buiten de koelkast bewaren en het hapje vlak voor het serveren afmaken.
Recept
Hapje: courgette met mozzarella en pesto
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 bol mozzarella
- 2 el pesto
- 1 el citroensap
- 1 handje pijnboompitten
Zo maak je het
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze bruin beginnen te worden. Blijf erbij en schud regelmatig om, want ze verbranden snel!
- Haal het kopje en het kontje van de courgette en snijd deze in dunne plakken. Dit gaat het makkelijkste met een kaasschaaf. Waarschijnlijk haal je er acht plakken uit.
- Smeer de plakken aan beide kanten in met een beetje olijfolie en grill ze tot ze aan beide kanten beginnen te schroeien. Je krijgt het beste resultaat als je niet teveel plakken tegelijk grillt. Zelf grill ik drie plakken courgette tegelijk.
- Laat de plakken courgette iets afkoelen en dep ze met wat keukenpapier droog, zodat ze niet vet meer zijn.
- Snijd de mozzarella in dunne plakjes (als je zes plakken courgette hebt, heb je niet de hele bol mozzarella nodig. Ongeveer driekwart van de bol).
- Halveer de plakjes mozzarella in de lengte en leg ze op de plakjes courgette. Besmeer met een klein beetje pesto en rol de plakjes op. Zet de courgette hapjes vast met een cocktailprikker.
- Besprenkel de courgetterolletjes met een beetje citroensap en bestrooi met de pijnboompitten.
Laat een reactie achter