hapjes

Hapje: courgette met mozzarella en pesto

Hapje: courgette met mozzarella en pesto

 

Soms kom ik thuis en dan hangt er een plastic tas aan de deurklink. Het teken dat moeders haar moestuin heeft geplunderd en ons wat lekkers komt brengen! De oogst deze keer: andijvie, sla en een courgette. Met de andijvie maak ik een lekkere stamppot (we negeren de zomer), sla komt altijd wel op, maar dan de courgette nog… Op een regenachtige zaterdagmiddag kijken we een filmpje en daar hoort een lekker hapje bij, dus ik besluit daar de courgette voor te gebruiken. Van zichzelf heeft courgette niet zo heel veel smaak, dus ik combineer hem met de sterke smaak van pesto en pijnboompitten. Romige mozzarella erbij en wat frisse citroen… Het ultieme hapje!

Recept courgette met mozzarella en pesto

(voor ca 6 hapjes)

  • 1 courgette (neem een niet al te grote)
  • olijfolie
  • 1 bol mozzarella
  • pesto
  • citroensap
  • handje pijnboompitjes
  • cocktailprikkers

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze bruin beginnen te worden. Blijf erbij en schud regelmatig om, want ze verbranden snel!

Haal het kopje en het kontje van de courgette en snijd deze in dunne plakken. Waarschijnlijk haal je er zes tot acht plakken uit. Smeer de plakken aan beide kanten in met een beetje olijfolie en grill ze tot ze aan beide kanten beginnen te schroeien.

Laat de plakken courgette iets afkoelen en dep ze met wat keukenpapier droog, zodat ze niet vet meer zijn.

Snijd de mozzarella in dunne plakjes (als je zes plakken courgette hebt, heb je niet de hele bol mozzarella nodig. Ongeveer driekwart van de bol).

Halveer de plakjes mozzarella in de lengte en leg ze op de plakjes courgette. Besmeer met een klein beetje pesto en rol de plakjes op. Zet vast met een cocktailprikker.

Besprenkel de courgetterolletjes met een beetje citroensap en bestrooi met de pijnboompitten.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten