Menu
hapjes

Hapje: courgette met mozzarella en pesto

Hapje: courgette met mozzarella en pesto

Soms kom ik thuis en dan hangt er een plastic tas aan de deurklink. Het teken dat moeders haar moestuin heeft geplunderd en ons wat lekkers komt brengen! De oogst deze keer: andijvie, sla en een courgette. Met de andijvie maak ik een lekkere stamppot (we negeren de zomer), sla komt altijd wel op, maar dan de courgette nog… Op een regenachtige zaterdagmiddag kijken we een filmpje en daar hoort een lekker hapje bij, dus ik besluit daar de courgette voor te gebruiken. Van zichzelf heeft courgette niet zo heel veel smaak, dus ik combineer hem met de sterke smaak van pesto en pijnboompitten. Romige mozzarella erbij en wat frisse citroen… Het ultieme hapje met courgette!

Hapje: courgette met mozzarella en pesto

5 from 2 stemmen
Gang: HapjeKeuken: VegetarischNiveau: Gemiddeld
Voor

6

hapjes
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

141

kcal

Een heerlijk hapje van gegrilde courgette, met mozzarella, pesto en pijnboompitjes.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 1 courgette

  • 1 bol 1 mozzarella

  • 2 el 2 pesto

  • 1 el 1 citroensap

  • 1 handje 1 pijnboompitten

Bereiding

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze bruin beginnen te worden. Blijf erbij en schud regelmatig om, want ze verbranden snel!
  • Haal het kopje en het kontje van de courgette en snijd deze in dunne plakken. Waarschijnlijk haal je er zes tot acht plakken uit. Smeer de plakken aan beide kanten in met een beetje olijfolie en grill ze tot ze aan beide kanten beginnen te schroeien.
  • Laat de plakken courgette iets afkoelen en dep ze met wat keukenpapier droog, zodat ze niet vet meer zijn.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes (als je zes plakken courgette hebt, heb je niet de hele bol mozzarella nodig. Ongeveer driekwart van de bol).
  • Halveer de plakjes mozzarella in de lengte en leg ze op de plakjes courgette. Besmeer met een klein beetje pesto en rol de plakjes op. Zet de courgette hapjes vast met een cocktailprikker.
  • Besprenkel de courgetterolletjes met een beetje citroensap en bestrooi met de pijnboompitten.

Opmerkingen

  • Deze hapjes zijn vers het lekkerste, bewaar ze niet te lang.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter