zoet

Havermoutkoekjes met rozijnen

Havermoutkoekjes

Deze havermoutkoekjes maak ik graag. Doordat er rozijnen en havervlokken in zitten, heb ik het idee dat ik iets eet wat niet zo slecht is. Maar er gaat natuurlijk alsnog veel boter en suiker in… Ach, deze haverkoekjes zijn in ieder geval erg lekker en daar gaat het om!

Koekjes bakken

Ben jij ook zo dol op koekjes bakken? Het heeft altijd iets ontspannends, vind je niet? Lekker een beetje kneden in het deeg, koekjes vormen en dan de oven in. Je huis gaat er ook zo lekker van ruiken! Gelukkig hoeven deze havermout koekjes niet zo lang de oven in en kun je er snel van genieten. Lekker bij een kopje thee. Bewaar de koekjes in een goed afsluitbare trommel, dan blijven ze zeker een paar dagen goed.

Recept havermoutkoekjes met rozijnen

0 from 0 votes
Course: KoekjesCuisine: TussendoortjeDifficulty: Eenvoudig
Voor
koekjes
Bereidingstijd

20

minutes
Oventijd

12

minutes
Calorieën (per stuk)

176

kcal

Deze havermoutkoekjes met rozijnen zijn snel gemaakt. De koekjes zijn erg lekker bij een kopje thee.

Ingrediënten

  • 200 gr rozijnen

  • 180 gr zachte boter

  • 200 gr bruine suiker

  • 2 eieren

  • 160 gr bloem

  • 2 tl bakpoeder

  • 200 gr havervlokken

Bereiding havermout koekjes

  • Mix de boter met de suiker en een snufje zout romig met behulp van een mixer. Mix de eieren er een voor een doorheen.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en roer dit door met een houten lepel door het botermengsel. Roer de rozijnen en havervlokken erdoor en kneed tot een samenhangend deeg. Je kunt het deeg nu eventueel in de koelkast laten rusten als je wilt.
  • Verdeel het deeg in 2 porties en zet 2 met bakpapier beklede bakplaten klaar. Maak 12 porties van de helft het deeg, rol het deeg tot een balletje en druk de havermoutkoekjes op een vel bakpapier platter met je hand.
  • Bak de haverkoekjes in ongeveer 12 minuten gaar op 175 graden en herhaal de laatste twee stappen nog een keer met de tweede bakplaat.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten