• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Hertenstoofpot met champignons

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: jan 2022 door Sandra

    Hertenstoofpot, zo lekker! Laatst kocht ik een pakje herten stoofvlees. Het lag al een tijdje in de vriezer en toen ik een dagje vrij had, besloot ik er een lekker stoofpotje van te maken. Heerlijk winters, met prei, wortel, champignons en tijm.

    Naar recept
    Hertenstoofpot in een ouderwets bord met decoratieve rand. De herten stoofpot bestaat uit stukken hertenvlees, wortels en ui en is gegarneerd met tijm.

    Het hertenstoofpotje van Martine

    Net als bijna elke maand deed ik ook deze maand weer mee aan de Foodblogswap. Hierbij word je gelinkt aan een andere blogger. Je kiest een recept van zijn/haar blog, geeft er je eigen draai aan en deelt vervolgens jouw recept op je eigen blog. Een superleuk concept! Deze keer werd ik gekoppeld aan Martine van duizenden1dag.nl Op haar blog vind je veel reisartikelen én natuurlijk lekkere recepten, waaronder dit recept voor hertenstoofpot. Vooral het verhaal bij het recept is erg leuk om te lezen.

    Winters stoofpotje met hertenvlees

    De ingrediënten van Martine's recept heb ik grotendeels aangehouden. Want champignons, wortel en prei zijn nu eenmaal heerlijk in een stoofpotje. Verder bracht ik de hertenstoofpot op smaak met laurier, kruidnagel en tijm. Een heerlijke combinatie.

    Wat serveren bij de stoofpot met hert?

    Persoonlijk eet ik het liefste friet bij een stoofpotje, zo lekker! Maar gebakken of gekookte aardappels, aardappelpuree of rijst kunnen er ook prima bij. Liever een bijzonder bijgerecht? Ga dan voor kastanjepuree.

    Recept

    Hertenstoofpot in een ouderwets bord met decoratieve rand. De herten stoofpot bestaat uit stukken hertenvlees, wortels en ui en is gegarneerd met tijm.

    Hertenstoofpot met champignons

    Een heerlijk winterse stoofpot met hertenvlees, ui, prei, wortel en champignons.
    4 van 6 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 2 uur uur
    Totale tijd: 2 uur uur 15 minuten minuten
    Servings: 3 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • braadpan
    • koksmes

    Ingrediënten

    • 500 gr hertenstoofvlees
    • 2 uien
    • 1 prei
    • 1 winterwortel
    • 250 gr champignons
    • 500 ml runderbouillon (zie tip onderaan recept)
    • 3 blaadjes laurier
    • 3 kruidnagels
    • 1 tl tijm
    • 1 plak ontbijtkoek
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Braad het hertenvlees aan in braadboter, breng het op smaak met peper en zout en schep het vlees uit de pan.
    • Snijd ondertussen de ui, prei, wortel en champignons fijn en bak deze vervolgens in het braadvet van het vlees (misschien moet je nog wat extra braadboter toevoegen.
    • Voeg het vlees weer toe aan de pan en doe de bouillon, laurier, kruidnagel en tijm erbij. Laat de herten stoofpot zo'n anderhalf uur pruttelen, langer mag ook!
    • Verkruimel de ontbijtkoek en voeg deze toe aan de pan, laat de stoofpot nog een half uurtje verder sudderen zonder deksel op de pan. Als het goed is, dikt de saus dan wat in.
    • Is de saus nog wat te dun naar jouw smaak? Dan kun je hem verder binden met wat maïzena. Schep een theelepeltje maïzena in een kommetje en voeg er koud water bij. Klop dit goed los zodat er geen klontjes meer in het mengsel zitten. Giet dit vervolgens in de pan en roer goed door, nu zal je saus verder gaan indikken.

    Notities

    Je kunt ook de helft van de bouillon vervangen voor rode wijn.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 307kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwitten: 43g | Vetten: 5g | Zout: 820mg | Vezels: 4g | Suiker: 11g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hoofdgerechten

    • Een mand gevuld met zelfgemaakte volkoren wraps. De wraps liggen op een geblokte groene theedoek.
      Wraps maken (volkoren)
    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Zalm pizza waar drie stukken van zijn los gesneden. De pizza ligt op een bord, op een groen geblokte doek.
      Zalm pizza
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    4 from 6 votes (6 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.