Groenten uit de oven doen het altijd goed en deze Italiaanse groentenschotel is zeker een topper om toe te voegen aan je standaard recepten-repertoire. Moeilijk om te maken is hij namelijk totaal niet (zelfs ik, die zelfs het recept voor pannenkoeken nog steeds niet uit haar hoofd kan onthouden), maak deze Italiaanse groentenschotel gewoon uit de losse pols.

Groenten uit de oven
Groenten uit de oven zijn altijd lekker als bijgerecht. Ik vind het altijd handig om zo'n ovenschotel met groenten te maken als ik een ander recept maak dat ook in de oven moet. Denk bijvoorbeeld aan een hele kip of een gehaktbrood. Dan staat de oven toch al aan, wel zo energiezuinig!
Restjes groenten opmaken
Met dit Italiaanse groentenschotel recept kun je volop variëren. Ik maakte gebruik van broccoli, bloemkool & wortel, maar je kunt er natuurlijk ook andere groenten voor gebruiken. Denk aan paprika, pastinaak, aubergine, courgette, halve uienringen... Daarmee is dit ook een top-gerecht om restjes groenten op te maken!
Variaties op de Italiaanse groentenschotel
Je kunt in plaats van groene pesto ook rode pesto gebruiken om eens te variëren met deze groentenschotel.
Gebruik in plaats van 'gewone' geraspte kaas een andere kaas. Denk aan mozzarella bijvoorbeeld. Ook stukjes blauwe kaas lijken me erg lekker in de deze ovenschotel met groenten.
Recept
Italiaanse groentenschotel
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 600 gr gemengde groenten (bijvoorbeeld broccoli, bloemkool en wortel)
- 4 el olijfolie
- 2 el pesto
- 75 gr geraspte kaas
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de groenten in plakjes of blokjes en doe ze in een ovenschaal.
- Meng de olijfolie met de pesto. Verdeel deze pestodressing over de groenten en schep alles goed door elkaar.
- Bestrooi met de geraspte kaas en bak de Italiaanse ovenschotel in ongeveer 30 minuten gaar.
Monique Smits
Lekker!