Menu
Hoofdgerechten / vlees

Gehaktbrood met spek en bbqsaus – meatloaf

Gehaktbrood met spek

Dit recept voor gehaktbrood met spek kreeg ik alweer tijden terug van mijn broertje. Inmiddels heb ik het regelmatig gemaakt met het doel het ooit hier door te plaatsen, maar manmanman wat een on-fotogeniek gerecht is dit! Na meerdere keren proberen is deze foto het resultaat.

Gehaktbrood met spek

Gehaktbrood ziet er misschien niet al te smakelijk uit, maar dat is het zeker wel. Omwikkeld met het spek krijgt het een heerlijke smaak en de bbqsaus erbij maakt het helemaal af. Het is trouwens extra lekker om die saus zelf te maken, dat is echt zo gepiept. Bekijk mijn bbqsaus recept maar eens.

Gehakt’brood’, het klinkt misschien een beetje gek. Maar eerlijk is eerlijk, de vorm van het gehakt lijkt inderdaad wel wat op dat van een gebakken broodje. Dit gehaktbrood is echt ontzettend makkelijk te maken én je kunt het ook nog eens prima vooraf klaarmaken. Even afdekken, wegzetten in de koelkast en afbakken wanneer je wilt. Heel handig! Zo kun je het gehaktbrood met spek al een dag voordat je het wilt gaan eten, voorbereiden.

Meatloaf

Paradise by the dashboard light…. Op je bord! Dit gehaktbrood met spek kun je prima eten als hoofdgerecht – lekker met aardappels, puree vind ik zelf heel lekker – en bijvoorbeeld een simpele salade, maar ook op een buffet zal het niet misstaan. Restje over? Een restje gehaktbrood is ook lekker als broodbeleg. Het komt zeker wel op!

Gehaktbrood met spek

Gehaktbrood met spek en bbqsaus – meatloaf

Zelf gehaktbrood maken is niet moeilijk met dit makkelijke recept. Dit gehaktbrood met spek en bbqsaus is erg smakelijk. Lekker met aardappelpuree u0026amp; salade.
5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt (half om half gehakt)
  • 2 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 tl gladde mosterd
  • 2 el paneermeel
  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 6 plakken ontbijtspek
  • voor erbij:

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de knoflook en de rode ui fijn.
  • Doe het gehakt in een kom en voeg de knoflook en de ui toe. Voeg ook de eieren, mosterd, paneermeel en paprikapoeder toe. Voeg zout en peper toe naar smaak en kneed alles goed door elkaar.
  • Vorm een langwerpig ‘brood’ van het gehakt en leg dit in een ovenschaal. Leg de repen ontbijtspek kruislings over het gehaktbrood, zodat je dit een beetje ‘inpakt’.
  • Bak het gehaktbrood in 45 minuten gaar en serveer met barbecuesaus.

Notities

u003cliu003eVariatietip: je kunt ook een pakje spekblokjes uitbakken en deze door het gehakt kneden, samen met 2 plakjes cheddar die je op elkaar legt en in blokjes snijdt. Laat het ontbijtspek dan weg.u003c/liu003e

Voedingswaarden

Calories: 422kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept gehaktbrood - meatloaf

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept