Hoofdgerechten vlees

Gehaktbrood met spek en bbqsaus – meatloaf

Gehaktbrood met spek

Dit recept voor gehaktbrood met spek kreeg ik alweer tijden terug van mijn broertje. Inmiddels heb ik het regelmatig gemaakt met het doel het ooit hier door te plaatsen, maar manmanman wat een on-fotogeniek gerecht is dit! Na meerdere keren proberen is deze foto het resultaat. Gehaktbrood ziet er misschien niet al te smakelijk uit, maar dat is het zeker wel. Omwikkeld met het spek krijgt het een heerlijke smaak en de bbqsaus erbij maakt het helemaal af.

Meatloaf

Paradise by the dashboard light…. Op je bord! Dit gehaktbrood met spek kun je prima eten als hoofdgerecht – lekker met aardappels, puree vind ik zelf heel lekker – en bijvoorbeeld een simpele salade, maar ook op een buffet zal het niet misstaan. Restje over? Een restje gehaktbrood is ook lekker als broodbeleg. Het komt zeker wel op!

Gehaktbrood met spek en bbqsaus – meatloaf

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: VleesDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

4

personen
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

45

minutes
Calorieën

422

kcal

Zelf gehaktbrood maken is niet moeilijk met dit makkelijke recept. Dit gehaktbrood met spek en bbqsaus is erg smakelijk. Lekker met aardappelpuree & salade.

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt (half om half gehakt)

  • 2 eieren

  • 2 tenen knoflook

  • 1 rode ui

  • 1 tl gladde mosterd

  • 2 el paneermeel

  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder

  • 6 plakken ontbijtspek

  • voor erbij: bbqsaus

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de knoflook en de rode ui fijn.
  • Doe het gehakt in een kom en voeg de knoflook en de ui toe. Voeg ook de eieren, mosterd, paneermeel en paprikapoeder toe. Voeg zout en peper toe naar smaak en kneed alles goed door elkaar.
  • Vorm een langwerpig ‘brood’ van het gehakt en leg dit in een ovenschaal. Leg de repen ontbijtspek kruislings over het gehaktbrood, zodat je dit een beetje ‘inpakt’.
  • Bak het gehaktbrood in 45 minuten gaar en serveer met barbecuesaus.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten