Groenten uit de oven doen het altijd goed en deze Italiaanse groentenschotel is zeker een topper om toe te voegen aan je standaard recepten-repertoire. Moeilijk om te maken is hij namelijk totaal niet (zelfs ik, die zelfs het recept voor pannenkoeken nog steeds niet uit haar hoofd kan onthouden), maak deze Italiaanse groentenschotel gewoon uit de losse pols.
Groenten uit de oven
Groenten uit de oven zijn altijd lekker als bijgerecht. Ik vind het altijd handig om zo’n ovenschotel met groenten te maken als ik een ander recept maak dat ook in de oven moet. Denk bijvoorbeeld aan een hele kip of een gehaktbrood. Dan staat de oven toch al aan, wel zo energiezuinig!
Restjes groenten opmaken
Met dit Italiaanse groentenschotel recept kun je volop variëren. Ik maakte gebruik van broccoli, bloemkool & wortel, maar je kunt er natuurlijk ook andere groenten voor gebruiken. Denk aan paprika, pastinaak, aubergine, courgette, halve uienringen… Daarmee is dit ook een top-gerecht om restjes groenten op te maken!
Variaties op de Italiaanse groentenschotel
Je kunt in plaats van groene pesto ook rode pesto gebruiken om eens te variëren met deze groentenschotel.
Gebruik in plaats van ‘gewone’ geraspte kaas een andere kaas. Denk aan mozzarella bijvoorbeeld. Ook stukjes blauwe kaas lijken me erg lekker in de deze ovenschotel met groenten.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


1 Reactie
Monique Smits
5 augustus 2022 at 20:10Lekker!