• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Kaneel likeur maken

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: nov 2022 door Sandra

    Zelf kaneel likeur maken met maar een paar ingrediënten en een kwartiertje van je tijd. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het is toch echt zo! Ik deel graag mijn recept met je.

    Naar recept
    kaneellikeur

    Romige kaneellikeur

    Zelf kaneel likeur maken is écht heel makkelijk. Je hebt ervoor nodig:

    • Slagroom
    • Volle melk
    • Whisky
    • Suiker
    • En natuurlijk kaneel!
    zelf kaneel likeur maken

    Als extra smaakmakers gebruik ik ook nog wat steranijs en vanille, deze zou je eventueel ook weg kunnen laten.

    Koffielikeur

    Eigenlijk is deze 'Sinterklaas likeur' een variatie geworden op mijn populaire Baileys recept. Ook dat is een heerlijk romig drankje met slagroom en whisky als basis.

    Kaneel likeur recept van Mayke

    De basis van dit recept voor kaneellikeur bedacht ik niet helemaal zelf. Ik doe deze maand namelijk weer mee aan de Foodblogswap. Daarbij mag je een recept uitkiezen van een andere foodblogger en daar je eigen draai aan geven.

    Deze maand mocht ik iets kiezen van Mayke van Nutmeg & Vinegar. Op haar site vind je echt geweldige recepten, dus neem vooral eens een kijkje. Mayke legt je uitgebreid uit hoe je talloze basisrecepten maakt, dus je steekt altijd iets van haar recepten op.

    Met de feestdagen voor de deur koos ik een feestelijk drankje uit van haar blog: dit Amerikaanse eggnog recept. Ik gebruikte dit recept als basis voor deze Sinterklaas likeur met kaneel.

    Likeur bewaren

    kaneel-likeur maken

    Je maakt deze kaneellikeur met verse slagroom en melk, hij is dan ook niet héél lang houdbaar. Bewaar de likeur in een hermetisch afgesloten fles in de koelkast, dan blijft hij ongeveer een weekje goed.

    Tips en variaties voor dit kaneellikeur recept

    kaneellikeur recept
    • Schud de likeur voor het serveren altijd even goed door elkaar.
    • Ik gebruikte steranijs en vanille-extract als extra smaakmakers. Dit kun je eventueel ook weglaten.
    • Kies een zachte whisky voor dit recept en gebruik zoveel als je zelf lekker vindt. Ik hou zelf niet van een te scherpe alcoholsmaak, dus ik gebruik relatief weinig whisky in dit recept.

    Recept

    Kaneellikeur in een glazen weckfles. Op de voorgrond een glas met likeur en twee smaakmakers: steranijs en kaneel.

    Kaneel likeur maken

    Een heerlijk romige likeur met de kruidige smaak van kaneel.
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 15 minuten minuten
    Servings: 8 glaasjes
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • kookpan
    • garde
    • zeef
    • weckflesje

    Ingrediënten

    • 250 ml volle melk
    • 100 ml slagroom
    • 75 ml whisky
    • 100 gr suiker
    • 1 tl kaneel
    • 1 tl vanille-extract
    • 3 steranijs
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Doe de melk en de suiker in een pan en voeg de kaneel en de steranijs toe. Verwarm dit op een laag vuur en roer af en toe door, tot de suiker volledig is opgelost.
    • Voeg de slagroom, de whisky en het vanille-extract toe en roer het mengsel goed door elkaar met een garde.
    • Schenk het mengsel nu door een fijne zeef in een schenkkannetje.
    • Giet de kaneellikeur over in een goed afsluitbare, brandschone fles en zet in de koelkast tot gebruik. Schud de likeur even goed door voor het serveren.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 136kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 1g | Vetten: 6g | Zout: 16mg | Vezels: 0.1g | Suiker: 14g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    Geen 18 - geen alcohol! Meer informatie op nix18.nl

    More drankjes

    • Een kan citroenlimonade met ernaast enkele citroenen.
      Citroensiroop maken
    • Een glas aardbeien drinkyoghurt met verse aardbeien ernaast.
      Aardbeienmelk - zelf drinkyoghurt maken
    • Perziklimonade in een Mason Jar met ervoor diverse vruchten zoals perzik, limoen en citroen.
      Perziklimonade
    • Lavendel cocktail in drie verschillende cocktailglazen, die gevuld zijn met veel crushed ice. Er liggen takjes tijm en een gehalveerde citroen voor.
      Lavendel cocktail (+mocktail optie)

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Maayke

      november 30, 2022 at 8:43 pm

      5 sterren
      Wat een leuk idee om er whisky in te doen deze ga ik zeker proberen!

      Beantwoorden
      • Sandra

        december 02, 2022 at 7:22 pm

        Bedankt voor de inspiratie!!

        Beantwoorden
    5 from 3 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.