Menu
drankjes

Kaneel likeur maken

kaneellikeur

Zelf kaneel likeur maken met maar een paar ingrediënten en een kwartiertje van je tijd. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het is toch echt zo! Ik deel graag mijn recept met je.

Romige kaneellikeur

Zelf kaneel likeur maken is écht heel makkelijk. Je hebt ervoor nodig:

  • Slagroom
  • Volle melk
  • Whisky
  • Suiker
  • En natuurlijk kaneel!
zelf kaneel likeur maken

Als extra smaakmakers gebruik ik ook nog wat steranijs en vanille, deze zou je eventueel ook weg kunnen laten.

Koffielikeur

Eigenlijk is deze ‘Sinterklaas likeur’ een variatie geworden op mijn populaire Baileys recept. Ook dat is een heerlijk romig drankje met slagroom en whisky als basis.

Kaneel likeur recept van Mayke

De basis van dit recept voor kaneellikeur bedacht ik niet helemaal zelf. Ik doe deze maand namelijk weer mee aan de Foodblogswap. Daarbij mag je een recept uitkiezen van een andere foodblogger en daar je eigen draai aan geven.

Deze maand mocht ik iets kiezen van Mayke van Nutmeg & Vinegar. Op haar site vind je echt geweldige recepten, dus neem vooral eens een kijkje. Mayke legt je uitgebreid uit hoe je talloze basisrecepten maakt, dus je steekt altijd iets van haar recepten op.

Met de feestdagen voor de deur koos ik een feestelijk drankje uit van haar blog: dit Amerikaanse eggnog recept. Ik gebruikte dit recept als basis voor deze Sinterklaas likeur met kaneel.

Likeur bewaren

kaneel-likeur maken

Je maakt deze kaneellikeur met verse slagroom en melk, hij is dan ook niet héél lang houdbaar. Bewaar de likeur in een hermetisch afgesloten fles in de koelkast, dan blijft hij ongeveer een weekje goed.

Tips en variaties voor dit kaneellikeur recept

kaneellikeur recept
  • Schud de likeur voor het serveren altijd even goed door elkaar.
  • Ik gebruikte steranijs en vanille-extract als extra smaakmakers. Dit kun je eventueel ook weglaten.
  • Kies een zachte whisky voor dit recept en gebruik zoveel als je zelf lekker vindt. Ik hou zelf niet van een te scherpe alcoholsmaak, dus ik gebruik relatief weinig whisky in dit recept.

Kaneel likeur maken

5 from 3 stemmen
Gang: DrankjesKeuken: WinterNiveau: Eenvoudig
Voor ca

8

glaasjes
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calories

300

kcal
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 250 ml 250 volle melk

  • 100 ml 100 slagroom

  • 75 ml 75 whisky

  • 100 gr 100 suiker

  • 1 tl 1 kaneel

  • 1 tl 1 vanille-extract

  • 3 3 steranijs

Bereiding

  • Doe de melk en de suiker in een pan en voeg de kaneel en de steranijs toe. Verwarm dit op een laag vuur en roer af en toe door, tot de suiker volledig is opgelost.
  • Voeg de slagroom, de whisky en het vanille-extract toe en roer het mengsel goed door elkaar.
  • Schenk het mengsel nu door een fijne zeef in een schenkkannetje.
  • Giet de kaneellikeur over in een goed afsluitbare, brandschone fles en zet in de koelkast tot gebruik. Schud de likeur even goed door voor het serveren.

Geen 18 – geen alcohol! Meer informatie op nix18.nl

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

likeur met kaneel

2 Reacties

  • Maayke
    30 november 2022 at 20:43

    Wat een leuk idee om er whisky in te doen deze ga ik zeker proberen!

    Reply
    • Sandra
      2 december 2022 at 19:22

      Bedankt voor de inspiratie!!

      Reply

Laat een reactie achter