• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Kersenflappen maken

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: aug 2020 door Sandra

    Zelf kersenflappen maken, dat is weer eens wat anders dan appelflappen! Daar is natuurlijk ook helemaal niets mis mee, maar als je kersenboom volhangt, vervang je die stukjes appel en kaneel maar wat graag door kersen! Voor dit kersenflappen recept gebruik je kersen taartvulling, die kun je namelijk heel makkelijk zelf maken.

    Naar recept
    Kersenflappen die af liggen te koelen op een ovenrek. Het bladerdeeg is in elkaar gevlochten en gesuikerd, op sommige plekken komt de kersenvulling door het deeg heen.

    Bladerdeeg met kersen

    Deze bladerdeegpakketjes met kersen zijn erg makkelijk te maken. Vers zijn ze het allerlekkerste, serveer ze het liefst lauwwarm uit de oven. Je kunt de kersenflappen ook invriezen. Even oppiepen in de oven voor het serveren en ze zijn weer lekker! Ze smaken lekker bij een kop thee, maar je zou ze ook als toetje kunnen serveren, met een bolletje vanille-ijs erbij of warme vanille-saus.

    Recept

    Kersenflappen die af liggen te koelen op een ovenrek. Het bladerdeeg is in elkaar gevlochten en gesuikerd, op sommige plekken komt de kersenvulling door het deeg heen.

    Kersenflappen maken

    Zelf kersenflappen maken is erg makkelijk. Je vult deze bladerdeegpakketjes met (zelfgemaakte) kersentaartvulling. Even de oven in en klaar. Vers en warm uit de oven op hun lekkerst, eventueel met een bolletje ijs erbij!
    5 van 6 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 30 minuten minuten
    Servings: 10 personen
    Author: Sandra

    Ingrediënten

    • 1 portie vlaaivulling kant en klaar of zelfgemaakte vlaaivulling
    • 10 plakken bladerdeeg
    • 1 ei
    • 5 el suiker
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Maak de kersen taartvulling of gebruik kant en klare vlaaivulling voor dit recept.
    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Laat het bladerdeeg iets ontdooien en schep een flinke lepel taartvulling in het midden van het plakje bladerdeeg. Zorg dat je een stuk van de rand wegblijft. Snijd nu het bladerdeeg langs de vulling aan de onder- en bovenkant in en vouw dit deeg over de vulling heen. Snijd de zijkanten ook in en vlecht het broodje dicht door om en om een reepje deeg over de vulling te vouwen. Je kunt natuurlijk ook voor de traditionele 'flappenvorm' gaan door de kersenvulling op het schuine gedeelte van het bladerdeeg te scheppen. Vouw het bladerdeeg nu schuin dicht en druk de randen goed aan met een vork. Ga zo verder tot alle plakjes bladerdeeg gevuld zijn.
    • Leg de bladerdeeg pakketjes met kersen op een met bakpapier beklede bakplaat en klop het ei los. Bestrijk de kersenflappen hiermee. Bestrooi elk pakketje met ongeveer een halve eetlepel suiker.
    • Bak de kersenflappen in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin, draai de bakplaat indien nodig halverwege om. Serveer de flappen lauwwarm, vers uit de oven (eventueel met een bolletje ijs erbij)

    Notities

    Heb je kersenvulling over? Die is erg lekker door de yoghurt, als topping voor pannenkoeken of (mon chou) taart, als vulling voor suikerschelpen... Het komt vast wel op! Het is overigens een paar weken houdbaar in de koelkast.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 224kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwitten: 2g | Vetten: 10g | Zout: 76mg | Vezels: 1g | Suiker: 8g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 6 votes (6 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.