Ken je die kwarkbollen van de bakker? Zacht, zoet brood gevuld met rozijnen en een toplaag van suiker. Heerlijk zijn ze! En grappig genoeg is het heel makkelijk om zelf kwarkbol te maken! Zelf heb ik geen kleine springvorm in huis en daarom besloot ik om een kwarkbol tulband te maken. Een tulband-vorm had ik namelijk wél in huis! Deze kwarkbol tulband is altijd lekker bij het ontbijt, maar misstaat ook zeker niet bij het Kerst-ontbijt of Paas-ontbijt!
Kwarkbollen van Melissa


Dit recept maakte ik naar aanleiding van de Foodblogswap. Daarbij kies je een recept van een ander blog, waar je vervolgens je eigen twist aan geeft. Ik werd deze maand gekoppeld aan lislovescooking.nl. Op de site van Melissa vind je veel verantwoorde recepten. Haar recepten zijn meestal glutenvrij en zitten vol verantwoorde ingrediënten. Omdat ik zelf zo houd van de kwarkbol van de bakker, besloot ik om Melissa’s recept voor kwarkbroodjes met vijgen en geitenkaas te gebruiken en deze om te toveren tot een lekkere kwarkbol tulband.
Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten
Nog geen reacties