ontbijt

Kwarkbol tulband

Kwarkbol tulband

Ken je die kwarkbollen van de bakker? Zacht, zoet brood gevuld met rozijnen en een toplaag van suiker. Heerlijk zijn ze! En grappig genoeg is het heel makkelijk om zelf kwarkbol te maken! Zelf heb ik geen kleine springvorm in huis en daarom besloot ik om een kwarkbol tulband te maken. Een tulband-vorm had ik namelijk wél in huis! Deze kwarkbol tulband is altijd lekker bij het ontbijt, maar misstaat ook zeker niet bij het Kerst-ontbijt of Paas-ontbijt!

Kwarkbollen van Melissa

Dit recept maakte ik naar aanleiding van de Foodblogswap. Daarbij kies je een recept van een ander blog, waar je vervolgens je eigen twist aan geeft. Ik werd deze maand gekoppeld aan lislovescooking.nl. Op de site van Melissa vind je veel verantwoorde recepten. Haar recepten zijn meestal glutenvrij en zitten vol verantwoorde ingrediënten. Omdat ik zelf zo houd van de kwarkbol van de bakker, besloot ik om Melissa’s recept voor kwarkbroodjes met vijgen en geitenkaas te gebruiken en deze om te toveren tot een lekkere kwarkbol tulband.

Kwarkbol tulband

0 from 0 votes
Course: OntbijtDifficulty: Gemiddeld
Voor
personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

35

minuten

Een eenvoudig recept om zelf een kwarkbol tulband te maken. Lekker bij het ontbijt!

Ingrediënten

  • 2 handjes rozijnen

  • optioneel: 50 ml rum

  • 120 gr bloem

  • 3 tl bakpoeder

  • 35 gr suiker + 1 el extra

  • snuf zout

  • 120 gr volle kwark

  • 3 eieren

  • klontje boter

Bereiding kwarkbol tulband

  • Begin met het weken van de rozijnen. Week deze minimaal een half uur in een kommetje water. Voor een extra kick kun je ze ook weken in rum!
  • Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en doe er de suiker en een snufje zout bij. Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de kwark en de eieren toe en klop deze goed door het beslag.
  • Smelt een klontje boter in de magnetron en vet hiermee de tulbandvorm heel zorgvuldig in. Verdeel een eetlepel suiker over de ingevette vorm en zorg dat de hele vorm met een dun laagje suiker is bedekt.
  • Giet het beslag in de vorm en bak de kwarkbol tulband in 35 minuten gaar. Wordt de onderkant snel donker? Dek de vorm dan tijdens de resterende baktijd af met aluminiumfolie.
  • Haal de kwarkbol tulband meteen na het bakken voorzichtig uit de vorm. Dit zou niet al te moeilijk moeten gaan mits de vorm goed is ingevet. Je kunt de kwarkbol zó eten maar er ook wat boter en extra suiker bij serveren.

Opmerkingen

  • De kwarkbol tulband smaakt vers uit de oven het lekkerste. Bewaar hem niet te lang, het liefst maximaal een dag (invriezen kan ook)!

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten