Ken je die kwarkbollen van de bakker? Zacht, zoet brood gevuld met rozijnen en een toplaag van suiker. Heerlijk zijn ze! En grappig genoeg is het heel makkelijk om zelf kwarkbol te maken! Zelf heb ik geen kleine springvorm in huis en daarom besloot ik om een kwarkbol tulband te maken. Een tulband-vorm had ik namelijk wél in huis! Deze kwarkbol tulband is altijd lekker bij het ontbijt, maar misstaat ook zeker niet bij het Kerst-ontbijt of Paas-ontbijt!
Kwarkbollen van Melissa


Dit recept maakte ik naar aanleiding van de Foodblogswap. Daarbij kies je een recept van een ander blog, waar je vervolgens je eigen twist aan geeft. Ik werd deze maand gekoppeld aan lislovescooking.nl.
Op de site van Melissa vind je veel verantwoorde recepten. Haar recepten zijn meestal glutenvrij en zitten vol verantwoorde ingrediënten. Omdat ik zelf zo houd van de kwarkbol van de bakker, besloot ik om Melissa’s recept voor kwarkbroodjes met vijgen en geitenkaas te gebruiken en deze om te toveren tot een lekkere kwarkbol tulband.
Tulbandvorm
Voor deze kwarkbol cake maakte ik gebruik van een tulbandvorm. Ik vond deze ooit in de kringloop, voor maar een euro. Daar kan ik zo blij van worden! Maar je moet maar net de mazzel hebben er tegenaan te lopen natuurlijk. Als je zelf geen tulbandvorm hebt, kun je er eentje kopen via deze website.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties